ΑΕΚ: Η πώληση του Μιτάι και οι έξυπνες αποχωρήσεις

ΑΕΚ: Η πώληση του Μιτάι και οι έξυπνες αποχωρήσεις

Η ΑΕΚ απαλλάσσεται από παίκτες που δεν υπολογίζει με πιο κερδοφόρο τρόπο.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ φέτος είναι στοχευμένος και μεθοδικός, έστω και με κάποια καθυστέρηση, με τους παίκτες που αποκτούνται να ταιριάζουν στο αγωνιστικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα. Την ίδια συνέπεια προσπαθεί να δείξει η Ένωση και στις αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονται, με σχετική επιτυχία.

Μια από τις αρμοδιότητες του Ράντεκ Κουχάρσκι είναι η αποσυμφόρηση του ρόστερ και προσπάθησε αρκετά να απαλλαγεί από κάποιους παίκτες που δεν υπολογίζονται. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο του, αλλά έχει κάνει αρκετά καλά ντιλ, με άμεσα και μελλοντικά οφέλη για την ΑΕΚ.

Εκτός από τις περιπτώσεις των Σιμόες, Σάκχοφ και Ντέλετιτς, που έμειναν ελεύθεροι, υπήρχαν αρκετοί παίκτες που βρίσκονταν στο περιθώριο και έπρεπε να βρεθεί λύση. Παρελθόν αποτέλεσαν και οι δανεικοί Γέβτιτς και Κριχόβιακ, με την περίπτωση του δεύτερου να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για να μείνει.

Τα έξυπνα ντιλ

Αρχικά, ο Κουχάρσκι έδειξε το πρώτο δείγμα γραφής με την περίπτωση του Στράτου Σβάρνα, ο οποίος μετακόμισε δανεικός στη Ράκοφ, πληρώνοντας στην ΑΕΚ ενοίκιο, ενώ τοποθετήθηκε οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι, ενώ θα διατηρήσουν οι «κιτρινόμαυροι» ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς δεν βρισκόταν στα πλάνα της Ένωσης, με τη Χάμαρμπι να τον θέλει, αλλά τελικά κατέληξε στην Πάφο. Σε αυτό το ντιλ, η ΑΕΚ δεν αξίωσε χρήματα για να τον δώσει, αλλά κράτησε το 50% των δικαιωμάτων του. Κι αν ο Σουηδός δείξει την αξία του στην Κύπρο, η Ένωση θα έχει μελλοντικά κέρδη.

Τα τυπικά απομένουν και για τον δανεισμό του Κλεμάν Μισελέν στη Μπορντό. Ο Γάλλος μπακ θα δοθεί δανεικός για έναν χρόνο, με την οψιόν αγοράς να είναι υποχρεωτική, εάν πιάσει έναν αριθμό μεταγραφών, και ορίζεται κοντά στα 2 εκατ. ευρώ αν ανέβουν οι Γιρονδίνοι στη Ligue 1 και γύρω στο 1 εκατ. ευρώ, αν μείνουν στη Ligue 2.

Δανεικός δόθηκε και ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος στη Σέριφ Τιρασπόλ για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς, που δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, στο ένα εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον από την ολλανδική Τέλσταρ προέκυψε για τον Χρήστο Γιούση, ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν στην ΑΕΚ Β. Οι Ολλανδοί τον ξεχώρισαν στην προετοιμασία της Ένωση στο Άλκμααρ και τελικά η Ένωση τον παραχώρησε, κρατώντας το 50% των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, ο 23χρονος άσος έχει όλο το μέλλον μπροστά του και στην ΑΕΚ θα έμενε ως εναλλακτική λύση, πίσω από αρκετούς παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Η ιδιαίτερη πώληση του Μιτάι

Η πώληση του καλοκαιριού στην ΑΕΚ ήταν απρόσμενη, καθώς ο Μάριος Μιτάι βρέθηκε στο στόχαστρο της Λοκομοτίβ Μόσχας. Οι Ρώσοι παρακολουθούσαν τον 19χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος είναι διεθνής με την Αλβανία, και σχεδίαζαν να κάνουν την κίνησή τους την επόμενη σεζόν. Ωστόσο οι τραυματισμοί των μπακ της Λοκομοτίβ επέσπευσε τη μεταγραφή, με την ΑΕΚ να βάζει στα ταμεία της 3 εκατ. ευρώ και να κρατά ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Οι αποδεσμεύσεις

Η περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες ήταν πιο περίπλοκη, αλλά τελικά λύθηκε το συμβόλαιό του και μετακόμισε ως ελεύθερος στη Χατάισπορ, με την ΑΕΚ να γλιτώνει τα χρήματα ενός χρόνου από το συμβόλαιό του.

Ελεύθερος έμεινε και ο Νταμιάν Λε Ταλέκ, ο οποίος δεν υπολογιζόταν στα πλάνα του Αλμέιδα και φαίνεται πως οδεύει προς την Τορπέντο Μόσχας.

Τα βαρίδια που μένουν στο ρόστερ

Η μεταγραφική περίοδος εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου και η ΑΕΚ καλείται να βρει λύσεις για τρεις παίκτες ακόμα που δεν υπολογίζει, αλλά έχουν συμβόλαιο. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρίσκεται στο στόχαστρο της Λαμίας, αλλά ψάχνει κάτι καλύτερο, ενόψει και της συμμετοχής του Ιράν στο Μουντιάλ.

Την τύχη του εκτός Ελλάδας αναζητά ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Τέλος, λύση αναζητείται και για τον Μιχάλη Μπακάκη, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναιτωλικό, αλλά ο παίκτης πρέπει να βρει μια φόρμουλα να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved