«Ισχυρός Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο» (photos)

«Ισχυρός Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο» (photos)

Ο Γιάννης Αλαφούζος έστειλε μήνυμα από τη ΓΣ της Παναθηναϊκης Συμμαχίας λέγοντας πως στόχος είναι η δημιουργία ισχυρής ομάδας με έδρα το «σπίτι» της - Ανακαίνιση με 22.000 θέσεις για τη Λεωφόρο, στα 30 εκατ. ευρώ τα χρέη της ΠΑΕ.

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας το απόγευμα της Κυριακής (22/12) με τον Γιάννη Αλαφούζο να απαντά σε ερωτήματα των μελών δίνοντας για άλλη μια φορά το στίγμα αναφορικά με το πλάνο του για τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της Συμμαχίας και της ΠΑΕ, υποστήριξε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα που θα έχει έδρα τη Λεωφόρο, κάτι που βρήκε τον κόσμο απόλυτα σύμφωνο αφού περισσότερα από 500 μέλη έδωσαν το «παρών» και ζήτησαν να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στη φυσική του έδρα με συνθήματα και χειροκροτήματα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε και για τα οικονομικά ζητήματα, τόσο της ομάδας όσο και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας πως από την ίδρυση της Συμμαχίας μέχρι σήμερα έχουν μπει στην ΠΑΕ 10 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στα χρέη του Παναθηναϊκού. Όπως τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος, οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού συνολικά ανέρχονται στα 45 εκατ. ευρώ, με τα 15 εκατ. ευρώ να αφορούν τρέχουσες και μελλοντικές υποχρεώσεις και τα περίπου 30 εκατ. ευρώ που απομένουν να τα... κουβαλάει ο σύλλογος από το παρελθόν.

Όσο για τις συζητήσεις που γίνονται με τον Δ. Γιαννακόπουλο για την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ, ο κ. Αλαφούζος τόνισε πως θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των Συμμάχων σε Γενική Συνέλευση που θα οριστεί όταν προχωρήσει το θέμα σε τελική φάση, ενώ για το θέμα του γηπέδου επεσήμανε πως δική του επιλογή θα είναι η παραμονή στη Λεωφόρο της οποίας τα σχέδια για ανακαίνιση και αύξηση της χωρητικότητας σε 22.000 θέσεις προανήγγειλε.

Όλα όσα έγιναν στη ΓΣ

Τα σημαντικότερα σημεία των όσων είπε ο κ. Αλαφούζος αφορούσαν το κομμάτι των χρεών, όπου ήταν ξεκάθαρος επαναλαμβάνοντας τα ως άνω νούμερα και τονίζοντας πως όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά της ΠΑΕ είναι γνωστά καθώς έχουν δημοσιοποιηθεί. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό ήταν αυτό που ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το θέμα της αδειοδότησης καθώς επεσήμανε πως οι «πράσινοι» είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πως έχουν καθαρό πιστοποιητικό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Συμμαχίας και της ΠΑΕ, ανέφερε ότι το πλάνο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου προβλέπει δεύτερο διάζωμα εξεδρών και σουίτες στα δυο πέταλα, με τη χωρητικότητα να ανεβαίνει στις 22.000 θέσεις και νομοθετική διάταξη που καλύπτει απόλυτα τον Παναθηναϊκό χωρίς να υπάρχει φόβος μπλοκαρίσματος των εργασιών, οι οποίες φιλοδοξεί να έχουν αρχίσει ως τον Μάιο που θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα.

Τέλος, ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο θέμα του... παρασκηνίου, επισημαίνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα να μπει τέλος στην ατιμωρησία και τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας λόγο για «σαπίλα» η οποία έχει φέρει τους πάντες στα όριά τους, με τον Παναθηναϊκό όπως τόνισε να υφίσταται τρομερό πόλεμο απο την ΕΠΟ και τα υπόλοιπα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ΓΣ

Το «παρών», όπως αναμενόταν, στον «Τάφο του Ινδού» έδωσαν τα μέλη του ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, με περισσότερα από 500 μέλη να βρίσκονται στον χώρο και να συμμετέχουν στις διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Την έναρξη με μια μικρή ομιλία έκανε ο Αριστείδης Καμάρας, ενώ πρόεδρος της ΓΣ εκλέθηκε η κ. Αθηνά Μπαλωμένου. Η πρόεδρος διάβασε την έκθεση πεπραγμένων της Συμμαχίας για τη χρήση ως τον Ιούνιο του 2013, στην οποία έγινε μια αναδρομή σε όσα έχουν γίνει από τον Ιούλιο του 2012 όταν και ανέλαβε το σωματείο τα ηνία της ΠΑΕ. Όπως έγινε γνωστό, η Συμμαχία πλέον έχει 9000 τακτικά μέλη, ενώ τα έσοδά της ανέρχονται στα 2.841.577 ευρώ, από τα οποία έχει εισπραχθεί το μεγαλύτερο μέρος εκτός από περίπου 123.000 ευρώ. Τα έξοδα της Συμμαχίας ανέρχονται σε 557.971 ευρώ από τα οποία έχουν εξοφληθεί 463.108 ευρώ, ενώ όλα τα στοιχεία προβλήθηκαν σε αναλυτικούς πίνακες με τη βοήθεια σλάιντς, δίπλα στο πάνελ των μελών του ΔΣ της Συμμαχίας.

Πλέον, όπως έγινε γνωστό, η Παναθηναϊκή Συμμαχία κατέχει το 75% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ τα διαθέσιμά της στις 30/06/2012 ήταν 267.216,62 ευρώ. Η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων συνεχίστηκε από την κ. Μπαλωμένου, για κάθε κατηγορία ξεχωριστά, ενώ στη συνέχεια μίλησε και ο κ. Καλιντέρης, πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής που συνέταξε την έκθεση κι έκανε τον έλεγχο.

Τα μέλη του ΔΣ ρωτήθηκαν για τη θητεία της ελεγκτικής επιτροπής, με την κ. Μπαλωμένου να απαντά: «Τον Δεκέμβριο έγιναν αρχαιρεσίες στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Σύμφωνα με το καταστατικό εκλέχθηκαν τα όργανα του ΔΣ και της επιτροπής η οποία δεν ειναι εξωτερικός συνεργάτης. Ειναι Σύμμαχοι που έθεσαν υποψηφιότητα για να εκλεγούν στην Επιτροπή και εξελέγησαν. Η θητεία τους είναι ίδια με του ΔΣ, ήτοι τριετής. Έχουν τα προσόντα. Ο κ. Καλλιντέρης είναι ορκωτός ελεγκτής και προεδρεύει της επιτροπής. Έχουν όλα τα προσόντα για να ελέγξουν βιβλία, στοιχεία κλπ. Και δεν είναι αμειβόμενοι. Είναι Σύμμαχοι».

Ενώ έγινε ερώτηση και για τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άμεση Στήριξη», για το γιατί και πως ιδρύθηκε, με τον Γιάννη Αλαφούζο να απαντά: «Ιδρύθηκε όταν αρχίσαμε την προσπάθεια, η Συμμαχία είχε τυπικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν δεν έφτανε ο χρόνος. Οπότε κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν αυτή την εταιρεία, έβαλαν χρήματα, συμμετείχαν στην αύξηση και στη συνέχεια προσέφεραν τις μετοχές τους στην Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Πριν προχωρήσει η Γενική Συνέλευση και στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ένα από τα μέλη έκανε ερώτηση για τα χρέη της ΠΑΕ, σε αρκετά έντονο ύφος, με τον Γιάννη Αλαφούζο να απαντά: Λυπάμαι για τον τρόπο που εκφράσατε αυτά που εκφράσατε. Τα χρέη και οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι δημοσιευμένα. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι περίπου 45 εκατ. ευρώ και αναγράφονται κάθε χρόνο στους ισολογισμούς, είναι δημοσιευμένα. Θα σας απαντήσω και στη συνέχεια, καθώς έχω να σας πω κι άλλα».

Στη συνέχεια, η ΓΣ της Συμμαχίας ενέκρινε την απαλλαγή του ΔΣ και της ελεγκτικής επιτροπής για κάθε ευθύνη της χρήσης ως τις 30/06/2013, ενώ εγκρίθκε και η μεταβίβαση μετοχών προς το σωματείο. Αμφότερες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση για τις καταβολές έναντι των ΑΜΚ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και της ΠΑΕ. Όπως αναφέρθηκε, η Συμμαχία έχει συνεισφέρει στην ΠΑΕ από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο του 2013 1.127.830 ευρώ, από τα οποία 423.398 ευρώ έχουν κεφαλαιοποιηθεί με την ΑΜΚ που έτρεξε και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιηθεί με την επόμενη ΑΜΚ της ΠΑΕ.

Η κ. Μπαλωμένου επεσήμανε σε αυτό το σημείο ότι: Η προσπάθεια της Συμμαχίας να ενισχύσει την ΠΑΕ είναι διαρκής και ουσιώδεις. Παράλληλα προωθείται και έχει αναλάβει την ανακαίνιση της ιστορικής Λεωφόρου έτσι ώστε η ΠΑΕ να έχει έδρα αντάξια της ιστορίας της. Η Συμμαχία είναι ο κυριότερος αρωγός εισφέροντας χρήματα στην ΠΑΕ για την κάλυψη των ως άνω αναγκών. Κατά τις ημέρες που υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις τα χρήματα καταβάλλονται τόσο για την ανακαίνιση του γηπέδου όσο και για τις ανάγκες της ΠΑΕ. Εισρέουν έναντι ΑΜΚ της ΠΑΕ για τους σκοπούς που αναφέραμε. Το σωματείο είναι μη κερδοσκοπικό και οι πόροι είναι οι συνδρομές και οι δωρεές».

Στη συνέχεια, έγινε μια ενημέρωση για τις ανταποδοτικές συμβάσεις καθώς φέτος ια πρώτη χρονιά η Συμμαχία έκανε ανταποδοτικές συμβάσεις με εταιρείες που εστιάζουν τις δραστηριότητες τους στην υγεία, την εστίαση, την εκπαίδευση κλπ. Οι Σύμμαχοι εισφέροντας τη συνδρομή των 50 ευρώ παίρνουν πολλαπλάσια οφέλη με την κάρτα μέλους, έχοντας προνόμια. Αναφέρθηκαν ενδεικτικά κάποιες από τις συνεργαζόμενες εταιρίες.

Στη συνεδρίαση της ΓΣ τον Δεκέμβριο του 2012, παρουσιάστηκε ένα πλάνο για το πως θα κινηθούν οι συνδρομές για τη χρήση 2013/14 και είχε δοθεί από το σώμα η εξουσιοδότηση στο ΔΣ να οριστικοποιήσει το ύψος των συνδρομών και την κατηγοριοποίηση. Σύμφωνα με αποφάσεις των ΔΣ τον Ιούνιο και τον Απρίλιο, η συνδρομή πλέον είναι 50 ευρώ με μόνο μια ειδική κατηγορία της συνδρομής των 1908 ευρώ. Η τιμολογιακή πολιτική αυτή, ενίσχυσε τη Συμμαχία που πλέον αριθμεί 9000 μέλη.

«Έχουν μπει 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ από τη Συμμαχία»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος που τόνισε: «Από την εμφάνιση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας τον Μάιο του 2012 ως σήμερα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει εισφέρει 10.203.000 ευρώ σε ΑΜΚ υπέρ του Παναθηναϊκού. Το λέω αυτό γιατί μπαίνουν λίγα-λίγα τα χρήματα και είναι πολλοί οι Παναθηναϊκοί που δεν διαφημίζουν ότι συμμετέχουν στη Συμμαχία».

Ακολούθησαν ερωτήσεις, με πρώτη αυτή που αφορούσε τα έσοδα του Ερασιτέχνη από τα εισιτήρια, με τον κ. Αλαφούζο να αναφέρει: «Η συμφωνία είναι να δίνει ένα ποσό η ΠΑΕ συγκεκριμένο για να μην υπάρχει μπέρδεμα με τα εισιτήρια. Εφόσον παίρνει τα λεφτά του ο Ερασιτέχνης, ελπίζω να είναι ευχαριστημένος».

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το αν ο Νικόλας Πατέρας φεύγοντας από την ΠΑΕ άφησε χρέη και για το πώς έχουν δημιουργηθεί τα χρέση της ΠΑΕ:

«Όταν έφυγε ο κ. Πατέρας, το ταμείο του Παναθηναϊκού ήταν θετικό και είχε 18 εκατ. Ευρώ. Τα χρέη δημιουργήθηκαν διότι από εκεί και πέρα οι επόμενες διοικήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο κόστος, ενός ακριβού ρόστερ σε σχέση με τα έσοδα και οι μέτοχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα για τις ανάγκες της ομάδας. Αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε φέτος να πληρώσει χρέη προς παλιούς παίκτες, θα ήταν μια η άλλη».

Σε ερώτηση για τη Συμμαχία και αν κάποιος φίλαθλος μπορεί να δώσει παραπάνω χρήματα από τα 50 ευρώ της συνδρομής, ο κ. Αλαφούζος ανέφερε: «Μπορείτε να κάνετε δωρεά όσα χρήματα θέλετε, και κάθε δωρεά είναι ευπρόσδεκτη».

«Θα πάρουμε αδειοδότηση, έχουμε καθαρό πιστοποιητικό»

Θα πάρουμε αδειοδότηση για την ΟΥΕΦΑ; Ο κ. Σγουρός είπε πως θα πάρουμε 7 εκατομμύρια ευρώ για τη Λεωφόρο, θα τα πάρουμε ή δεν μας ενδιαφέρει το πρότζεκτ;

«Για την αδειοδότηση είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι. Έχουμε καθαρό πιστοποιητικό χωρίς καμία παρατήρηση και δεν βλέπουμε το γιατί να μην πάρουμε άδεια. Για το γήπεδο, είναι σε εξέλιξη εδώ κι ένα χρόνο μελέτες για να ανασκευαστεί το γήπεδο στα πλαίσια της σημερινής πραγματικότητας. Αποφεύγουμε τις μεγάλες δηλώσεις, αλλά ελπίδα μας είναι να αρχίσουν τα έργα με το τέλος της φετινής σεζόν».

Τί θα γίνει με το θέμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Θα γυρίσουμε στο ΟΑΚΑ αν πάρει την ΠΑΕ;

«Το τί θα κάνει ο κ. Γιαννακόπουλος, μπορεί να σας το απαντήσει μόνο ο ίδιος όχι εγώ. Εγώ πάντως, θα έμενα στη Λεωφόρο»

Στο άρθρο 20 του καταστατικού αναφέρεται ότι για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να συγκαλεστεί ΓΣ. Αυτό θα ισχύσει και για τις μετοχές:

«Όταν αποφασίσει ο κ. Γιαννακόπουλος να προχωρήσει, η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου θα γίνει μέσω ΑΜΚ, όμως, θα έρθουμε εδώ να κάνουμε μια ΓΣ γιατί είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Μόλις έχουμε οριστική πρόταση από τον κ. Γιαννακόπουλο, θα τη φέρουμε στη ΓΣ για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Θα θέλαμε την άποψη του κ. Αλαφούζου για την πρόταση του ΠΑΝΚΙ, αν την έχετε μελετήσει και αν πιστεύετε πως γίνεται να γίνει το γήπεδο στη Λεωφόρο, και για το αν παραμένει μέλος στη Συμμαχία ο κ. Καμίνης.

«Πλέον ο κ. Καμίνης δεν είναι μέλος, δεν έγινε φέτος. Η πρόταση του ΠΑΝΚΙ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο όνειρο, μεγαλόπνοο γιατί χρειάζονται 100 εκατομμύρια για να γίνει χρειάζονται αλλαγές χρήσης στη Λεωφόρο, οπότε δεν ταιριάζει πολύ στις σημερινές συνθήκες. Όμως, είναι ένα πολύ ωραίο όνειρο για όλους τους Παναθηναϊκούς να το έχουμε και να προχωράμε»

Τότε πως θα γίνει γήπεδο στη Λεωφόρο;

«Δεν είπαμε ότι είναι όνειρο θερινής νυκτός, αλλά όνειρο».

Πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να περπατήσει ξανά; γιατί τώρα είναι... ανάπηρος

«Ο Παναθηναϊκός δεν υπήρξε ποτέ ανάπηρος, και δεν θα είναι ποτέ ανάπηρος. Θα διαφωνήσω έντονα μαζί σας! Αν αντί για 9000 μέλη, είχαμε 190.000 μέλη, θα φτιάχναμε και γήπεδο. Δυστυχώς από τα 2 εκατομμύρια των παναθηναϊκών, μόνο 9000 πίστεψαν τη Συμμαχία. Η ισχύς εν τη ενώσει. Πρέπει να πιστέψουμε και λυπάμαι αν δεν έγινα πειστικός στον κόσμο μακάρι να υπήρχε κάποιος να γίνει πιο πειστικός από εμένα»..

«Ισχυρός Παναθηναϊκός σε Λεωφόρο 22.000 θέσεων»

«Το σχέδιο μας είναι ο Παναθηναϊκός να γίνει ισχυρός και δυνατός. Το πλάνο μας λέει σε ένα χρόνο από τώρα το γήπεδο να έχει 22.000 θέσεις, να έχει σουίτες, και να γίνει ελκυστικό και να γεμίζει από κόσμο. Νομίζω ότι αν το γήπεδο είναι όμορφο, και η ομάδα πηγαίνει καλύτερα θα έρθουν περισσότεροι Παναθηναϊκοί», ανέφερε στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος

Ερώτηση για το κατά πόσο είναι πολεοδομικά εφικτό το γήπεδο στη Λεωφόρο, και αν ο κ. Γιαννακόπουλος πάρει την ΠΑΕ αν θα διατηρήσει ποσοστό η Συμμαχία

«Είναι προφανές ότι θα διατηρήσουμε ποσοστό, αυτό θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που θα βάλει ο κ. Γιαννακόπουλος. Αναλογικά το ποσοστό θα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο. Όσο για το θέμα του γηπέδου. Εμείς σε πρώτη φάση με τις αλλαγές που γνωρίζουμε ότι θα γίνουν νομοθετικά, οι αλλαγές που θα γίνουν στο γήπεδο θα μας επιτρέψουν να προστεθεί ένας δεύτερος όροφος κερκίδων και στα πέταλα θα υπάρχουν σουίτες. Το σύνολο των θέσεων θα είναι 22000. Ελπίζουμε τα έργα να αρχίσουν τον Μάιο, δεν θα αλλάξει το γήπεδο σε κατεύθυνση που να ενοχλεί κατοίκους της περιοχής, κι ελπίζουμε τα έργα να αρχίσουν στο τέλος της σεζόν».

Παρέμβαση ΠΑΝΚΙ για το γηπεδικό

Ο πρόεδρος του ΠΑΝΚΙ έδωσε το «παρών» και χαιρέτησε το κλίμα της ΓΣ, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου στη Λεωφόρο. Ο κ. Μαραγκουδάκης αναφέρθηκε στην επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο και αναφερόμενος στα έργα ανακατασκευής που ανέφερε ο κ. Αλαφούζος τόνισε πως το ΠΑΝΚΙ ειναι θετικό καθώς ειναι κάτι που κατοχυρώνει την παραμονή του Παναθηναϊκού.

Όσο για την πρόταση του ΠΑΝΚΙ, ο κ Μαραγκουδάκης ανέφερε: «Πρέπει να δείξουμε πως η δική μας πρόταση, που είναι ένα όνειρο, ειναι θέληση όλων των Παναθηναϊκών. Αν το γήπεδο γίνει 22.000 θέσεων, θα πρέπει να τις γεμίζουμε και να μην μας φτάνουν. Η πρόταση που έχουμε κάνει δεν έχει τα λάθη του Βοτανικού. Δεν θα μας σταματήσουν προσφυγές και κορμοράνοι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε ενότητα και θέληση για να πετύχουμε πολλά. Αν τα 9000 μέλη της Συμμαχίας θα αυξηθούν, τότε θα έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες. Ακόμα κι αν αλλάξει η ιδιοκτησία, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως όποιος κι αν έχει τις μετοχές, ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του», πριν ακολουθήσουν νέες ερωτήσεις

Αν έρθει κάποιος επενδυτής, μπορεί κάποιος να μπλοκάρει αυτό το πράγμα; Κάποιος που ενδεχομένως έχει μπλοκάρει τις μετοχές του. Και δεύτερη ερώτηση που αφορά τα πρόστιμα και τη συμπεριφορά που δέχεται ο Παναθηναϊκός...

«Η πρόκληση που δεχόμαστε από την ΕΠΟ και τη λίγκα είναι απίστευτη. Ίσως τιμωρηθώ και γι αυτά που λέω. Βλέπετε πως άλλοι λένε και κάνουν πράγματα και υπάρχει ατιμωρισία. Πιστεύω πως υπάρχει ένα όριο και στη σαπίλα. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και πλέον πιστεύω ότι θα σταματήσουν αυτά τα πράγματα»

Υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει παράλληλη λίγκα;

«Για το παράλληλο πρωτάθλημα, τα έχουμε σκεφτεί όλοι και όλα γιατί αισθανόμαστε την ίδια απόγνωση. Προτιμάμε όμως να κάνουμε μια δυνατή ομάδα και να τους κερδίσουμε εδώ πέρα με όλες τις αντιξοότητες. Το όραμα της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας με παιδιά από την ακαδημία και νεαρά παιδιά από όλη την Ελλάδα. Η Ντόρτμουντ ειναι ένα καλό παράδειγμα, που είχε προβλήματα όπως εμείς, και με 3 εκατ. Ευρώ έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν είχε Μαρινάκη απέναντί της όπως λέτε, αλλά αν γίνουμε σαν την Ντόρτμουντ, δεν θα μας σταματήσει κανένας».

«Στα 30 εκατ. ευρώ τα χρέη»

Θα θέλαμε να μας πείτε τα 18 εκατομμύρια που έμειναν στο ταμείο με τη φυγή του κ. Πατέρα που είπατε πριν, με τα χρήματα που βάλατε εσείς και τα χρέη που βρήκατε, πόσο είναι τελικά το άνοιγμα;

«Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού είναι 45 εκατομμύρια. Οι μελλοντικές δεσμεύσεις, είναι 15 εκατ. Ευρώ. Τα 30 εκατ. Ευρώ είναι το σταθερό νούμερο. Περίπου εκεί κυμαίνεται».

Θα ήθελα να ρωτήσω για το θέμα του ύμνου, για κάτι που ανήκει στον κόσμο και στο σύλλογο, και σέρνουν τον Παναθηναϊκό στα δικαστήρια...

(Απάντησε η κ. Μπαλωμένου λόγω νομικής φύσης της ερώτησης)

«Ο ύμνος γράφτηκε από τον κ. Μουζάκη που δεν είναι πια στη ζωή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παλαία αγωγή και διεκδικούνται δικαιώματα από τη χρήση του ύμνου σε διαφημιστικό σποτ του Παναθηναϊκού. Προσπαθούμε να βρούμε μια συναινετική λύση, διότι τον ύμνο του Παναθηναϊκού μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Θέλουμε μια συμβιβαστική λύση με τους κληρονόμους των δημιουργών. Μέσα σε αυτό το πνεύμα αναβλήθηκε και η εκδίκαση της υπόθεσης. Τα νομικά καταλαβαίνετε κάποιες φορές ότι είναι περίεργα».

Για το θέμα μίλησε και ο Αριστείδης Καμάρας που τόνισε: «Τον ύμνο τον έγραψαν οι Γ. Μουζάκης και Γ. Οικονομίδης και τον πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό. Η μοναδική εκτέλεση που ακούμε ως και σήμερα, είναι αυτή με τον Γ. Βογιατζή που επίσης έκανε προσφορά καθώς είναι Παναθηναϊκός. Το ζήτημα ειναι πως δεν έχουμε γραπτώς την προσφορά τους, γιατί εκείνη την εποχή δεν το σκέφτηκε κανείς. Δεν έχουμε αυτό το ντοκουμέντο. Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν τόσο οι κληρονόμοι του Μουζάκη όσο η ΑΕΠΙ που θέλει πνευματικά δικαιώματα. Θεωρώ πως θα βρεθεί μια λύση και θα βρεθεί γρήγορα».

Ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά για το γήπεδο, την έκταση στην Πλατεία Πρωτομαγιάς αν μπλοκαριστεί η Λεωφόρος:

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε πως θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό για τη Λεωφόρο. Θεωρούμε πως η Λεωφόρος είναι το μόνιμο σπίτι του Παναθηναϊκού με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Έχουμε μοντέλο λαϊκής βάσης και όλες οι αποφάσεις θα παρθούν εδώ πέρα. Και για το γήπεδο, και για την πώληση, και για οποιοδήποτε μεγάλο θέμα θα παρθούν από τη ΓΣ.»

Τέλος, στην τοποθέτηση ενός φιλάθλου ότι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί δεν στηρίζουν τον Παναθηναϊκό, ο κ .Αλαφούζος ανέφερε:

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να στηριχτεί στα χέρια του και στα πόδια του, όχι στους πολιτικούς».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη

8 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πετρούνιας: «Το ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού»
Πετρούνιας: «Το ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού»
Τέσσερις οι υποψήφιοι προπονητές για την εθνική Ιταλίας (photos)
Τέσσερις οι υποψήφιοι προπονητές για την εθνική Ιταλίας (photos)
ΟΦΗ-Εργοτέλης 4-2: Τα γκολ και οι φάσεις της «μάχης» της Κρήτης! (video)
ΟΦΗ-Εργοτέλης 4-2: Τα γκολ και οι φάσεις της «μάχης» της Κρήτης! (video)
Η Formula 1 αρχίζει και οι μηχανές… ζεσταίνονται!
Η Formula 1 αρχίζει και οι μηχανές… ζεσταίνονται!
Τζανακόπουλος για Τουρκία: Είμαστε σε εγρήγορση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
Τζανακόπουλος για Τουρκία: Είμαστε σε εγρήγορση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν, απειλεί με αιματοκύλισμα: Θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία!
Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν, απειλεί με αιματοκύλισμα: Θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία!
Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης
Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης
«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα
«Σχέδιο Καστελλόριζο»: Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν - Τι φοβάται η Αθήνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης