Μεταξάς: «Να φτάσουμε σε ένα σημείο να νικάμε, παρά τα προβλήματα» (video)

Μεταξάς: «Να φτάσουμε σε ένα σημείο να νικάμε, παρά τα προβλήματα» (video)

Τη φιλοσοφία της νίκης σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να περάσει στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς.

Διαφορετική τακτική προσέγγιση θα ακολουθήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τη Λαμία, σε σχέση με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Ηρακλής Μεταξάς. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των Ηπειρωτών τόνισε ότι στόχος του είναι η ομάδα να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα νικά, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μεταξά:

Για το τι θετικό κρατάει από το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Το στυλ του παιχνιδιού μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, βγάλαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς με εξαίρεση το πέναλτι δεν βάλαμε άλλο γκολ και γι’ αυτό χάσαμε το ματς».

Για το αν ήταν μόνο θέμα χαμένων ευκαιριών του ΠΑΣ ή και της ΑΕΚ που έπαιξε αρκετά επιθετικά: «Μπορεί και τα δύο. Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε με καλές φάσεις και μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ μέσα από τη ροή του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα μας πίεσε η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο, κουραστήκαμε, κάναμε κάποιες αλλαγές και κάναμε κάποια λάθη γιατί στο δεύτερο γκολ πήγαμε πολύ χαλαρά να κοντράρουμε την μπάλα στο σουτ. Αυτό ήταν κάτι που το συζητήσαμε με τα παιδιά, θέλω να το διορθώσουμε και να μην ξαναδώ τέτοιες άμυνες».

Για το πρέσινγκ της ΑΕΚ ψηλά που της έδινε τη δυνατότητα να παίρνει πολλά ριμπάουντ και να βγάζει φάσεις και γκολ: «Να πούμε καταρχάς το καλό, ότι η ΑΕΚ δεν βγήκε ποτέ στην πλάτη μας για να μας βγάλει φάσεις. Σε άλλες ομάδες έβγαζες φάσεις με πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Άμα διαλέξεις τι φάσεις είναι καλύτερο να δώσεις στην ΑΕΚ, μακάρι να είναι μόνο τα ριμπάουντ. Απλά εκεί ήθελε μια καλύτερη άμυνα στα σουτ. Στο πρώτο γκολ όχι τόσο, γιατί το έπιασε καλά το σουτ ο αντίπαλος παίκτης, αλλά στο δεύτερο γκολ είχαμε ήδη τρίτο στόπερ γιατί είχαν κάποια γεμίσματα που μας απειλούσαν, μπορούσαμε να πάμε και πιο έξω πλάγια να μαρκάρουμε αυτές τις σέντρες, αλλά στη φάση του 1-2 η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Πίρσμαν, πήρε ύψος, έμεινε η μπάλα 6 δευτερόλεπτα στον αέρα κι αυτά τα δευτερόλεπτα εμείς δεν πήγαμε να μαρκάρουμε τον Σάχοφ. Μετά το σουτ που κάνει είναι τυχερό και μπαίνει γκολ. Αν είναι να δώσεις μόνο τέτοια σουτ, τότε πήγαμε καλά ως ομάδα, απλά χτύπησε κόντρα η μπάλα και μπήκε το γκολ. Μπορούσαμε κι εμείς να βάλουμε ένα ακόμα γκολ, όπως με τον Μιλιντσεάνου που πήγε με ψαλιδάκι και όχι με κεφαλιά».

Για το αν θεωρεί ότι υπήρξε κάποιες φορές ανοχή του διαιτητή σε κίτρινες κάρτες: «Δεν διαμαρτυρήθηκα ούτε ασχολήθηκα».

Για τον ορισμό Παπαπέτρου στον αγώνα με τη Λαμία, ο οποίος ήταν διαιτητής στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ: «Θέλω να φτάσουμε σ’ ένα σημείο που όποιο πρόβλημα και να έχουμε, να κερδίζουμε όλα τα ματς. Όλοι κάνουν λάθη, κι εμείς κάνουμε λάθη, αλλά θέλω να είμαστε σ’ ένα σημείο που να μπορούμε να λέμε ότι βάλαμε 3 γκολ κι ας έκανε ένα λάθος ο διαιτητής ή ας ήταν κακό το γήπεδο. Άμα φτάσουμε εκεί θα είμαι ευχαριστημένος».

Για το γεγονός ότι ενδεχόμενη νίκη στη Λαμία μπορεί να ισχυροποιήσει τον ΠΑΣ στην εξάδα: «Δεν κοιτάω ποτέ τη βαθμολογία, αλλά το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να κάνω τα πάντα για να κερδίσω. Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι θα κάνει και ο αντίπαλος. Δεν έχω πάντως το σκεπτικό που θα πάμε στη βαθμολογία μετά από νίκη ή ήττα».

Για το αν η τακτική με τη Λαμία θα εξαρτηθεί από το ότι το ματς είναι εκτός έδρας: «Όχι δεν εξαρτάται από αυτό, αλλά από το στυλ του αντιπάλου, τις δυνάμεις του και τις δικές μας. Προσπαθούμε να έχουμε έναν μέσο όρο να παίζουμε με το δικό μας στυλ, αλλά από εκεί και πέρα βλέπουμε πράγματα στον αντίπαλο που πρέπει να αντιδράσουμε αντίστοιχα και σωστά».

Για το ρόστερ που έχει χρησιμοποιήσει των 22 παικτών, ενώ άλλες ομάδες έχουν βάλει 27 και 30 παίκτες: «Άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερα ρόστερ, αλλά κι άλλες δυνατότητες από τον πάγκο. Η σύγκριση αυτή είναι λανθασμένη. Μήλα με αχλάδια δεν συγκρίνονται».

Για το πώς θα μπορούσε να κρατήσει «ζεστούς» παίκτες από τον πάγκο που δεν έχουν πολύ ρυθμό: «Οι αναπληρωματικοί που τώρα είναι σε αυτή τη θέση, γιατί μετά από λίγο μπορεί να είναι βασικοί, πρέπει να το δείξουν στην προπόνηση και μέσα στο γήπεδο, όπως το έδειξε ο Μπρένερ και γι’ αυτό έπαιξε προχθές κάνοντας μόνο 2-3 προπονήσεις μετά από τραυματισμό. Από εκεί και πέρα κάναμε κάποια φιλικά ματς όπως με Θεσπρωτό, Καναλάκι κτλ, που είχαν αυτόν τον στόχο, να μην μπαίνουν κρύοι. Άμα το δείξουν στην προπόνηση ότι είναι έτοιμοι δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχω μια εντεκάδα μόνο στο μυαλό μου. Απλά βλέπω ποιος το κάνει λίγο καλύτερα και αποφασίζω. Και οι 22 παίκτες που έπαιξαν, πάντως, δεν είναι λίγοι. Όλους που έχουμε διαθέσιμους τους βάλαμε».

Για το αν υπάρχουν απουσίες για την Δευτέρα: «Καλά είμαστε, κάποια μικροπροβλήματα θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ως την Δευτέρα».

Για το αν προβληματίζεται από τον αγωνιστικό χώρο στη Λαμία και αν θα ευνοήσει κάποια από τις δύο ομάδες: «Όλα τα προβλήματα θέλω να είμαστε τόσο καλοί που να τα αντιμετωπίζουμε και να κερδίζουμε. Το θέμα με το γήπεδο θα το έχει και ο αντίπαλος, όχι μόνο εμείς. Ούτε η Λαμία θα χαρεί να παίξει σε αυτό το γήπεδο που είδαμε χθες ούτε εμείς, αλλά αν παίξουμε τελικά εκεί θα το παλέψουμε κι αυτό».

Για το αν μοιάζει το παιχνίδι της Λαμίας με του ΠΑΣ Γιάννινα στην αμυντική προσέγγιση: «Με ξαφνιάζει που μου λέτε ότι μοιάζει το παιχνίδι μας, γιατί εγώ δεν βλέπω να μοιάζει. Για μας το πρόβλημα ήταν όταν χάσαμε από τον Ολυμπιακό που ακούσαμε πολλά μπράβο. Δεν θέλω να χαλαρώσουμε ούτε τώρα. Χάσαμε ένα παιχνίδι και δεν θέλω να χάσουμε ξανά άλλο. Έρχεται τώρα ένα παιχνίδι με έναν τελείως διαφορετικό αντίπαλο και αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί πρέπει να βγάλουμε τώρα άλλα ‘όπλα’. Χρησιμοποιήσαμε κάποια συστήματα, τακτικές και κινήσεις με την ΑΕΚ, αλλά πρέπει τώρα να τα ξεχάσουμε όλα γιατί δεν είναι ίδιο παιχνίδι. Θα είναι τελείως διαφορετικό και πρέπει να βγάλουμε άλλα ‘όπλα’ για να το κερδίσουμε».



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved