Παναθηναϊκός: Όταν οι μπακ… ζωγραφίζουν (videos)!

Παναθηναϊκός: Όταν οι μπακ… ζωγραφίζουν (videos)!

Απ’ τον Στράτο Αποστολάκη στον Εμάνουελ Ινσούα, το onsports σας θυμίζει πανέμορφα γκολ «πράσινων» ακραίων αμυντικών!

Το γκολ του Εμάνουελ Ινσούα είναι κάτι που θα συζητιέται καιρό. Αυτό θα θυμόμαστε οι περισσότεροι απ’ τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Βλέπετε δεν είναι καθημερινό φαινόμενο να βλέπεις μπακ να σκοράρουν και μάλιστα τόσο όμορφα τέρματα. Με αφορμή αυτό το τέρμα του Αργεντινού, το onsports… θυμήθηκε κάποια απ’ τα ομορφότερα και χαρακτηριστικότερα-σπουδαιότερα γκολ που έχουν πετύχει ακραίοι οπισθοφύλακες του Παναθηναϊκού. Την τελευταία 30ετία. Από την εποχή που ο Στράτος Αποστολάκης έκανε… πλάκα στην ΑΕΚ (σεζόν 1990-91) μέχρι τα φετινά πανέμορφα γκολ των Ινσούα και Γιόχανσον. Απολαύστε τα…

Παίκτης: Στράτος Αποστολάκης
Σεζόν: 1990-91
Αγώνας: ΠΑΟ-ΑΕΚ 4-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Το… τούρμπο των «πράσινων» σκόραρε δύο φορές στο επιβλητικό 4-0 του «τριφυλλιού». Ειδικά το δεύτερο γκολ του (τρίτο στο ματς) ήταν εξαιρετικό!

Παίκτης: Γιώργος Καπουράνης
Σεζόν: 1995-96
Αγώνας: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-2
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Ένα γκολ που έγινε σύνθημα και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του ντέρμπι στο Φάληρο και ο αριστερός μπακ των «πράσινων» έδωσε τη σπουδαία νίκη σε μια ονειρική σεζόν.

Παίκτης: Τάκης Φύσσας
Σεζόν: 1998-99
Αγώνας: ΠΑΟ-Πανελευσινιακός 2-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Σαφώς το ματς δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία, αλλά δίχως άλλο ήταν το ομορφότερο γκολ που είχε πετύχει ο Φύσσας σε όλη του την καριέρα στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο απ’ τα δύο των «πράσινων» σε εκείνη την αναμέτρηση.

Παίκτης: Πέρσι Ολιβάρες
Σεζόν: 1999-00
Αγώνας: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Ο Περουβιανός ήταν απ’ τα πιο επιθετικά μπακ των προηγούμενων ετών. Σαφώς και… σημείο αναφοράς της καριέρας του στο «τριφύλλι», η κεφαλιά-δυναμίτης που άνοιξε το σκορ στο 2-0 επί του Ολυμπιακού στην πρώτη σεζόν του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα (1999-00).

Παίκτης: Γιούρκας Σεϊταρίδης
Σεζόν: 2000-01
Αγώνας: ΠΑΟ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
Διοργάνωση: Champions League
Συνοπτικά: Δεύτερη φάση ομίλων του Champions League (φάση των «16» δηλαδή που τότε διεξαγόταν με ομίλους). Ο Παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί, αλλά το εντός έδρας 1-1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μείνει στην ιστορία για την συμμετοχή και την γκολάρα του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Για τον οποίο ο Άλεξ Φέρκιουσον πριν το ματς, ρωτούσε το περίφημο «who is Yourkas». Τελικά τον έμαθε…

Παίκτης: Παντελής Κωνσταντινίδης
Σεζόν: 2003-04
Αγώνας: ΠΑΟ-Ξάνθη 1-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Πρεμιέρα Πρωταθλήματος, όλα δείχνουν και είναι δύσκολα με το ματς να φτάνει στο τέλος του. Τελικά ο «σβούρας» που στον Παναθηναϊκό τον έχουν κάνει μπακ (ήταν εξτρέμ στον ΠΑΟΚ) εκμεταλλεύεται μια σέντρα του Σανμαρτεάν και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση δίνει τη νίκη!

Παίκτης: Μάρκους Μινχ
Σεζόν: 2004-05
Αγώνας: ΠΑΟ-PSV Αϊτχόφεν 4-1
Διοργάνωση: Champions League
Συνοπτικά: Ο Γερμανός ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά σκόραρε κυρίως με πέναλτι. Το… φόρτε του ήταν οι ασίστ. Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με την Αϊτχόφεν, όμως, σημείωσε δύο γκολ. Το πρώτο απ’ την άσπρη βούλα, το δεύτερο με ωραίο σουτ που βρήκε πρώτα δοκάρι και μετά πήγε στα δίχτυα. Ήταν το ομορφότερο γκολ του στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό!

Παίκτης: Λουκάς Βύντρα
Σεζόν: 2004-05
Αγώνας: ΠΑΟ-Σεβίλλη 1-0
Διοργάνωση: Κύπελλο UEFA
Συνοπτικά: Ο συγκεκριμένος μπακ είχε πετύχει πολλά γκολ και μάλιστα κρίσιμα. Ειδικά αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το 2009-10, ουσιαστικά «σφράγισε» τον τίτλο. Όμως η απίστευτη γκολάρα στον πρώτο αγώνα με την Σεβίλλη το 2004-05, δεν γίνεται να ξεχαστεί!

Παίκτης: Άντονι Σέριτς
Σεζόν: 2005-06
Αγώνας: ΠΑΟ-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Ο Κροάτης δεν σκόραρε εύκολα. Έτσι το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε στο τέλος της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς το 2005-06 (το 3ο των «πράσινων») με εκτέλεση φάουλ, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

Παίκτης: Γκάμπριελ
Σεζόν: 2008-09
Αγώνας: Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-2
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Βραζιλιάνος μπακ, εύκολα γίνεται εξτρέμ ή ακόμη και… οργανωτής στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γκάμπριελ ήταν μια τέτοια περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά δεν πέτυχε αρκετά γκολ στο «τριφύλλι». Το καλύτερο ήταν σαφώς αυτό που… άνοιξε το σκορ στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στη νίκη των «πράσινων» με 2-1 σε ένα εξαιρετικό ματς.

Παίκτης: Μπράις Μουν
Σεζόν: 2008-09
Αγώνας: Λάρισα-ΠΑΟ 0-1
Διοργάνωση: Πλέι Οφ Πρωταθλήματος
Συνοπτικά: Πολλοί δεν θα το θυμάστε, αλλά ο Νοτιοαφρικανός είχε… χαρίσει νίκη στον Παναθηναϊκό με ωραίο σουτ. Σκοράροντας στο «Αλκαζάρ» στα πλέι οφ του 2008-09. Το μοναδικό του γκολ με το «τριφύλλι» ήταν όμορφο και σαφώς κρίσιμο.
\

Παίκτης: Νίκος Σπυρόπουλος
Σεζόν: 2010-11
Αγώνας: Εργοτέλης-ΠΑΟ 1-4
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Δεν ήταν ούτε γκολάρα, ούτε έκρινε κάτι σε ένα ματς που τελείωσε 4-1 υπέρ του Παναθηναϊκού. Το τέρμα με το οποίο ο Νίκος Σπυρόπουλος είχε ανοίξει το σκορ στο Παγκρήτιο, ήταν κυρίως αξιοσημείωτο επειδή βρέθηκε σε θέση φορ, πράγμα σπάνιο.

Παίκτης: Στέργος Μαρίνος
Σεζόν: 2012-13
Αγώνας: ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-1
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Ίσως το ομορφότερο γκολ που έχει πετύχει μπακ του Παναθηναϊκού. Από πλάγια θέση «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο Μαρίνος, στο μοναδικό του γκολ με την φανέλα των «πράσινων» που ήταν γκολάρα δίχως άλλο!

Παίκτης: Νάνο
Σεζόν: 2013-14
Αγώνας: ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-1
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Ο Ισπανός ήταν… μηχανή ασίστ και για την θέση του είχε πετύχει και αρκετά γκολ με τον Παναθηναϊκό. Το ομορφότερο όλων αυτό το φάουλ με τον ΠΑΟΚ που ήταν το δεύτερο των «πράσινων» σε εκείνο το ματς Πρωταθλήματος του 2013-14.

Παίκτης: Διαμαντής Χουχούμης
Σεζόν: 2014-15
Αγώνας: ΠΑΟ-Κέρκυρα 2-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Σουτάρα με το δεξί χωρίς να το σκεφτεί! Εξαιρετικό γκολ για τον Χουχούμη που είχε «καθαρίσει» τη νίκη κόντρα στην Κέρκυρα πριν 3 χρόνια.

Παίκτης: Νίκος Μαρινάκης
Σεζόν: 2016-17
Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 0-1
Διοργάνωση: Κύπελλο
Συνοπτικά: Το μοναδικό γκολ με τον Παναθηναϊκό και για τον Νίκο Μαρινάκη. Περισσότερο όμορφο λόγω του ωραίου συνδυασμού και της κίνησης που έκανε ο νυν παίκτης του Παναιτωλικού. Κατά τα άλλα ήταν απλά μια νίκη γοήτρου μια και η πρόκριση στο Κύπελλο είχε κριθεί απ’ το πρώτο ματς για το «τριφύλλι».

Παίκτης: Ματίας Γιόχανσον
Σεζόν: 2017-18
Αγώνας: ΠΑΟ-Κέρκυρα 4-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Τον περασμένο Ιανουάριο ο Σουηδός πέτυχε το πρώτο του γκολ (μοναδικό μέχρι τώρα) με τον Παναθηναϊκό. Εκπληκτικός συνδυασμός, παίζοντας το 1-2 με τον Δώνη ο οποίος του έδωσε την μπάλα με το τακουνάκι και ο Γιόχανσον τελείωσε εξαιρετικά την φάση.

Παίκτης: Εμάνουελ Ινσούα
Σεζόν: 2017-18
Αγώνας: ΠΑΟ-Λαμία 2-0
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Συνοπτικά: Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, το έχετε… φρέσκο στο μυαλό σας. Εξαιρετική κίνηση για να φέρει μπροστά την μπάλα και να αποφύγει τον αντίπαλο, σουτ με το εξωτερικό και γκολάρα για τον Αργεντινό.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved