Η Ελληνίδα του The Voice των ΗΠΑ στο Onsports για τη... χυλόπιτα στη Σακίρα! (photos+videos)

Η Ελληνίδα του The Voice των ΗΠΑ στο Onsports για τη... χυλόπιτα στη Σακίρα! (photos+videos)

Ο Ζεράρ Πικέ δεν… αντιστάθηκε στη Σακίρα, αλλά η Ελληνομεξικανή τραγουδίστρια από τη Νέα Υόρκη, Μελίσα Χιμένεζ, της είπε… όχι παρά τα… ελληνικά της Κολομβιανής σταρ στο The Voice των ΗΠΑ! Η Μελίσα είναι μπασκετμπολίστρια και Ολυμπιακός και μιλάει στο Onsports!

Η 29χρονη τραγουδίστρια έκανε τη Σακίρα και τον Usher να πατήσουν το κουμπί και να γυρίσουν την καρέκλα τους για να τη διεκδικήσουν στα Blind Auditions. Μάλιστα, η νεαρή μουσικός «ανάγκασε» την πασίγνωστη ποπ σταρ να μιλήσει στην ελληνική γλώσσα! Οι δυο τους είχαν έναν απολαυστικό διάλογο και η Σακίρα έδειξε να πιστεύει πολύ στη Μελίσα τονίζοντάς της ότι μπορεί να γίνει η επόμενη Λατίνα τραγουδίστρια που θα κάνει καριέρα στις ΗΠΑ!

Η Σακίρα έκανε τα πάντα για να πείσει τη Μελίσα να την επιλέξει και να μπει στην ομάδα της, αλλά η Χιμένεζ επέλεξε τον Usher δικαιολογώντας την απόφασή της ότι είναι ένας καλλιτέχνης που θαύμαζε από μικρό παιδί. Ο πατέρας της, Οράσιο Χιμένεζ, είναι Μεξικανός και υπήρξε διάσημος ποδοσφαιριστής. Όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με τη μουσική και δημιούργησε μια μπάντα (Somethin' Special Orchestra), όπου έκανε τα πρώτα της βήματα η Μελίσα, σε ηλικία 12 ετών. Εκείνος ήταν αυτός που την έκανε οπαδό του Ολυμπιακού, ενώ ένας άλλος λόγος για να βαφτεί… ερυθρόλευκη ήταν ο Νέρι Καστίγιο.

Η μητέρα της (Maria Anagnostos) είναι Ελληνίδα με καταγωγή από το Αγρίνιο, ενώ η ίδια έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη. Οι μεγάλες τις αγάπες είναι ο αθλητισμός και η μουσική. Παρόλο που ήταν καλή μπασκετμπολίστρια και έβαζε πολλά τρίποντα, όπως μας λέει, την κέρδισε η τέχνη. Έχει καταφέρει να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως ο Γουάκλιφ Ζον και όπως καταλαβαίνετε το στιλ της είναι RnB και Hip Hop. Από το The Voice περιμένει να απογειωθεί η καριέρα της.

Συγχαρητήρια για την εμφάνισή σου στο The Voice. Έχεις κάνει σπουδαία πράγματα στη μουσική μέχρι τώρα. Τι θεωρείς ότι λείπει και μπορείς να πάρεις από το The Voice για να γίνεις διάσημη σε όλον τον κόσμο και να ανεβάσεις την καριέρα σου; Γιατί δεν ήρθες στο ελληνικό The Voice από τη στιγμή που έχεις ρίζες από την Ελλάδα και πήγες στην εκδοχή των ΗΠΑ;

«Το The Voice είναι ο καλύτερος κριτής, μια ευκαιρία να συστηθώ στον κόσμο και να δώσω στην καριέρα μου την ώθηση που χρειάζεται για να φέρω (επιτέλους) τη φωνή μου σε υψηλότερο επίπεδο. Αγαπώ και σέβομαι αυτό που το The Voice έχει δημιουργήσει και το βήμα που δίνει σε όλους (τους αγωνιζόμενους) καλλιτέχνες. Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι μέλος της έκτης σεζόν και ενθουσιασμένη που εμφανίζομαι στη σκηνή του The Voice και ακούγεται η φωνή μου. Γιατί δεν μπήκα στο ελληνικό The Voice; Θα αγαπώ για πάντα την οικογένειά μου και τις ρίζες της. Παρόλα αυτά, γεννήθηκα και μεγάλωσα στις ΗΠΑ και το αμερικανικό The Voice ήταν μέσα στις δυνατότητές μου».

Σε αυτό το «ταξίδι» θα έχεις τον Usher μαζί σου, έναν κόουτς που επέλεξες αντί της Σακίρα παρόλο που την έκανες να μιλήσει ελληνικά και οι δύο συζητήσατε για τη λατινική καταγωγή σας. Είπατε κάτι και πίσω από τις κάμερες; Ίσως για τον αγώνα της Ελλάδας με τη χώρα της, την Κολομβία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, σε τρεις μήνες από σήμερα;

«Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να μοιραστώ μια στιγμή με τον Usher και τη Σακίρα στη σκηνή του The Voice. Μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όταν η Σακίρα μου μίλησε στα ελληνικά, αιφνιδιάστηκα. Μίλησα με μια σούπερ σταρ τόσο στα ισπανικά όσο και τα ελληνικά για λίγο; Πόσο τέλειο! Είχα μια περήφανη στιγμή και ένιωσα υπερβολικά ευγνώμων.

Η Blind Audition ήταν μια απίστευτη εμπειρία και ένας καλός τρόπος για να κάνω μια αρχή με τους κόουτς. Ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορώ να μιλάω περισσότερο μαζί της. Έχω αγαπήσει την ενέργεια και την παρουσία της. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα βλέπουμε τις ομάδες μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πανηγυρίζουμε για τις απίστευτες αθλητικές ικανότητες που έχουν οι ποδοσφαιριστές».

Ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό; Είσαι οπαδός κάποιου σπορ; Γνωρίζω ότι έχεις τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο στο παιχνίδι του Superbowl, Giants – Jets. Ήσουν αθλήτρια ή υποστηρίζεις κάποια ομάδα ή παίκτη; Ίσως μια ελληνική ομάδα ή έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή; Υπάρχει κάτι που σου έχουν διδάξει τα σπορ στη ζωή σου;

«Ο πατέρας μου ήταν ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής πριν γίνει μουσικός. Οπότε, μεγάλωσα με το να τον βλέπω να είναι οπαδός, παίκτης και προπονητής (εκτός από μουσικός). Παρόλο που το έβλεπα όλο αυτό, έκλινα προς το μπάσκετ σαν φίλαθλος και σαν παίκτρια. Έπαιξα στο γυμνάσιο και το λύκειο και δεν ήμουν καθόλου κακή. Είχα καλό τρίποντο (γέλια)! Η θέση μου ήταν πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ. Το αγάπησα πραγματικά. Αλλά έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στο μπάσκετ και τη μουσική και το να είμαι μέλος του Μουσικοθεατρικού προγράμματος στο σχολείο. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση επειδή αγάπησα πραγματικά να παίζω και δεν ήθελα να τα παρατήσω, αλλά προχώρησα δυναμικά με τη Μουσική. Ακόμη, μου αρέσει να παίζω για πλάκα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Από τον πατέρα μου, υποστήριζα και παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό, λόγω και του Νέρι Καστίγιο (έπαιζε στην εθνική του Μεξικό).

Ο αθλητισμός με δίδαξε πειθαρχία και ομαδική δουλειά, κάτι που έχω εφαρμόσει και στη μουσική μου καριέρα. Πάντα έμενα συγκεντρωμένη στην τέχνη και τη μουσική μου (μυαλό, σώμα και ψυχή). Αυτός είναι ο τρόπος που ο πατέρας μου προσέγγιζε τη μουσική του. Το απορροφούσα αυτό σαν σφουγγάρι και το αξιοποίησα για τον εαυτό μου. Μέχρι σήμερα, δουλεύω για να είμαι συνεπής σε όσα κάνω και πάντα να σέβομαι την ομάδα μου και τους ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα και με βοηθούν να πετύχω.

“Teamwork Makes The Dreamwork” (Βιβλίο του  John C. Maxwell, του οποίου ο τίτλος σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση σημαίνει: Η ομαδική δουλειά κάνει το όνειρο όλων πραγματικότητα)».

Η μητέρα σου, Μαρία, έχει ελληνική καταγωγή. Μπορείς να μας πεις την ιστορία της προέλευσής σου από την Ελλάδα; Ποια είναι η σχέση σου με τη χώρα μας; Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα, έχεις φίλους Έλληνες ή θαυμάζεις κάποιον διάσημο από την Ελλάδα; Έχεις ελληνικές επιρροές στη μουσική σου, ίσως κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη;

«Η μητέρα μου γεννήθηκε στο Αγρίνιο και η οικογένειά της μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν τριών ετών. Ο παππούς μου (Kostas Anagnostos) και η γιαγιά μου (Fotini Anagnostos) ποτέ δεν τελειοποίησαν την αγγλική γλώσσα, αλλά δούλεψαν πολύ σκληρά για να τα βγάλουν πέρα. Η μητέρα μου (Μαρία) ανέλαβε μια μεγάλη ευθύνη μέσα στην οικογένειά της. Η οικογένεια έμεινε κοντά στο ελληνικό της παρελθόν ακόμη και στις ΗΠΑ, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Οι επιρροές μου στην ελληνική μουσική έρχονται από τη μητέρα μου που τραγούδησε με την μπάντα του πατέρα μου (Somethin' Special Orchestra). Τραγούδησε πολλά ελληνικά δημοτικά και σπουδαία χιτ της Άννας Βίσση, της Γλυκερίας, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και άλλων. Πάντα μου άρεσε το τραγούδι «Δυνατά, Δυνατά». Είναι ένα από τα αγαπημένα μου, ειδικά όταν είδα την Ελευθερία Αρβανιτάκη να το τραγουδά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (της Αθήνας, το 2004 στο ΟΑΚΑ). Το αγάπησα τόσο πολύ που εμπνεύστηκα για να δημιουργήσω ένα δίσκο με τον παραγωγό μου (Tyrice Jones) και να ενσωματώσω την ίδια αίσθηση και τους ίδιους ήχους.

Το τραγούδι λέγεται «Give Me Tonight» (δείτε το στα βίντεο παρακάτω). Ένα άλλο τραγούδι που αγάπησα απόλυτα και απόλαυσα να τραγουδώ είναι ένα παλιό κλασικό που λέγεται «Τα Παιδιά του Πειραιά» (από το Ποτέ Την Κυριακή)».

Η μητέρα σου είναι Ελληνίδα, ο πατέρας σου, Μεξικανός και εσύ γεννήθηκες στη Νέα Υόρκη. Νιώθεις Ελληνίδα, Μεξικανή ή Αμερικάνα; Τι σου έχει μάθει κάθε κουλτούρα κάθε χώρας στη ζωή σου; Βρίσκεις ομοιότητες από αυτές τις τρεις χώρες;

«Είμαι περήφανη, ευγνώμων και ευλογημένη να λέω ότι είμαι μια Γυναίκα με Ελληνική και Μεξικανική καταγωγή που έχει γεννηθεί στην Αμερική. Αποκαλώ τον εαυτό μου GreeXican! Woo! Orale! OPA (γέλια)!

Νιώθω συνδεδεμένη και με τις τρεις και εκπροσωπώ και τις τρεις το ίδιο! Πιστεύω ότι είμαστε όλοι παθιασμένοι άνθρωποι και πάντα ταιριάζουμε με τους ανθρώπους μας. Αυτό με κάνει περήφανη να είμαι αυτή που είμαι και να είμαι περήφανη για την οικογένειά μου. Αγαπώ τη χώρα μου, όλα αυτά που μου έχει δώσει και είμαι χαρούμενη που είμαι συνδεδεμένη με τους Έλληνες και τους Λατίνους μου.

Πολιτιστικά, νιώθω, μέσα από τους γονείς μου και την ανατροφή μου και τις τρεις χώρες μου. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι και οι δύο δυνατοί, καλλιτέχνες, έξυπνοι και δημιουργικοί άνθρωποι και είναι και οι δύο πολύ περήφανοι για τις οικογένειές τους και την κουλτούρα τους. Έχω μάθει δυνατές οικογενειακές αξίες και οι τρεις χώρες έχουν το μέρος τους σε αυτό το μάθημα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τη Μελίσα Χιμένεζ και την εμφάνισή της στα Blind Auditions του The Voice των ΗΠΑ:

Η Ελληνίδα του The Voice των ΗΠΑ στο Onsports για τη... χυλόπιτα στη Σακίρα! (photos+videos)



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved