Forza  Ελλάδα!

Forza Ελλάδα!

Η Εθνική πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση. «Σκόρπισε» τη Βουλγαρία με 101-67 και στην αυριανή (τελευταία φιλική της αναμέτρηση πριν αναχωρήσει την Λιθουανία) θα αναμετρηθεί με την Ιταλία, με φόντο την πρώτη θέση στο τουρνουά «Ακρόπολις».

Την αναμέτρηση παρακολούθησε από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος απέδειξε ότι ήταν και παραμένει πιστός στρατιώτης της Εθνικής.

Μέχρι το 3ο λεπτό άντεξαν οι Βούλγαροι να κοιτάξουν στα μάτια τους διεθνείς μας (9-9). Με πιεστική άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και ακόμη καλύτερες επιθετικές επιλογές, η Εθνική ομάδα εκτόξευσε την διαφορά στο +21 (34-13, στο 12ο λεπτό), με ένα επί μέρους σκορ 25-4! Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ως εκείνο το σημείο ο Ηλίας Ζούρος είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 12 παίκτες του, εκ των οποίων δεν υστέρησε κανείς... Παρά τη μεγάλη διαφορά οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν χαλάρωσαν. Με την ίδια συνταγή και με όπλο τους την καθολική τους υπεροχή στα ριμπάουντ, ανέβασαν την διαφορά στους 26π. (46-20, στο 16ο λεπτό) και την διατήρησαν σε υψηλότατα επίπεδα μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (56-32).

Τα διαφορετικά σχήματα που δοκίμασε στο παρκέ ο Ηλίας Ζούρος (και που όλα είχαν ως Α και Ω την άμυνα) απέδωσαν όλα για αυτό και οι αποστάσεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο (66-39 και 68-41 στο 25ο λεπτό). Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να ροκανίσουν την διαφορά, όμως, η περιφερειακή τους αστοχία δεν τους το επέτρεψε. Αντίθετα, βελτίωσαν ελαφρώς την εικόνα τους όταν πέρασαν την μπάλα στην ρακέτα (71-54). Ως εκεί, όμως. Η 5άδα Ξανθόπουλος, Σλούκας, Μπράμος, Καϊμακόγλου, Μαυροειδής απέδωσε τα μέγιστα. Πίεσε στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και προσφέροντας παράλληλα όμορφο θέαμα ανέβασε την διαφορά 32π. (90-58, στο 36ο λεπτό). Στο σημείο αυτό ο Ηλίας Ζούρος ανακάτεψε για μία ακόμη φορά την τράπουλα. Εριξε στο παρκέ τους Παπανικολάου, Βασιλειάδη και Βουγιούκα, αντί των Μπράμος, Ξανθόπουλο και Μαυροειδή με τους οποίους οι αποστάσεις έφτασαν στο +35 (95-60 στο 37').

Με χουκ του Ίαν Βουγιούκα η Εθνική έσπασε το φράγμα των 100π., 101-67, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στα τελευταία 8'' ο Κώστας Σλούκας απλά κράτησε την μπάλα και η ελληνική ομάδα δεν εκδήλωσε επίθεση.

Δεκάλεπτα: 31-13, 56-32, 74-56, 101-67.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, λεπτό προς λεπτό, μέσα από το Onsports.gr

{coveritlive}a76efc1f5c{/coveritlive}



Euroleague: Δράση με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό κι άλλους 4 αγώνες - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας
Euroleague: Δράση με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό κι άλλους 4 αγώνες - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας
Λαπόρτα: «Ενορχηστρωμένη εκστρατεία για να αμαυρωθεί η φήμη μας»
Λαπόρτα: «Ενορχηστρωμένη εκστρατεία για να αμαυρωθεί η φήμη μας»
Premier League: Ρεκόρ της Μπόρνμουθ στη ματσάρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Δείτε τα 8 γκολ (vid)
Premier League: Ρεκόρ της Μπόρνμουθ στη ματσάρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Δείτε τα 8 γκολ (vid)
ΠΑΟΚ: Στην Πορτογαλία ο Μπέβερλι, ντεμπούτο με τον Πανιώνιο
ΠΑΟΚ: Στην Πορτογαλία ο Μπέβερλι, ντεμπούτο με τον Πανιώνιο
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Οι 2 ερωτικές σκηνές του Grand Hotel προκάλεσαν αντιδράσεις και μία απορία για εγκυμοσύνη της Αλίκης