Ολυμπιακός: Του έκλεισε το... ΣΕΦ η Ζαλγκίρις! (videos+photos)

Ολυμπιακός: Του έκλεισε το... ΣΕΦ η Ζαλγκίρις! (videos+photos)

Επιστροφή στις ήττες και μάλιστα με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο για τον Ολυμπιακό, που γνώρισε τη δεύτερη σε τρία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, με τη Ζαλγκίρις να ξεγυμνώνει τις αμυντικές και επιθετικές αδυναμίες των ερυθρολεύκων στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει... περίπατο μέσα στο ΣΕΦ, νικώντας με 79-61

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να αντιδράσουν στο υψηλού επιπέδου μπάσκετ που απέδωσαν οι Λιθουανοί στην τρίτη περίοδο, όταν και έχτισαν διαφορά ασφαλείας και γνώρισαν δικαιολογημένα την ήττα αφού βρέθηκαν να χάνουν και με 22 πόντους 6.40 πριν το τέλος του αγώνα, προκαλώντας και τις αποδοκιμασίες των περίπου 6.000 οπαδών του Ολυμπιακού, που επέλεξαν να περάσουν το βράδυ τους στο ΣΕΦ.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έμοιαζε με... ναυάγιο και υπέστη την ίδια αγωνιστική καθίζηση που είχε βιώσει και στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, μόνο που αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες έκριναν το ματς υπέρ των Λιθουανών και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι Λιθουανοί έφθασαν στην τρίτη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες τους στην Ευρωλίγκα, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 39-33 στο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαθαν καθίζηση στην επανάληψη και παραδόθηκε στις ορέξεις των φιλοξενούμενων, που παρέμειναν πρώτοι και αήττητοι στο Γ’ Όμιλο. Από την άλλη, ο προβληματισμός επανήλθε στην ομάδα του Πειραιά που γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε τρεις αναμετρήσεις φέτος και μάλιστα την πρώτη εντός έδρας, μόλις μία εβδομάδα μετά τη συντριβή στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Αναντόλου.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παρκέ και με όπλο την εξαιρετική άμυνα προηγήθηκε με 6-0 στο 2’. Η Ζαλγκίρις Κάουνας είχε πολύ άσχημες επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι ύστερα από τέσσερα λεπτά αγώνα. Την ίδια ώρα, με τον Πρίντεζη να φθάνει τους έξι πόντους, ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να προηγηθεί με 8-0, έχοντας επιβάλει το παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο πεντάλεπτο το συγκρότημα του Χουάν Πλάθα είχε 0/4 τρίποντα, με την τριάδα των Πόποβιτς, Λαφαγέτ και Ντάρντεν να έχει βγει εκτός ρυθμού.

Συνεχίζοντας να δείχνουν την ίδια προσήλωση στην άμυνα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 12-5 στο 7ο λεπτό, με τους Λιθουανούς να προσπαθούν να βρουν λύσεις μέσω των Τζάαμπερ και Καουκένας. Τελικά, οι Λαβρίνοβιτς και Ντέλας ήταν εκείνοι που τους «ξελάσπωσαν», μειώνοντας σε 13-12 ένα λεπτό πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου. Με την άμυνα των γηπεδούχων να έχει βγει εκτός ρυθμού, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 9.30 (13-14), αλλά οι φωνές του Γιώργου Μπαρτζώκα αφύπνισαν τους παίκτες του, που με σερί 4-0 έκλεισαν στο 17-14 την πρώτη περίοδο.

Με αιχμή του δόρατος το Χάινς το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (21-18 στο 13’), τη στιγμή που ο Πρίντεζης συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους. Με τον Κουζμίνσκας να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, όμως, η Ζαλγκίρις Κάουνας έμεινε σε απόσταση αναπνοής (26-24), στο 25’. Φθάνοντας στους εννέα πόντους (όσους και ο Πρίντεζης) ο Χάινς έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει εκ νέου στο +4 (28-24 στο 16’), αλλά οι φιλοξενούμενοι με το Λαφαγέτ έφεραν ξανά το ματς στα ίσα (31-31). Μία βολή του Λο κι ένα εκπληκτικό φόλοου του Χάινς επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος με έξι πόντους (39-33), έχοντας όμως χάσει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με το Μάντζαρη να εξελίσσεται σε παίκτη κλειδί στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 42-35, όμως με μίνι σερί 4-0 η Ζαλγκίρις μείωσε σε 42-39 στο 23ο λεπτό. Με το πρώτο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Πόποβιτς, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφεραν τον αγώνα ξανά στη γραμμή αφετηρίας του (42-42 στο 25’), τρέχοντας επιμέρους σκορ 9-3 κι έχοντας καταφέρει να κόψουν το πικ εν ρολ των «ερυθρολεύκων». Ζημιά στη ρακέτα έκανε και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς, αφού ο Ντόρσεϊ δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά στον αμυντικό τομέα.

Το συγκρότημα του Χουάν Πλάθα κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και με καλάθι του Τζάαμπερ προηγήθηκε αρχικά με τέσσερις πόντους (42-46) και στη συνέχεια με έξι (43-49), με τον Πόποβιτς να χτυπάει από τα 6,75μ. Με τον Κροάτη να έχει πάρει «φωτιά» η Ζαλγκίρις Κάουνας προηγήθηκε και με 54-45 στο 28ο λεπτό, για να οδηγηθούμε στο -10 για τον Ολυμπιακό στο 30’ (49-59), με τον Ντάρντεν να έχει επίσης ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του και τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην μπορούν να βρουν λύσεις.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου οι Λιθουανοί συνέχισαν να είναι τα αφεντικά στο παρκέ, αφού προηγήθηκαν 66-49, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλο καλάθι. Το επιμέρους σκορ υπέρ της Ζαλγκίρις, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 42-35, έφθασε το 31-7! Το άγχος και η πίεση έπνιξε τους γηπεδούχους, με τους παίκτες του Χουάν Πλάθα να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να προηγούνται ακόμα και με +22 (49-71, «καθαρίζοντας» με συνοπτικές διαδικασίες την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 71-56 τρία λεπτά πριν από τη λήξη, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την εμπειρία και το καθαρό μυαλό για να διαχειριστούν την κατάσταση και να φθάσουν στο «διπλό».

Δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 1, Άντιτς 5, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 11 (2).
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάαμπερ 9 (1), Πόποβιτς 16 (3), Ντ. Λαβρίνοβιτς 9 (1), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγέτ 10 (2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Κ. Λαβρίνοβιτς 3.

Θυμηθείτε μέσω του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ζαλγκίρις Κάουνας…

Ολυμπιακός: Του έκλεισε το... ΣΕΦ η Ζαλγκίρις! (videos+photos)



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved