Europa League: Σφιγμό ο ΠΑΟΚ, χάνει το… τρένο η ΑΕΚ (videos)

Europa League: Σφιγμό ο ΠΑΟΚ, χάνει το… τρένο η ΑΕΚ (videos)

Europa League: «Ζωντανός» στην διεκδίκηση της πρόκρισης έμεινε ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία του 0-0 με την Γρανάδα στην Ισπανία - Δεύτερη ήττα για την ΑΕΚ σε ισάριθμες αναμετρήσεις και απομακρύνεται ο στόχος για ένα από τα δύο «εισιτήρια» του ομίλου - Όλα τα αποτελέσματα.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Άμπελ Φερέιρα βρέθηκε για τελευταία φορά στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» της Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Παλμέιρας και άμεσα θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το «διαζύγιο» με τον ΠΑΟΚ και εν συνέχει για τον… γάμο με την ομάδα της Βραζιλίας.

Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης (29/10) ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε μία πειστική εμφάνιση στην Γρανάδα, απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και έμεινε στο 0-0, σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη, την πρώτη του στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αϊντχόφεν με γκολ στο 92’ κατάφερε να φύγει με το διπλό (2-1) από το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας κόντρα στην Ομόνοια.

Αντίθετα, ακόμα πιο μακριά από τον στόχο της πρόκρισης έμεινε η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα. Η Ένωση γνώρισε την ήττα 2-1 από την Λέστερ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και έμεινε χωρίς βαθμό μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής. Οι Βρετανοί βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, μαζί με την Μπράγκα, η οποία «πέρασε» από την Ουκρανία, επικρατώντας 2-1 της Ζόρια και έκανε το 2Χ2.

Άρσεναλ, Μπενφίκα και Άλκμααρ έκαναν το 2 στα 2 στους ομίλους του Europa League κι από πολύ νωρίς έχουν αποκτήσει σοβαρότατο προβάδισμα για την πρωτιά των γκρουπ που συμμετέχουν και κατ΄ επέκταση την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Τη νίκη της βραδιάς, πάντως, πέτυχε η Νάπολι στο «Σαν Σεμπαστιάν»!

Η ΑΖ με τον Παντελή Χατζηδιάκο βασικό σε ένα ακόμη ματς (αντικαταστάθηκε στο 66΄) «καθάρισε» από το πρώτο μέρος την αναμέτρηση με την Ριέκα (4-1), δείχνοντας ότι το «διπλό» που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στο «Σαν Πάολο» επί της Νάπολι (1-0) δεν ήρθε τυχαία.

Εύκολο βράδυ είχε στο «Εμιρέιτς» η Άρσεναλ. Εκεί όπου πριν από λίγα 24ωρα οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν από την Λέστερ για την Premier League (0-1), απέναντι στη Ντάνταλκ δεν είχαν κανένα πρόβλημα κι επιβλήθηκαν άνετα με 3-0, δίνοντας συνέχεια στις ευρωπαϊκές επιτυχίες τους μετά το 2-1 της πρεμιέρας στη Βιένη επί της Ραπίντ.

Με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια της η Μπενφίκα διατήρησε το απόλυτο (προερχόταν από το εκτός έδρας 4-2 επί της Λεχ Πόζναν) επικρατώντας με 3-0 της Σταντάρ Λιέγης. Πρωταγωνιστής των «Αετών» ήταν ο 31χρονος Πορτογάλος μέσος, Πίτζι, ο οποίος πέτυχε 2 τέρματα.

Όπως και με την Άλκμααρ, έτσι κι απόψε στην Ισπανία ο Κώστας Μανωλάς έμεινε στον πάγκο της Νάπολι σε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς, όμως, αυτή την φορά οι «παρτενοπέι» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση με 1-0 επί της Σοσιεδάδ. Είχε προηγηθεί το σοκ από την Άλκμααρ στο «Σαν Πάολο», ήττα που όπως αποδείχθηκε λειτούργησε ευεργετικά για το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο.

Η άνετη νίκη της Μίλαν επί της Σπάρτα Πράγας (3-0), η εντός έδρας συντριβή της Φέγενορντ από την Βόλφσμπεργκερ (1-4) και η «πεντάρα» του Ερυθρού Αστέρα στη Σλόβαν Λίμπερετς (5-1) ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από το «πρώτο πιάτο» της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ωραίο παιχνίδι έγινε στη Γαλλία ανάμεσα σε Λιλ και Σέλτικ. Η ομάδα του Βασίλη Μπάρκα, που κι απόψε ήταν στον πάγκο των «Κελτών», προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο αλλά οι «λιλουά» επανέκαμψαν και ισοφάρισαν.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής:

1ος όμιλος
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-0
Κλουζ-Γιουνγκ Μπόις 1-1

2ος όμιλος
Άρσεναλ-Ντάνταλκ 3-0
Μόλντε-Ραπίντ Βιένης 1-0

3ος όμιλος
Σλάβια Πράγας-Λεβερκούζεν 1-0
Νις-Χάποελ Μπερ Σέβα 1-0

4ος όμιλος
Μπενφίκα-Σταντάρ Λιέγης 3-0
Ρέιντζερς-Λεχ Πόζναν 1-0

5ος όμιλος
Ομόνοια-Αϊντχόφεν 1-2
Γρανάδα-ΠΑΟΚ 0-0

6ος όμιλος
Σοσιεδάδ-Νάπολι 0-1
Άλκμααρ-Ριέκα 4-1

7ος όμιλος
Ζόρια-Μπράγκα 1-2
ΑΕΚ-Λέστερ 1-2

8ος όμιλος
Μίλαν-Σπάρτα Πράγας 3-0
Λιλ-Σέλτικ 2-2

9ος όμιλος
Σίβασπορ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2
Καραμπάχ-Βιγιαρεάλ 1-3

10ος όμιλος
Αντβέρπ-Τότεναμ 1-0
ΛΑΣΚ Λιντς-Λουντογκόρετς 4-3

11ος όμιλος
Φέγενορντ-Βόλφσμπεργκερ 1-4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-0

12ος όμιλος
Ερυθρός Αστέρας-Σλόβαν Λίμπερετς 5-1
Γάνδη-Χοφενχάιμ 1-4



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved