ΠΑΟΚ: Μία ενδεκάδα πωλήσεων και 43 εκατ. ευρώ επί εποχής Σαββίδη (photos)

ΠΑΟΚ: Μία ενδεκάδα πωλήσεων και 43 εκατ. ευρώ επί εποχής Σαββίδη (photos)

Με τη μεταγραφή του Δημήτρη Πέλκα στη Φενέρ, ο ΠΑΟΚ επί εποχής Σαββίδη έχει εισπράξει από πωλήσεις τουλάχιστον 43 εκατ. ευρώ. Ένας είναι οκταψήφιος και δέκα οι επταψήφιοι. Πάνω από επτά εκατ. αυτή τη μεταγραφική περίοδο από πωλήσεις.

Ο ΠΑΟΚ δίνει και τον Πέλκα στη Φενέρ. Οι πωλήσεις είναι ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο σύλλογος επί εποχής Ιβάν Σαββίδη.

 Με την παραχώρηση και του διεθνούς αρχηγού του, ο ΠΑΟΚ από τον Αύγουστο του 2012 που ανέλαβε ο Σαββίδης έχει ξεπεράσει σε έσοδα από πωλήσεις τα 43 εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνει πόσο έχει δυναμώσει, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Μεγάλο το ποσό, αλλά σαφώς θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερο. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ για να διαφημιστούν περισσότερο οι ποδοσφαιριστές της, όπως κι ότι τα τελευταία χρόνια δύο φορές απέτυχε να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, προκάλεσε ζημιά στην εικόνα της. Και φυσικά έπεσαν και οι μετοχές των παικτών.

 Ο Πέλκας το 2018 έφερε από τη Φενέρ πέντε εκατ. ευρώ, αλλά τότε υπήρχε… ψύχωση για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε. Η προσφορά, άλλωστε, έγινε πάλι στο τέλος των μεταγραφών και ο «Δικέφαλος» δεν είχε χρόνο γι’ αλλαγές. Τώρα φεύγει με το 1/3 των χρημάτων, ωστόσο, σε τρεις μήνες θα υπέγραφε ελεύθερος, αν δεν ανανέωνε. Τα 43 εκατ. ευρώ, λοιπόν, δεν είναι τεράστιο ποσό, ειδικά αν κρίνει κανείς πόσο πουλάει ο Ολυμπιακός. Με σερί, βέβαια, παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ πλέον αλλάζει στρατηγική. Όλοι πωλούνται. Το θέμα είναι να μάθει να το κάνει την κατάλληλη στιγμή και στη σωστή τιμή. Αυτό προσπαθεί. Το αν θα τα καταφέρει θα φανεί. Είναι γεγονός ότι Πέλκας, Άκπομ, Λημνιός φεύγουν με χρήματα λιγότερα της αξίας τους.

 Ο ΠΑΟΚ σε κάθε περίπτωση σταματάει τα μεγάλα συμβόλαια, λόγω FFP πάει σε άλλη πολιτική και οι τρεις παίκτες που έμεναν ελεύθεροι σε έναν χρόνο και τον Γενάρη μπορούσαν να υπογράψουν όπου ήθελαν, έφεραν στο ταμείο σχεδόν 6,5 εκατ. ευρώ, αν υπολογίσουμε τα ποσοστά μεταπώλησης που είχαν Άρσεναλ και Ατρόμητος. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τον Μιχόγεβιτς. Έμενε σε λίγους μήνες ελεύθερος και ο ΠΑΟΚ διέρρευσε ότι η τουρκική Γκεζτέπε αγόρασε τον Βόσνιο με 500.000 ευρώ.

Τα ρεκόρ φυσικά κατέχει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η Αλ Ιτιχάντ πλήρωσε τη ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ και τον απέκτησε τον Γενάρη του 2019. Ο Σέρβος φορ είναι και ο μοναδικός οκταψήφιος. Αυτό το καλοκαίρι αυξήθηκαν οι επταψήφιοι, οι οποίοι είναι πλέον δέκα. Δεν υπολογίζεται ο Σταφυλίδης (1,5 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν) που πουλήθηκε πριν αναλάβει ο Σαββίδης. Όπως και ο Μαλεζάς που έφερε 300.000 ευρώ από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Σημαντικό όφελος έχει αποκομίσει ο ΠΑΟΚ κι από ποσοστά μεταπώλησης που είχε κρατήσει. Μεγαλύτερα παραδείγματα οι Λούκας Πέρεθ, Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόμπιν Όλσεν. Ας δούμε την ενδεκάδα των κορυφαίων πωλήσεων την εποχή Σαββίδη:

Παίκτης                                Ποσό     Ομάδα

1.Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς   10 εκατ.               Αλ Ιτιχάντ

2.Λούκας Πέρεθ  1,5+6 εκατ.*      Λα Κορούνια-Άρσεναλ

3.Γκάρι Ροντρίγκες             3,5+1,8 εκατ.*   Γαλατά-Αλ Ιτιχάντ

4.Ρόμπερτ Μακ    3,5 εκατ.              Ζενίτ

5.Ευθύμης Κουλούρης      3,5 εκατ.              Τουλούζ

6.Δημήτρης Λημνιός          3 εκατ.  Κολωνία

7.Γκόικο Τσίμιροτ                2,5 εκατ.              Σταντάρ Λιέγης

8.Τσούμπα Άκπομ               1,8 εκατ.              Μίντλεσμπρο

9.Δημήτρης Πέλκας            1,6 εκατ.              Φενέρ

10.Κριστιάν Νομπόα            1,5 εκατ.              Ροστόφ

11.Ρόμπιν Όλσεν    700.000+2,3 εκατ.*         Κοπεγχάγη-Ρόμα

ΣΥΝΟΛΟ              43,2 εκατ.

*Τα δεύτερα ποσά στις υποθέσεις των Λούκας, οντρίγκες, Όλσεν αφορούν ποσοστά μεταπώλησης. Λιγότερα χρήματα πήρε ο ΠΑΟΚ και για Λημνιό (300.000 ο Ατρόμητος είχε το 10%), Άκπομ (για τον Άγγλο η Άρσεναλ κράτησε το 40% αν γύριζε στην Αγγλία, όπως κι έγινε).

Μικροποσά

Στους παραπάνω παίκτες αρκετά είναι τα χρήματα που έχει βάλει ο ΠΑΟΚ στο ταμείο από πωλήσεις ποδοσφαιριστών που δεν ήταν… πρώτης γραμμής. Ο , λιγότερο πρωτοκλασάτων παικτών. Ακριβώς δεν μπορούν να υπολογιστούν, αφού το καθεστώς δεν ήταν ξεκάθαρο. Ο Αυτό το καλοκαίρι έφυγε ο Μιχόγεβιτς, όπως τονίζουν στον ΠΑΟΚ, έναντι 500.000 ευρώ, ενώ άνω των 300.000 υπολογίζεται τα τροφεία του τερματοφύλακα Νίκου Μπότη που πήγε στην Ίντερ. Στο σύνολο, λοιπόν, το όφελος μπορεί να αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε ξένες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα ρόστερ και τις μεταγραφές των ομάδων ο ΠΑΟΚ αποκόμισε διάφορα ποσά για τους εξής παίκτες:

Μάριν Λέοβατς 300.000 στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Έρικ Σάμπο 300.000 στη Μπεϊτάρ, Τζάλμα Κάμπος 600.000 στην Αλάνιασπορ, Πέδρο Ενρίκε (700.000 ευρώ συνολικά από τους δανεισμούς του), Δημήτρης Χατζηισαϊας 500.000 στη Ρίζερπορ, Μάρκο Μιχόγεβιτς 500.000 στη Γκεζτέπε, Μάρτενς 300.000 στη Σερκλ Μπριζ, Ζάιρο 300.000 στη Χάιντουκ, Κίτσιου 300.000 στην Άνκαρα, Δημητρίου στη Βασιλεία (τροφεία περίπου 250.000 ευρώ).



Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved