Κοσμίδης, Πετρούνιας και Μιλλούση στη Λιουμπλιάνα

Κοσμίδης, Πετρούνιας και Μιλλούση στη Λιουμπλιάνα

Σε τροχιά μεταλλίων φιλοδοξούν να επανέλθουν οι Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας και Βάσω Μιλλούση, που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Λιουμπλιάνας (26-28 Απριλίου), αφήνοντας πίσω την άτυχη παρένθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μόσχας.

Οι Έλληνες πρωταθλητές αναχωρούν αύριο (Πέμπτη 25/04) μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράφτη για την σλοβενική πρωτεύουσα, όπου προσκλήθηκαν να αγωνιστούν ως κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης του 2012 στα όργανα της ειδικότητάς τους: Ο Κοσμίδης στο έδαφος, ο Πετρούνιας στους κρίκους και η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.

Στο παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας έχουν δηλώσει συμμετοχή 79 αθλητές και 40 αθλήτριες από 30 χώρες. Η διοργάνωση διεξάγεται για 46η χρονιά και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου ταλέντου Ιβάν Σάλαμουν, που είχε χάσει τη ζωή του το 1961 σε ηλικία 18 ετών.

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο Σλοβένος πρωταθλητής του μονόζυγου Αλιάζ Πεγκάν, ο οποίος ανακοίνωσε το «αντίο» του σε ηλικία 39 ετών. Ο Πεγκάν κατέκτησε τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (χρυσό το 2005, ασημένια το 2002, 2006 και 2007) και επιπλέον καθιέρωσε στο μονόζυγο μια διάσημη άσκηση που φέρει το όνομά του, αλλά δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 26 Απριλίου

11:00 - 21:30: Προκριματικοί οργάνων

Σάββατο 27 Απριλίου

15:00 - 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος

(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 28 Απριλίου

15:00 - 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος

(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΠΕΖΑΡΟ ΓΙΑ ΦΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Άλλο ένα διεθνές τεστ υψηλού επιπέδου περιμένει τις πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, οι οποίες σήμερα (Τετάρτη 24/04) αναχωρούν για την Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο (26-28 Απριλίου).

Τις Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού θα συνοδεύσουν στην ιταλική πόλη οι προπονήτριες Μορφούλα Ντώνα και Εκατερίνα Ντουλάμοβα, καθώς και η διεθνής κριτής Σοφία Μπούρα.

Η διοργάνωση του Πέζαρο, στην οποία θα πάρουν μέρος συνολικά 54 πρωταθλήτριες του ατομικού από 35 χώρες, εντάσσεται στην προετοιμασία των δύο Ελληνίδων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής (Βιέννη, 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, σε ό,τι αφορά στο ατομικό γυναικών (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 26 Απριλίου

16:00 - 18:20: Γενικός αγώνας, Α’ όμιλος (Στεφάνι και Μπάλα)

18:30 - 20:50: Γενικός αγώνας, Β’ όμιλος (Στεφάνι και Μπάλα)

Σάββατο 27 Απριλίου

15:00 - 17:20: Γενικός αγώνας, Β’ όμιλος (Κορύνες και Κορδέλα)

20:00 - 22:20: Γενικός αγώνας, Α’ όμιλος (Κορύνες και Κορδέλα)

Κυριακή 28 Απριλίου

15:30 - 15:50: Τελικός στο Στεφάνι

15:50 - 16:10: Τελικός στην Μπάλα

17:15 - 17:35: Τελικός στις Κορύνες

17:35 - 17:55: Τελικός στην Κορδέλα



United Cup: Αποκλεισμός για Ελλάδα - Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά και Σάκκαρη από ΗΠΑ
United Cup: Αποκλεισμός για Ελλάδα - Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά και Σάκκαρη από ΗΠΑ
NBA: Πήραν το «θρίλερ» οι Γκλίζλις κόντρα στους Σπερς - Τα αποτελέσματα της βραδιάς
NBA: Πήραν το «θρίλερ» οι Γκλίζλις κόντρα στους Σπερς - Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Πλησιάζει σε Αντίνο - Θέλει Ευρώπη ο Αργεντίνος
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Πλησιάζει σε Αντίνο - Θέλει Ευρώπη ο Αργεντίνος
«Μπορείς να φύγεις;»: Η ατάκα του Τσιτσιπά προς τον πατέρα του μετά τη νίκη του
«Μπορείς να φύγεις;»: Η ατάκα του Τσιτσιπά προς τον πατέρα του μετά τη νίκη του
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved