ΠΑΟΚ: Πάνω από 70 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις επί εποχής Ιβάν Σαββίδη
intime.gr

ΠΑΟΚ: Πάνω από 70 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις επί εποχής Ιβάν Σαββίδη

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» έχει ξεπεράσει με τον Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος θα συνεχίσει στη Ρέιντζερς, τα 70 εκατ. ευρώ έσοδα από πωλήσεις επί εποχής Ιβάν Σαββίδη.

Ένας σύλλογος για να μπορεί να λειτουργήσει, οφείλει να μαθαίνει να πουλάει.

Για να γίνει ανταγωνιστικός πρέπει να πουλάει σε καλές τιμές και να αγοράζει πιο χαμηλά. Χωρίς φυσικά να χάνει και ποιότητα. Αν μπορεί ν’ αξιοποιήσει και την Ακαδημία του ακόμα καλύτερα.

Ο ΠΑΟΚ σε κάθε περίπτωση, με τα δεδομένα που ισχύουν για ελληνικό σύλλογο και το πώς αντιμετωπίζονται οι ομάδες μας από την αγορά του εξωτερικού, είναι σε έναν πολύ καλό δρόμο. Ο Ιβάν Σαββίδης ανέβασε σε τεράστιο βαθμό το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Πλήρωσε ομάδες για αρκετούς παίκτες. Άλλες φορές έπιασαν τόπο τα λεφτά, άλλες όχι. Υπάρχει πάντα και η αποτυχία στις επιλογές.

Τον περασμένο Γενάρη έδωσε χρήματα για αγορές για τους Φιλίπε Σοάρες, Σάστρε κι αυτό το καλοκαίρι έδωσε για Κοτάρσκι, Κουαλιάτα, Κάργα, ενοίκιο για Ντάντας και θα δώσει και για Νάρεϊ και ενδεχομένως και για φορ, αλλά και παίκτες σε διαφορετικές θέσεις.

Όσο χρήματα κι αν σκοπεύει, όμως, να διαθέσει ο μεγαλομέτοχος, πρέπει να υπάρχουν και έσοδα. Οι πωλήσεις είναι ένας τρόπος και είναι απαραίτητες. Ο ΠΑΟΚ σταδιακά έχει γίνει και selling club. Όχι στον βαθμό του Ολυμπιακού, αλλά είναι λογικό όταν δεν έχει παίξει στο Champions League.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ πουλάει και μάλιστα σε καλές τιμές. Τον Αντόνιο Τσόλακ τον πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ το 2020. Τον δίνει με 2,3 εκατ. ευρώ σε ηλικία 29 ετών κι ενώ με τον ΠΑΟΚ είχε μόλις 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε 38 συμμετοχές. Καλύπτει ένα μέρος όσων έδωσε και με τα μπόνους ή σε νέα πώληση (αφού θα έχει 15% μεταπώληση) μπορεί να έχει και κέρδος.

Πάνω από 70 εκατ. ευρώ

Πριν έξι μήνες, ο ΠΑΟΚ έδωσε με 5 εκατ. ευρώ (500.000 κράτησε η Γιαγκελόνια), τον Σφιντέρσκι στην Σάρλοτ στο MLS. Το περασμένο καλοκαίρι έφυγε με 11 εκατ. ευρώ ο Χρήστος Τζόλης για τη Νόριτς και με την άνοδο της αγγλικής ομάδας, μπήκαν συνολικά 8,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ΠΑΟΚ κι από την παραχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη. Ο Αλέξανδρος Πρίγιοβιτς, παράλληλα, πουλήθηκε 10 εκατ. ευρώ τον Γενάρη του 2019 στην Αλ Ιτιχάντ. Αυτή είναι η τετράδα των κορυφαίων πωλήσεων του ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν πλέον παίκτες στο ρόστερ με τεράστια μεταπωλητική αξία. Ο Αουγκούστο ειδικά αν ανανεώσει και έτσι όπως έχει εξελιχθεί, μπορεί εύκολα να φέρει πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμα ο Λύρατζης, ο Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας, ο Κούτσιας, ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης και φυσικά ο Μιχαηλίδης με το που γυρίσει, στους οποίους ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει αγωνιστικά και οικονομικά.

Φυσικά, υπάρχουν τα νέα παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό, αλλά και ορισμένοι όπως οι Μιχάι, Ζαμπά, Μουργκ, που θέλει να πουλήσει ο «Δικέφαλος» και να καλύψει μέρος όσων έδωσε.

Το σίγουρο είναι ότι με την παραχώρηση του Τσόλακ στη Ρέιντζερς, ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει σε έσοδα τα 70 εκατ. ευρώ!

Ας δούμε τις πιο σημαντικές πωλήσεις επί εποχής Ιβάν Σαββίδη. Δεν υπολογίζεται φυσικά ο Σταφυλίδης (1,5 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν) που πουλήθηκε πριν αναλάβει ο Σαββίδης. Απλά να σημειώσουμε ότι είναι 16 οι ποδοσφαιριστές που έφεραν στο ταμείο επταψήφιο ποσό.

Παίκτης                                Ποσό     Ομάδα

Χρήστος Τζόλης                                11 εκατ.               Νόριτς

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς   10 εκατ.               Αλ Ιτιχάντ

Δημήτρης Γιαννούλης   8,5 εκατ.              Νόριτς

Κάρολ Σφιντέρσκι           4,5 εκατ.              Σάρλοτ

Λούκας Πέρεθ                 1,5+6 εκατ.*      Λα Κορούνια-Άρσεναλ

Γκάρι Ροντρίγκες             3,5+1,8 εκατ.*   Γαλατά-Αλ Ιτιχάντ

Ρόμπερτ Μακ                    3,5 εκατ.              Ζενίτ

Ευθύμης Κουλούρης      3,5 εκατ.              Τουλούζ

Δημήτρης Λημνιός          3 εκατ.  Κολωνία

Γκόικο Τσίμιροτ                                2,5 εκατ.              Σταντάρ Λιέγης

Αντόνιο Τσόλακ                               2,3 εκατ.              Ρέιντζερς

Τσούμπα Άκπομ               1,8 εκατ.              Μίντλεσμπρο

Δημήτρης Πέλκας            1,6 εκατ.              Φενέρ

Κριστιάν Νομπόα            1,5 εκατ.              Ροστόφ

Ρόμπιν Όλσεν                    700.000+2,3 εκατ.*         Κοπεγχάγη-Ρόμα

Άντερσον Εσίτι                 1 εκατ.                  Φερεντσβάρος

ΣΥΝΟΛΟ              70,5 εκατ.

*Τα δεύτερα ποσά στις υποθέσεις των Λούκας, Ροντρίγκες, Όλσεν αφορούν ποσοστά μεταπώλησης. Τα χρήματα για Λημνιό και Άκπομ είναι αυτά που πήρε ο ΠΑΟΚ. Ο Ατρόμητος πήρε 300.000, αφού είχε το 10% και η Άρσεναλ είχε 40% μεταπώληση, αν γύριζε  Αγγλία, ο Άκπομ όπως κι έγινε.

Μικροποσά

Στους παραπάνω παίκτες αρκετά είναι τα χρήματα που έχει βάλει ο ΠΑΟΚ στο ταμείο από πωλήσεις ποδοσφαιριστών που δεν ήταν… πρώτης γραμμής. Δεν μπορούν να υπολογιστούν, με ακρίβεια, αφού το καθεστώς δεν ήταν ξεκάθαρο. Πέρσι έφυγε ο Μιχόγεβιτς, με 500.000 ευρώ, όπως τόνιζαν στον ΠΑΟΚ, ενώ άνω των 300.000 υπολογίζονται τα τροφεία του τερματοφύλακα Νίκου Μπότη που πήγε στην Ίντερ.

 Όπως αναφέρεται σε ξένες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα ρόστερ και τις μεταγραφές των ομάδων ο ΠΑΟΚ αποκόμισε διάφορα ποσά για τους εξής παίκτες:

Μάριν Λέοβατς 300.000 στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Έρικ Σάμπο 300.000 στη Μπεϊτάρ, Τζάλμα Κάμπος 600.000 στην Αλάνιασπορ, Πέδρο Ενρίκε (700.000 ευρώ συνολικά από τους δανεισμούς του), Δημήτρης Χατζηισαϊας 500.000 στη Ρίζερπορ, Μάρκο Μιχόγεβιτς 500.000 στη Γκεζτέπε, Μάρτενς 300.000 στη Σερκλ Μπριζ, Ζάιρο 300.000 στη Χάιντουκ, Κίτσιου 300.000 στην Άνκαρα, Δημητρίου στη Βασιλεία (τροφεία περίπου 250.000 ευρώ). Νίλσεν Περέιρα 500.000 ευρώ (Ρόζενμποργκ).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Μήνυμα Μπότο για τις μεταγραφές - «Βρίσκουμε λύσεις στις δυσκολίες, όχι δικαιολογίες»

ΠΑΟΚ: Μήνυμα Μπότο για τις μεταγραφές - «Βρίσκουμε λύσεις στις δυσκολίες, όχι δικαιολογίες»

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τσόλακ - «Πετάει» για Σκωτία - Συμφωνία για Νάρεϊ

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τσόλακ - «Πετάει» για Σκωτία - Συμφωνία για Νάρεϊ

ΠΑΟΚ: Τα βρήκε με Ρέιντζερς για Τσόλακ - Φορτσάρει για επιθετικό

ΠΑΟΚ: Τα βρήκε με Ρέιντζερς για Τσόλακ - Φορτσάρει για επιθετικό

O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved