Χάινς: «Πρωταθλητής και στην Ελλάδα»

Χάινς: «Πρωταθλητής και στην Ελλάδα»

Να κατεβάσει τον Παναθηναϊκό από την κορυφή της Ελλάδα, «αλλά και της Ευρώπης αν τύχει» όπως χαρακτηριστεί αναφέρει, θέλει ο Κάιλ Χάινς.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» για το πόσο θέλει να στεφθεί πρωταθλητής και στη χώρα μας, μετά τον τίτλο που κατέκτησε με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν, μετά τη Γερμανία, θα γίνει πρωταθλητής και στην Ελλάδα: «Το ελπίζω, το θέλω πάρα πολύ. Ήρθα στον Ολυμπιακό με την ιστορία και την παράδοση τόσων ετών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γράψω το όνομά μου στο βιβλίο αυτό και να γίνω κομμάτι της πετυχημένης ιστορίας του. Ο Ολυμπιακός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωλίγκας. Πάντα έχει μεγάλες προσδοκίες από τους παίκτες του. Ξέρω ότι μια χρονιά δεν είναι καλά άμα απλώς τερματίσει στο Top 16, παρά μόνο αν φτάσει στο Φάιναλ Φορ και κερδίσει το πρωτάθλημα. Για αυτό λοιπόν το λόγο ήρθα, ήταν από τις βασικές αιτίες: η ευκαιρία, δηλαδή, να παίξω σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο».

Για το εάν όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Α2 Ιταλίας μπορούσε να φανταστεί πως θα μεταγραφεί στο μέλλον στον Ολυμπιακό: «Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ήθελα να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ονειρεμένη δουλειά! Ειλικρινά υπάρχουν στιγμές που δεν το πιστεύω. Αμέσως θέλησα να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Πιστεύω πως θα γίνουμε πολύ καλοί, αλλά πρέπει όλοι να είναι υπομονετικοί, να προχωρήσουμε βήμα βήμα και να δουλέψουμε σκληρά. Τώρα θα πάμε να βάλουμε τις βάσεις και να γυρίσουμε καλύτεροι όταν θα συναντήσουμε τον κόουτς Ίβκοβιτς».

Για το εάν θα αποτελέσει «δάσκαλο» για τους ρούκι συμπατριώτες του: «Θα είναι ένας καινούριος ρόλος, είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα ήμουν ο… μαθητής, αλλά αισθάνομαι πως πρέπει να κάνω λίγο το δάσκαλο. Να τους βοηθήσω τώρα στο ξεκίνημα για να μπουν πιο εύκολα στο κλίμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως έγινε και με μένα πριν τρία χρόνια. Δεν είναι απλό να αντιμετωπίζεις καταστάσεις όπως νέα κουλτούρα, διαφορετική γλώσσα, άλλη ομάδα και χώρα μακριά. Θα τους δώσω όσες περισσότερες συμβουλές χρειαστούν για να το κάνω ευκολότερο για αυτούς».

Για το εάν τον τρομάζει κάτι στην Ελλάδα: «Όχι, όχι. Κανείς. Για εμένα είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθώ. Ξέρω το επίπεδο των αντιπάλων μας, του Παναθηναϊκού αν θες να μιλήσουμε για αυτό, αλλά για εμένα αποτελεί έξτρα κίνητρο. Να τον νικήσουμε και να τον κατεβάσουμε από την κορυφή της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης αν τύχει. Βλέπω τα παιδιά στην ομάδα να είναι «πεινασμένα» και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να υλοποιήσουμε τους πάντα υψηλούς στόχους του Ολυμπιακού, να τον κάνουμε περήφανο όποιος και να βρεθεί απέναντί μας».

Ο Κάιλ Χάινς έκανε δηλώσεις και στην εφημερίδα «Εξέδρα»: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και πραγματικά ανυπομονώ για αυτή τη σεζόν. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ όλα λειτουργούν επαγγελματικά και η οργάνωση του συλλόγου είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν έχω κανένα παράπονο και νιώθω ότι έχω προσαρμοστεί στο νέο μου περιβάλλον». Είπε ακόμα…

Για το ύψος του: «Ναι, είμαι κοντός, το ξέρω. Δεν μπορώ να ψηλώσω τώρα άλλο. Αυτό το πράγμα με κυνηγάει από το κολέγιο. Όμως, έχω δείξει όπου έχω παίξει ότι μπορώ να μετατρέπω το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Παίζω με ενέργεια και δύναμη. Δίνω τα πάντα στο γήπεδο για να καλύψω τις αδυναμίες μου και όποιος με υποτιμήσει θα τον τιμωρήσω».

Για τους άλλους δύο Αμερικανούς του Ολυμπιακού: «Ο Λούκας είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά κυρίως καταπληκτικός χαρακτήρας. Δουλεύει πολύ και πιστεύω θα βοηθήσει σημαντικά. Το ίδιο όμως ισχύει και για το Χάουαρντ. Νομίζω ότι θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός για τις επιλογές του, αφού είναι καλοί παίκτες, αλλά το κυριότερο φαίνεται πως έχουν κατάλληλη νοοτροπία. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα νεανικό σύνολο και είναι μια χρονιά-στοίχημα για εμάς, αλλά θέλουμε τον τίτλο και θα κάνουμε τα πάντα για να τον κερδίσουμε».



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved