Ράνος: «Πρέπει να… αναπληρώσουμε τους βαθμούς που χάσαμε»

Ράνος: «Πρέπει να… αναπληρώσουμε τους βαθμούς που χάσαμε»

Καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή αξίζει στην Ξάνθη, όπως τόνισε ο Αντώνης Ράνος, ο οποίος σιγά-σιγά κερδίζει χρόνο συμμετοχής στην ακριτική ομάδα.

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του για την φετινή πορεία της Skoda, τη δική του προσπάθεια για καθιέρωση, αλλά και τους στόχους ως το τέλος της σεζόν.

Το τέλος της 20ής αγωνιστικής βρίσκει την SKODA ΞΑΝΘΗ με 25 βαθμούς στην 7η θέση του σχετικού πίνακα. Θεωρείς την μέχρι στιγμής συγκομιδή ικανοποιητική;

«Όχι, δεν είναι ικανοποιητική. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα σε πολλά παιχνίδια. Κάναμε «γκέλες» και χάσαμε βαθμούς τους οποίους αν τους είχαμε θα ήμασταν σε ψηλότερες θέσεις».
 
Στο τελευταίο παιχνίδι μέσα σε 8 λεπτά η ξανθιώτικη ομάδα δέχθηκε δύο γκολ αλλά παρόλα αυτά σε μία από τις τελευταίες φάσεις ισοφάρισε με τον Γούτα στο τελικό 2-2 στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη…

«Ενώ πραγματοποιήσαμε ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στα πρώτα 10 λεπτά έχοντας και το δοκάρι με τον Μάνταλο, στην συνέχεια όλα γύρισαν ανάποδα. Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Δεχθήκαμε δύο γκολ και χάσαμε ισορροπία μας. Ωστόσο καταφέραμε να μειώσουμε γρήγορα και το παλέψαμε μέχρι το τέλος καταφέρνοντας να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας».
 
Σε γενικές γραμμές πως κρίνεις το ξεκίνημα του β’ γύρου; Στα αντίστοιχα τρία παιχνίδια στο ξεκίνημα της φετινής Superleague η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε 4 βαθμούς (με δύο εντός έδρας παιχνίδια) ενώ ο βαθμός κόντρα στον Εργοτέλη ήταν ο πρώτος…

«Στο ξεκίνημα του β’ γύρου πιστεύω πως παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, είχαμε σε γενικές γραμμές καλή απόδοση αλλά δεν πήραμε τίποτα περισσότερο εκτός από ένα βαθμό. Θα μπορούσαμε να βγούμε κερδισμένοι παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς που θα μας βοηθούσαν στην συνέχεια. Ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια και τώρα πρέπει να… αναπληρώσουμε και τους βαθμούς που χάσαμε».

Ακολουθούν δύο κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια το προσεχές διάστημα. Το εντός έδρας με τον Ολυμπιακό και το εκτός έδρας με τον Άρη. Πως κυλά η προετοιμασία και ποιο είναι το ζητούμενο;

«Το ζητούμενο είναι να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί στη συνέχεια. Χρειάζεται να είμαστε οργανωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε τον βαθμό δυσκολίας του Κυριακάτικου αγώνα και δουλεύουμε σκληρά για το καλύτερο».

Στην συνέχεια ακολουθεί η έξοδος στο Κλ. Βικελίδης κόντρα σε έναν Άρη που «καίγεται» για βαθμούς μιας και είναι στην ουρά της βαθμολογίας. «Καιγόμαστε» κι εμείς όμως για να πλησιάσουμε τον στόχο μας και γενικά πιστεύω ότι θα πάρουμε κάτι θετικό.

Η απόσταση από την 5η θέση είναι πλέον 10 βαθμούς μακριά. Ο στόχος της 5άδας είναι εφικτός για την ξανθιώτικη ομάδα;

«Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν η 5άδα. Έχουμε… παρεκκλίνει λίγο απ’ αυτή την πορεία και υπάρχουν οι 10 βαθμοί της διαφοράς. Αριθμητικά μοιάζει και είναι δύσκολο όχι όμως και ακατόρθωτο. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται και στο τέλος θα δούμε το… ταμείο».
 
Προέρχεσαι από τα… σπλάχνα της Ακαδημίας της SKODA ΞΑΝΘΗ και πρόπερσι ήσουν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κ-20. Τώρα που έχει περάσει κάποιος χρόνος και βλέπεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία, θα έλεγες ότι χρειάζεται αρκετός καιρός προσαρμογής από την ομάδα Νέων στην επαγγελματική ομάδα;

«Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής. Δεν εξαρτώνται όμως όλα απ’ αυτόν. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του αθλητή. Πόσο γρήγορα θα μπει στο κλίμα της ομάδας, της κατηγορίας, των υποχρεώσεων και της πίεσης. Υπάρχει διαφορετική δυναμική στο πρωτάθλημα των Νέων και διαφορετική σ’ αυτό της Super League. Αλλά όπως είπα και πριν ρόλο παίζει και το πόσο θα δουλέψει ο κάθε αθλητής, πόσο προσγειωμένος είναι και τι πίστη έχει σ’ αυτό που θέλει να πετύχει».
 
Πέρσι στις 10 συμμετοχές σου είχες πετύχει ένα γκολ. Φέτος μέχρι στιγμής έχεις παίξει για 141 συνολικά λεπτά σε 12 παιχνίδια σημειώνοντας ένα γκολ, αυτό στα Γιάννενα. Ποιες είναι οι προσωπικές σου σκέψεις για τη φετινή σαιζόν;

«Προσωπικά προσπαθώ να καθιερωθώ στην ομάδα, να γίνω βασικός και να βοηθήσω με τον τρόπο μου όσο μπορώ την SKODA ΞΑΝΘΗ. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Στο ρόστερ της SKODA ΞΑΝΘΗ υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες κι άλλοι σαφώς πιο έμπειροι. Πως είναι η συνύπαρξή σας στην καθημερινότητα των προπονήσεων αλλά και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους;

«Η συνύπαρξη είναι αρμονική. Οι πιο έμπειροι παίκτες μάς βοηθούν καθημερινά από την πλευρά τους, όσο μπορούν για να βελτιωνόμαστε. Προσωπικά κοιτάζω να παίρνω τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητας του καθένα και ελπίζω ότι η «χημεία» της ομάδας θα βγάλει κάτι καλό στο τέλος της χρονιάς».

Το καλοκαίρι συμμετείχες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων με την Εθνική ομάδα της Ελλάδος. Τι εμπειρίες αποκόμισες και ποιες οι φιλοδοξίες σου με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μας;

«Η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο κύπελλο είναι εμπειρία ζωής και δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Πραγματοποιήσαμε μία καλή πορεία μέχρι τους 16 του Κυπέλλου αλλά στην συνέχεια δεν καταφέραμε να φτάσουμε κοντά στην μεγάλη διάκριση. Εκτός από τις βλέψεις μου με την ξανθιώτικη ομάδα, στόχος μου είναι να συνεχίσω να αποτελώ μέλος των Εθνικών ομάδων και μακάρι να καταφέρω να φορέσω και τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved