Europa League – 9ος όμιλος: Θρίαμβος στην Τουρκία για τη Μακάμπι του Δώνη, διπλό η Βιγιαρεάλ!

Europa League – 9ος όμιλος: Θρίαμβος στην Τουρκία για τη Μακάμπι του Δώνη, διπλό η Βιγιαρεάλ!

Η βραδιά των ανατροπών στον 9ο όμιλο, με την Μακάμπι του Γιώργου Δώνη να παίρνει σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Σίβασπορ με 2-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ-Έχανε με γκολ στο 78’ η Βιγιαρεάλ που τελικά νίκησε 3-1 την Καραμπάκ!

Το 2 στα 2 έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη που πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Σίβασπορ! Οι Ισραηλινοί με εξαιρετική εμφάνιση και ψυχραιμία, ουσιαστικά έγιναν το φαβορί για τη 2η θέση του ομίλου, έχοντας 6 βαθμούς έναντι κανενός των Καραμπάγκ και Σίβασπορ! Η επιτυχία γίνεται ακόμη σημαντικότερη, καθώς οι Τούρκοι μπήκαν μπροστά στο σκορ κόντρα στη συνολική εικόνα του ματς, στις αρχές του δευτέρου μέρους. Όμως η Μακάμπι επέστρεψε και έκανε την απόλυτη ανατροπή!

Το ματς στο «Εϊλούλ» ήταν αρκετά κλειστό στο πρώτο μέρος. Η Μακάμπι μάλιστα είχε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ρικάν, όμως ο χαφ των Ισραηλινών σούταρε άουτ! Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλά τις θέσεις τους, έτσι δεν επέτρεψαν στη Σίβασπορ να απειλήσει, πέρα από μια προσπάθεια στα μέσα του πρώτου μέρους με τον Γκραντέλ να μη βρίσκει στόχο στην κλειστή γωνία. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το 45λεπτο.

Οι συγκινήσεις ήρθαν στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ στο 55’ με τον Καγιόντε. Ο οποίος έγραψε ιστορία, καθώς ήταν το πρώτο τέρμα της Σίβασπορ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση! Ο Νιγηριανός σκόραρε μετά από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Γκραντέλ.

Η Μακάμπι, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία της. Ορθολογικά πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 66’ ο Καμαρά ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γκολάσα. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και μάλιστα απέβαλε τον παίκτη της Τουρκικής ομάδας! Στο 69’ ο Μπίτον έφερε το ματς στα ίσα και με τους Ισραηλινούς του Δώνη να έχουν πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα.

Πέντε λεπτά μετά, ήρθε η απόλυτη ανατροπή με τον Πέρετζ! Ο Σαμάσα έσωσε αρχικά την ομάδα του, αλλά η επέμβασή του κατέληξε πάνω στον Πέρετζ που δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 για τη Μακάμπι!

Στα λεπτά που απέμεναν οι Ισραηλινοί κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, παίρνοντας μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη!

Καραμπάκ-Βιγιαρεάλ 1-3

Χρειάστηκε να… ηχήσει καμπανάκι με το γκολ της Καραμπάκ για να πάρει μπροστά η Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί βρέθηκαν να χάνουν στο 78’ στο Αζερμπαϊτζάν, όμως κάπου εκεί με τρία γκολ παικτών που πέρασαν ως αλλαγή, επικράτησαν και με διαφορά δύο τερμάτων μάλιστα!

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης κύλησε αρκετά… βαρετά. Η Βιγιαρεάλ είχε μεν την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόταν σημαντικά να δημιουργήσει φάσεις. Η Καραμπάκ ήταν σωστή τακτικά και συμπαγής, έχοντας κλείσει τους χώρους. Μια κεφαλιά του Μπάκα που πέρασε άουτ, ήταν ουσιαστικά η μόνη καλή στιγμή που πρώτου 45λεπτου για τους Ισπανούς.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τη Βιγιαρεάλ να θέλει να πιέσει για να έρθει το γκολ που θα της δώσει προβάδισμα. Κάτι τέτοιο δε γινόταν και λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, μάλιστα, η Καραμπάκ μπήκε μπροστά στο σκορ!

Στο 78’ ο Αντράντε έκανε μια πολύ ωραία πάσα, με τον Οβούσου να σκοράρει για το 1-0 της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν! Γκολ που λειτούργησε ως… αφύπνιση για το «κίτρινο υποβρύχιο»!

Άμεσα ήρθε η απάντηση της Βιγιαρεάλ. Οι Ισπανοί ισοφάρισαν στο 80’ με τον Πίνο. Ο 18χρονος που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε διαγώνια κίνηση απ’ τα αριστερά και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1, μόλις 90 δευτερόλεπτα μετά το τέρμα των γηπεδούχων!

Η απόλυτη ανατροπή ήρθε στο 85’ με τον Αλκάθερ. Κι αυτός είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή! Ο Τσουκβουέζε έκανε το γύρισμα, με τον Αλκάθερ από κοντά να «γράφει» το 1-2!

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων προέκυψε και το τρίτο τέρμα της Βιγιαρεάλ που νίκησε και εύκολα τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 78’! Ο Χουσεϊνοφ έσπρωξε τον Άλεξ Μπαένα με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι και τον Αλκάθερ να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη φορά για το τελικό 3-1 της Βιγιαρεάλ που έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο!

 

 

 



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved