ΗΠΑ - Πορτογαλία 2-2: Εφτάψυχοι οι Ίβηρες! (photos)

ΗΠΑ - Πορτογαλία 2-2: Εφτάψυχοι οι Ίβηρες! (photos)

Η Πορτογαλία έμεινε… ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, χάρις στο γκολ του Βαρέλα στο 95’ όπου έδωσε στους Ίβηρες «χρυσό» βαθμό μετά το 2-2 με τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικάνοι έφτασαν μία... ανάσα από την... πηγή, ωστόσο, Βαρέλα δεν τους άφησε να... πιούν... νερό, καθώς με την κεφαλιά του στο 95' έπειτα από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, έφερε το ματς στα ίσια (2-2) και πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου οι Ίβηρες αντιμετωπίζουν την Γκάνα και θέλουν νίκη με πολλά τέρματα διαφορά και παράλληλα νίκη της Γερμανίας κόντρα στις ΗΠΑ, ούτως ώστε να προκριθούν στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ. Από την πλευρά του, η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν με ισοπαλία κόντρα στην εθνική του Ομοσπονδιακού της προπονητή θα «σφραγίσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5’ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν έπειτα από σέντρα από τα δεξιά και άσχημο διώξιμο της άμυνας των ΗΠΑ, ο Νάνι στο δεύτερο δοκάρι με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χάουαρντ. Οι Αμερικάνοι προσπάθησαν να… απαντήσουν, αλλά στο 14’ το φάουλ του Ντέμπσεϊ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν οι προσπάθειες των Μπράντλεϊ (24’) και Τζόνσον (32’) πριν ο διαιτητής σταματήσει το ματς για… τάιμ άουτ, ελέω της έντονης ζέστης και της μεγάλης υγρασίας.

USAPortogaliaMesaProto

Μετά την επιστροφή των ποδοσφαιριστών από την ολιγόλεπτη διακοπή, η Πορτογαλία προσπάθησε να «χτυπήσει» πριν το ημίχρονο, αλλά στο 42’ ο Χάουαρντ έδιωξε το σουτ του Νάνι, στο επόμενο λεπτό το φάουλ του Ρονάλντο πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ έπειτα από δυνατό σουτ του Νάνι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Έντερ πήρε την… επαναφορά, αλλά ο Χάουαρντ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και αναζήτησαν το γκολ. Ο Τζόνσον στο 49’ σέντραρε, η μπάλα κόντραρε στον Βελόσο, αλλά ο Μπέτο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 56’ οι ΗΠΑ έχασαν σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μπράντλεϊ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόστα πάνω στην γραμμή έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο σπατάλησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στην κόντρα, δίνοντας μεγαλύτερο… θάρρος στους παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

USAPortugalMesapano

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Τζόουνς έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με μία απίστευτη γκολάρα. Ο μέσος των ΗΠΑ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπέτο που δεν την… είδε! Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 66’ ο Χάουαρντ έδιωξε το σουτ του Μεϊρέλες, ενώ στο 80’ το σουτ του Νάνι πέρασε άουτ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι Αμερικάνοι έφτασαν στην ανατροπή με τον Ντέμπσεϊ, σκοράροντας με την… κοιλιά, έπειτα από το γύρισμα του Ζούσι.

USAPortogaliaMesakato

Στα τελευταία λεπτά, κάτι η… απειρία των ΗΠΑ, κάτι το ένστικτο επιβίωσης της Πορτογαλίας, έφερε την ομάδα του Πάουλο Μπέντο μπροστά από τα καρέ του Χάουαρντ και η πολιορκία έφερε… αποτέλεσμα στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Βαρέλα να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, με αποτέλεσμα η τελευταία αγωνιστική να παίρνει… φωτια!

USAPortogaliaMesatelos

Το ΗΠΑ - Πορτογαλία από το virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του ΗΠΑ - Πορτογαλία



Το ξεχωριστό δώρο της Λεβερκούζεν στους οπαδούς της
Το ξεχωριστό δώρο της Λεβερκούζεν στους οπαδούς της
2023-24: Η σεζόν του ποδοσφαιρικού BRexit από την Ευρώπη
2023-24: Η σεζόν του ποδοσφαιρικού BRexit από την Ευρώπη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Στέφανο Τσιτσιπά και Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Στέφανο Τσιτσιπά και Super League
«Γλέντι, τρέλα, κούπα!»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Γλέντι, τρέλα, κούπα!»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved