Απόλλων Ευπαλίου: Το καμάρι της Δωρίδας (photos, videos)

Απόλλων Ευπαλίου: Το καμάρι της Δωρίδας (photos, videos)

Το Onsports σας παρουσιάζει την υγιή προσπάθεια που κάνει ο Απόλλων Ευπαλίου.

Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπά στην επαρχία και στις ερασιτεχνικές ομάδες, που δουλεύουν με μεράκι και αγάπη για το άθλημα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Απόλλων Ευπαλίου, μια ομάδα από τη Δωρίδα Φωκίδας που οργανώνεται σωστά για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το Onsports μίλησε με ανθρώπους της ομάδας της Δωρίδας και σας παρουσιάζει την αξιέπαινη προσπάθεια, που στηρίζεται στην υγεία, αλλά και την αγάπη για την περιοχή τους και το ποδόσφαιρο.

Φέτος ο Απόλλων Ευπαλίου αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία Φωκίδας, με στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οι φιλοδοξίες όμως της ομάδας δεν είναι απλά η συμμετοχή σε μια εθνική κατηγορία, αλλά συνοδεύεται με πενταετές πλάνο που έχει καταστρώσει η διοίκηση. Οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν αφορούν μόνο την αγωνιστική πρόοδο του Απόλλωνα, αλλά και την οργάνωσή του σε όλα τα επίπεδα.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Απόλλων Ευπαλίου ιδρύθηκε το 1989 και από τότε αγωνίζεται ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φωκίδας. Τα χρώματά του είναι μπλε και άσπρο ενώ έμβλημα του είναι το πλατανόφυλλο. Την περίοδο 2008-2009 με προπονητή το Λάκη Λουκόπουλο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και αγωνίστηκε και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασε από τον Αστέρα Ιτέας με σκορ 2-0.

Την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010, με προπονητή τον Σταύρο Σταύρου και τεχνικό σύμβουλο τον καθηγητή Μένιο Σωτηρόπουλο, αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική, συμμετέχοντας στον 5ο όμιλο. Η έλλειψη γηπέδου όμως, οδήγησε την ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα της διάφορα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας (Αντίρριο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Παπαδάτες) και της Πρέβεζας (Ζάλογγο). Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, παρά το γεγονός ότι, κατά γενική ομολογία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα στις τάξεις της και τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Χρήστο Φλέγγα.

Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το κύπελλο Φωκίδας επικρατώντας στον τελικό του Κρισσαίου Χρισσού με σκορ 2-0 με τέρματα που πέτυχαν ο Γιάννης Παπακωστόπουλος και ο Γιάννης Φλέγγας. Την αγωνιστική περίοδο 2014/2015 κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας και συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2017 έκανε ένα νέο ξεκίνημα με νέα διοίκηση και νέους στόχους αλλάζοντας πλήρως εικόνα και λειτουργώντας στα πρότυπα μιας επαγγελματικής ομάδας βάζοντας στόχο την φετινή χρονιά το πρωτάθλημα και την άνοδο. Ιστορική χρονιά μιας και ο Απόλλων Ευπαλίου θα κλείσει 30 χρόνια ιστορίας και θέλει πολύ στο τέλος να στηθεί στην ιστορική και πανέμορφη πλατεία του Ευπαλίου ένα μεγάλο γλέντι.

Το πενταετές πλάνο

Η διοίκηση του Γιάννη Κούγια που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2017 τον Απόλλωνα Ευπαλίου έχει υλοποιήσει ήδη κάποιες από τις δεσμεύσεις της σε ένα πενταετές πλάνο που έχει καταστρώσει. Αρχικά, διεύρυνε τη συνεργασία του συλλόγου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε επίπεδο προπονητικής συνεργασίας, αλλά και σε επίπεδο ακαδημιών.

Η ανάπτυξη των ακαδημιών του Απόλλωνα Ευπαλίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα και ήδη λειτουργούν, καθώς η ομάδα συμμετέχει στο παιδικό Πρωτάθλημα Φωκίδας. Βασικός στόχος των «κυανόλευκων» είναι η ανάδειξη του τοπικού ταλέντου, γι’ αυτό και στην ομάδα οι παίκτες κατάγονται κατά κύριο λόγο από το Ευπάλιο, ή τις γύρω περιοχές.

Παράλληλα, η διοίκηση έχει προσεγγίσει μια σειρά από χορηγούς, που στηρίζουν την προσπάθεια, ενώ οι κάτοχοι διαρκείας, ενημερώνονται τις εξελίξεις της ομάδας και για κάθε αγώνα με ομαδικό sms.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του προφίλ του Απόλλωνα, υπάρχει ιστοσελίδα (apollonefpaliou.webnode.gr) και σελίδα στο Facebook, που ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και κανάλι στο youtube. Ακόμα, λειτουργεί γραφείο Τύπου, προκειμένου να ενισχύεται η εμφάνιση της ομάδας στα τοπικά media, ενώ κρίσιμοι αγώνες μεταδίδονται live, σε συνεργασία με το NafpaktiaNews. Ο Απόλλων Ευπαλίου δείχνει σε κάθε ευκαιρία και το κοινωνικό του πρόσωπο, συμμετέχοντας σε δράσεις και άλλων φορέων.

Ένας από τους διαχρονικούς στόχους της ομάδας, που είναι ιδιαίτερα δύσκολος, είναι το θέμα του γηπέδου. Η διοίκηση του Απόλλωνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συμφώνησαν και προχωρούν (ήδη το έργο αδειοδοτείται και ξεκινά από το φθινόπωρο του 2018) στην άμεση σταδιακή ανακατασκευή του γηπέδου Ευπαλίου. Η φυσική έδρα του Απόλλωνα Ευπαλίου αποκαθίσταται σταδιακά και σύντομα η ομάδα θα παίζει «στο σπίτι» της.

«Στόχος μας η άνοδος στη Γ’ Εθνική»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Ευπαλίου Χρήστος Φλέγγας μίλησε στο Onsports για το φετινό εγχείρημα στην ομάδα και τον στόχο της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Παλιός παίκτης της ομάδας και ο ίδιος, γνωρίζει καλά το ποδόσφαιρο της περιοχής, όπως και το τι απαιτείται για να γίνει η αγωνιστική υπέρβαση. «Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό μας, έχοντας ως στόχο να διεκδικήσουμε την άνοδο. Κρατήσαμε τους παίκτες που είχαμε στο ρόστερ και ενισχυθήκαμε με ακόμα 8-9 ποδοσφαιριστές. Το επίπεδο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας δεν είναι πολύ ανταγωνιστικό, καθώς έχει μόλις μια κατηγορία και λίγες ομάδες. Ωστόσο, υπάρχουν 2-3 που είναι καλές», τόνισε ο νεαρός προπονητής.

Όσο για την οργάνωση της ομάδας, σχολίασε: «Το σημαντικό στην προσπάθεια που γίνεται, είναι ότι υπάρχει υγεία. Γίνονται σωστά και σταθερά βήματα, προκειμένου ο Απόλλων Ευπαλίου να ανέβει επίπεδο».

Για το ζήτημα των ακαδημιών και του ταλέντου που υπάρχουν στην ομάδα: «Οι ακαδημίες είναι πολύ σημαντικό κομμάτι μιας ομάδας και προσπαθούμε στον Απόλλωνα να κάνουμε σωστά βήματα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία του συλλόγου με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το καλοκαίρι δοκιμάστηκαν κάποιοι παίκτες εκεί, αφήνοντας καλές εντυπώσεις».

 Το ρόστερ της σεζόν 2018-19

1.- ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2001
2.- ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ 2003
3.- ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1995
4.- ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1997
5.- ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 2001
6.- ΔΕΡΒΙΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2003
7.- ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1987
8.- ΖΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1992
9.- ΖΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1998
10.- ΖΕΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 2002
11.- ΖΕΡΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1996
12. ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1999
13.- ΖΥΓΟΥΡΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1999
14.- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1996
15.- ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1980
16.- ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1991
17.- ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1989
18.- ΚΟΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ 1982
19.- ΚΟΡΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 1988
20.- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1986
21.- ΜΙΧΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 1995
22.- ΜΠΡΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1996
23.- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 1990
24.- ΤΖΟΥΡΤΖΙ ΧΡΗΣΤΟΣ 1998
25.- ΦΛΕΓΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1985
26.- ΦΛΕΓΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1989
27.- ΦΛΕΓΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1980
28.- ΦΛΕΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1999
29.- ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 1992
30.- ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 1989

Προπονητής: Φλέγγας Χρήστος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Κοτσιαλός Στέφανος
Τεχνικός διευθυντής: Μίχος Γιώργος

Η διοίκηση

Πρόεδρος: Κούγιας Γιάννης
Αντιπρόεδρος: Κατσαρός Χαράλαμπος
Γενικός Γραμματέας: Σπυρόπουλος Νίκος
Ταμίας: Τσιβελέκας Νίκος
Γενικός αρχηγός: Ζέρβας Θεόδωρος
Μέλος ΔΣ: Τσιούστας Κώστας
Μέλος ΔΣ: Ζησιμόπουλος Δημήτρης

Ιδανικό ξεκίνημα

Στα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Απόλλων Ευπαλίου είναι... σαρωτικός μετρώντας ισάριθμες νίκες με πολλά γκολ.

Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved