Το «push» του Βόβορα στον Παναθηναϊκό και η μεγάλη απόφαση

Το «push» του Βόβορα στον Παναθηναϊκό και η μεγάλη απόφαση

Τα δεδομένα για τον ξένο παίκτη που θα μείνει εκτός ρόστερ του Παναθηναϊκού στα play offs της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς... προετοιμασίας. Χωρίς την παραμικρή υπερβολή.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν οι «πράσινοι» έχουν χρόνο για κανονικές προπονήσεις. Σε συνδυασμό με την έλευση νέου τεχνικού επιτελείου και τον μεγάλο στόχο που έχει τεθεί στα play offs -μετά την αποτυχία σε Κύπελλο, Ευρωλίγκα και κανονική περίοδο της Basket League- καθιστούν ιδανικές τις συνθήκες για μια μίνι προετοιμασία.

Το παραδέχεται ουσιαστικά και ο ίδιος ο Γιώργος Βόβορας στις δηλώσεις του μετά τα τέσσερα παιχνίδια που έχει βρεθεί στον πάγκο. Δοκιμάζει σχήματα, παίκτες, προσπαθεί να δώσει τη δική του κατεύθυνση στο παιχνίδι που θέλει να παίζει ο Παναθηναϊκός μέσα στο παρκέ.

Αυτό που διακρίνει κανείς εύκολα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση και ενέργεια που βγάζει η ομάδα στην άμυνα. Κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας είχε ένα 8λεπτο που άργησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά ακόμα και σε αυτό το θεωρητικά εύκολο ματς μέσα από την πίεση στην μπάλα και τη μάχη για κάθε μπάλα το «καθάρισε» (όταν στο τρίτο δεκάλεπτο δεν δέχθηκε πόντο για 9 λεπτά και έτρεξε ένα σερί 24-0).

Επίσης, αυτό που φωνάζει σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα ο Γιώργος Βόβορας μετά από μια καλή άμυνα δείχνει και το βασικό στοιχείο που θέλει να βάλει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. «Push, push, push» είναι η φράση που ακούγεται συνέχεια από τον Έλληνα προπονητή. Τι θέλει από τους παίκτες του;

Να πιέσουν αμέσως την αντίπαλη άμυνα, τρέχοντας το γήπεδο. Ακόμα κι αν δεν βγάλουν άμεσα αιφνιδιασμό, πιέζοντας με γρήγορη μεταφορά της μπάλας στο αντίπαλο μισό, δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, αλλά και mismatches που μπορεί να εκμεταλλευτεί για καλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Την ταχύτητα αυτή έρχεται να την βάλει ακόμα περισσότερο ο Πέιτον Σίβα. Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε πως τη διαθέτει στο ντεμπούτο του, το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Από μόνη της βέβαια δεν είναι αρκετή. Ο Σίβα είχε μόλις τέσσερις προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες του, μετά από υπερατλαντικά ταξίδια (που πάντα παίζουν ρόλο) από Αυστραλία στις ΗΠΑ και από εκεί στην Ελλάδα.

Μπορεί να συνδυάσει ταχύτητα στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, μαζί με δημιουργία, αλλά θα χρειαστεί κάποιες προπονήσεις ακόμα και παιχνίδια στα πόδια του.

Ωστόσο, από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Βόβορας στην ερώτηση που του έκανε το Onsports μετά το τέλος της αναμέτρησης, προκύπτει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει ο Πέιτον Σίβα στο ελληνικό ρόστερ;

Ο Παναθηναϊκός έχει 7 ξένους (Σίβα, Γιόβιτς, Μέικον, Νέντοβιτς, Σαντ Ρος, Ουάιτ και Έβανς) και θα πρέπει να αποφασίσει 3 μέρες πριν από την έναρξή τους (δηλαδή σε 10 μέρες από τώρα) με ποιους 6 θα πορευτεί στα play offs.

Η προφανής απάντηση τη μέρα που οι «πράσινοι» αποκτούσαν τον Πέιτον Σίβα ήταν «ο Στέφαν Γιόβιτς». Ωστόσο, όσο λογική και πιθανή ακούγεται ακόμα αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη απάντηση δεν είναι πλέον και η προφανής. Ο Γιώργος Βόβορας είπε πως δεν έχει καταλήξει και θα περιμένει να δει την ομάδα πλήρης στις προπονήσεις, με τους Νέντοβιτς και Παπαπέτρου για να πάρει οριστική απόφαση.

Ο Σίβα άλλαξε προσωρινά τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ωστόσο ο Σέρβος γκαρντ είχε αποφασιστεί να κάνει μια διαχείριση μέχρι, να πάρει κάποιες ανάσες μετά τα σερί παιχνίδια που έπαιξε με μικροπροβλήματα τραυματισμών για να μπει από το 100% στα play offs. Θα είναι αυτός που θα επιστρέψει στις προπονήσεις τις επόμενες μέρες και δεδομένα θα είναι στο ελληνικό ρόστερ και ουσιαστικά το θέμα είναι ποιον θα αφήσει έξω.

Ο Γιόβιτς επέστρεψε στη δράση ύστερα από 2,5 μήνες. Αν είναι υγιής και σε αγωνιστική ετοιμότητα πρόκειται για παίκτη υψηλού επιπέδου. Παίκτη που αλλάζει τον τρόπο που αγωνίζεσαι σε άμυνα και επίθεση. Παίκτη που αν έχει τρεξίματα και εκρηκτικότητα ματσάρει εξαιρετικά απέναντι στα γκαρντ του Ολυμπιακού.

Γιατί να μην κρυβόμαστε, με βάση αυτά τα παιχνίδια θα παρθεί η τελική απόφαση. Ωστόσο, το πρόβλημα με τον Γιόβιτς είναι πως κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί όλα τα παραπάνω.

Σε περίπτωση που αποφασίσεις να προχωρήσεις με τον Σέρβο στο ρόστερ, ποιος θα μείνει εξώ;

Νέντοβιτς, Μέικον, Σαντ Ρος δεν μπορούν να μπουν -εκτός απροόπτου- στο κάδρο. Μία σκέψη θα μπορούσε να είναι ο Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος με τον Παπαγιάννη καλά δεν παίρνει και μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση παίρνεις το ρίσκο αν κάτι συμβεί με τον Έλληνα σέντερ ή για παράδειγμα φορτωθεί με φάουλ. Η μόνη λύση θα είναι ο Καββαδάς, αν και με τον Βόβορα έχουμε δει και σχήματα με τον Χουγκάζ στο "5".

Η θέση στην οποία υπάρχουν αρκετές «εσωτερικές» λύσεις είναι στο "4", με τους Κασελάκη, Μαντζούκα, Χουγκάζ, αλλά και τον Έβανς φυσικά να μπορούν να παίξουν σε αυτή, σε περίπτωση που έμενε εκτός ο Οκάρο Ουάιτ, που συνολικά στη σεζόν δεν προσέφερε όσα θα ήθελαν οι «πράσινοι». Όμως, ο Αμερικανός δείχνει ανεβασμένος στα τελευταία ματς και έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας σε σχέση με τους Έλληνες φόργουορντ που διαθέτει η ομάδα.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως η απόφαση να μείνει κάποιος άλλος ξένος εκτός θα είναι ρίσκο. Ωστόσο, μήπως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα τέτοιο ρίσκο αυτή τη στιγμή για να καλύψει τη διαφορά στους τελικούς από τον Ολυμπιακό;

ΥΓ. Το σοκ και η θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Άντριαν Πέιν είναι τεράστια... Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ανεβάζει ρυθμούς ο Νέντοβιτς - Εκτός Παπαπέτρου και Έβανς

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ανεβάζει ρυθμούς ο Νέντοβιτς - Εκτός Παπαπέτρου και Έβανς

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έτοιμος για ντεμπούτο ο Σίβα, άλλαξε τον Νέντοβιτς στη λίστα - Παίζει ο Γιόβιτς

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έτοιμος για ντεμπούτο ο Σίβα, άλλαξε τον Νέντοβιτς στη λίστα - Παίζει ο Γιόβιτς

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved