Σουμάχερ: «Θα με δείτε το 2012»
SHARE

Σουμάχερ: «Θα με δείτε το 2012»

Για πολλοστή φορά, ο 42χρονος Μίκαελ Σουμάχερ δήλωσε πως θα παραμείνει ενεργός το 2012, αφού θεωρεί υποχρέωση του την προώθηση της Mercedes στην κορυφή.

Πριν τον σημερινό (28/08) αγώνα του Σπα για το πρωτάθλημα της F1, o επτά φορές πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα». Άλλωστε η συγκεκριμένη πίστα έχει συμβολικό χαρακτήρα για τον οδηγό, όπως είναι γνωστό.

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη:

Μπορείς να μας πεις γιατί αποκαλείς την πίστα του Σπα «living room»;
«Αν αναλογιστείτε τι έχει συμβεί στο Σπα όλα αυτά τα χρόνια, το ντεμπούτο μου το 1991, η πρώτη μου νίκη του 1992, ο απίστευτος αγώνας του 1995, ο περίεργος αγώνας του 1998 και τελικά το πρωτάθλημα του 2004 που κατέκτησαν εκεί, θα καταλάβετε γιατί έχει μία ιδιαίτερη αίσθηση για μένα! Όλη μου η ιστορία περιστρέφεται γύρω από αυτή την πίστα. Εκεί ξεκίνησαν όλα και έζησα σπουδαίες στιγμές. Τα συναισθήματα που μου προκαλεί η διαδρομή σε συνδυασμό με την ιστορία που έχω εκεί με κάνουν να την αποκαλώ «σαλόνι» του σπιτιού μου».

Τι διαφορά έχει ο Σουμάχερ προτού αποχωρήσει από τον… σημερινό;
«Σίγουρα είναι λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία, το ίδιο ανταγωνιστικός και, με βάση τη δική μου οπτική, το ίδιο δοσμένος. Βλέπω σαν μια σπουδαία πρόκληση να πετύχω στην αποστολή να ανεβάσω την Mercedes στην κορυφή».

Ο teammate σου, Νίκο Ρόσμπεργκ, είναι αρκετές φορές ταχύτερος. Τι μπορεί να αποκομίσει ένας επτάκις πρωταθλητής από έναν 26χρονο;
«Από τη μία είναι μόλις 26 ετών, από την άλλη όμως έχει ήδη εμπειρία 100 GP στους ώμους του, οπότε είναι πεπειραμένος και σίγουρα γρήγορος. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους teammate που είχα ποτέ. Έχουμε την ίδια προσέγγιση και τον ίδιο τρόπο σκέψης για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ή να εξελιχθεί το μονοθέσιο. Είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα να επικεντρώνεται σε μια κατεύθυνση».

Θα οδηγείς του χρόνου για τη Mercedes;
«Σε πείσμα κάποιων φημών και αναληθών ιστοριών επαναλαμβάνω συνεχώς ότι, είτε θέλετε είτε όχι, θα με δείτε το 2012. Εγώ θα είμαι εκεί και το καλό είναι ότι απολαμβάνω τη μεγάλη υποστήριξη όλων, ειδικά της εταιρείας αλλά και της ομάδας και αφού όλοι εύχονται να είμαι εκεί, θα είμαι εκεί και ανυπομονώ γι’ αυτό».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Άγιαξ: Απίθανο βίντεο για τη φετινή γενιά (video+photos)
Άγιαξ: Απίθανο βίντεο για τη φετινή γενιά (video+photos)
Βρετανία: Παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι
Βρετανία: Παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι
NBA: Σύνθημα ανατροπής από Γιάννη (photos)
NBA: Σύνθημα ανατροπής από Γιάννη (photos)
Παναθηναϊκός: Ένας μισθός και ένας σε λίγες μέρες για τους υπαλλήλους
Παναθηναϊκός: Ένας μισθός και ένας σε λίγες μέρες για τους υπαλλήλους