Κοιτάζει μόνο προς τα πάνω!

Κοιτάζει μόνο προς τα πάνω!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει μπροστά του δυο ματς – πρόκληση για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και να πατήσει ακόμα πιο γερά στα πόδια του!

Το τελευταίο από τα τρία συνεχόμενα ματς που είχε να δώσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, αποδείχθηκε και το πιο εύκολο. Στην πράξη, στο παρκέ, εκεί όπου είναι και ο «καθρέφτης» όλων των προσπαθειών των ομάδων. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πήρε «σβηστά» μια ακόμα νίκη και έκανε το καθήκον της στο σετ αγώνων στην έδρα της. Παράλληλα, μέσα από αυτά τα τρία σερί παιχνίδια στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων κόντρα σε Μπάγερν, Ζαλγκίρις και Βιλερμπάν, ο Παναθηναϊκός βρήκε και τη βελτίωση που αναζητούσε, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει πλέον να εμφανίζουν τη «σφραγίδα» του προπονητή τους πάνω στο παρκέ, με στοχευμένο παιχνίδι στην επίθεση και με άμυνες που θέλει να βλέπει ο Αμερικανός προπονητής. Ο ίδιος προσπαθεί να βάλει στην εξίσωση όσο περισσότερους παίκτες μπορεί, αλλά παράλληλα να διατηρεί σε ρυθμό κομβικούς παίκτες του αλλά χωρίς να καταπονούνται σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, η ατομική βελτίωση παικτών είναι εμφανής και χωρίς να διαθέτει κανείς έμπειρο μάτι ή μάτι ειδικού.

Τρανό παράδειγμα ο Γιώργος Παπαγιάννης, για τον οποίο πρόσφατα ο Πιτίνο είχε μιλήσει και είχε αναφερθεί στα πράγματα που του έχει ζητήσει μέσα στο παρκέ. Ανάμεσα σε αυτά ήταν «τέσσερις τάπες». Ο ψηλός του Παναθηναϊκού είχε τρεις στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ συνολικά έκανε πέντε που ήταν και ρεκόρ καριέρας. Παράλληλα ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει γίνει απόλυτα κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας, έχει βρει τον ρόλο του και έχει γίνει πλέον μια από τις σταθερές της ομάδας όπως τέτοιες είναι και ο Νικ Καλάθης με τον Ντεσόν Τόμας. Σε όλα αυτά, προσθέστε και την καλή κατάσταση στην οποία συνεχίζουν να είναι οι Ράις και Φριντέτ, για να… δέσει το σύνολο και να γίνουν όσα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έτσι ώστε να κάνει τα… προαπαιτούμενα.

Πλέον, με ρεκόρ 13-8 μετά από 21 αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι σταθερά στην έκτη θέση. Η έβδομη Βαλένθια και η όγδοη Αρμάνι Μιλάνο είναι τρεις νίκες πίσω, ενώ η ένατη – αλλά φορμαρισμένη και σε διαρκή άνοδο πλέον – Φενέρμπαχτσε είναι τέσσερις νίκες πίσω. Η κατάσταση αυτή, επιτρέπει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να κοιτάζει… μόνο προς τα πάνω. Μπροστά του έχει δυο παιχνίδια μακριά  από το ΟΑΚΑ, το ένα αρκετά «πονηρό» και το άλλο ειδικών συνθηκών. Το πρώτο είναι αυτό με τη Βαλένθια την επόμενη Παρασκευή (31/01) και το επόμενο αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (05/02). Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεδομένα έχει τις ικανότητες να νικήσει και στην Ισπανία και στη Σερβία.

Αν τα καταφέρουν οι «πράσινοι», θα μιλάμε από άλλη βάση πια για την τύχη τους στο φινάλε της regular season. Με δυο «διπλά», ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο θα γίνει ισότιμος διεκδικητής μιας θέσης στην πρώτη τετράδα που θα φέρει και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Με δεδομένο ότι των δυο εκτός έδρας αγώνων ακολουθούν Ζενίτ και Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ αλλά και ότι πάνω από τους «πράσινους» (+1 νίκη) είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ που πλέον έχει πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών και οι ίδιοι οι Καταλανοί (+2 νίκες), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να κοιτάζει πια προς αυτή την… κατεύθυνση. Στο τέλος του Φεβρουαρίου, συνεπώς, θα γνωρίζουμε αν έχει καταφέρει να πάει εκεί που (πρέπει πια) να κοιτάζει κι αν έχει ισχυροποιήσει κι άλλο τη θέση του ενόψει της τελικής κατάταξης στη regular season και των διασταυρώσεων στα playoffs…

ΥΓ. Τόσο οι δηλώσεις του Πιτίνο όσο και των παικτών μετά από μια τέτοια άνετη επικράτηση, δείχνουν το πόσο συγκεντρωμένα και στοχευμένα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός τα παιχνίδια του στην Euroleague. Κι αυτό είναι το πλέον ενθαρρυντικό…

ΥΓ2. Μια από τις «καραμέλες» όσων… σταύρωναν μετά από κάθε στραβό αποτέλεσμα ή μέτρια εμφάνιση τον Παπαγιάννη, ήταν και ο Τζεκιρί. Καλός παίκτης ο σέντερ της Βιλερμπάν, αλλά τον «κατάπιε» ο ψηλός στο ΟΑΚΑ…

ΥΓ3. Δίπλα στη λέξη «ασίστ», στα λεξικά πρέπει να μπει μια φωτογραφία του Νικ Καλάθη. Με 11 στο πρώτο ημίχρονο και μια παραπάνω (17-16) από όλη τη Βιλερμπάν συνολικά, ο «μάγος» πρόσφερε ξανά ουσία και θέαμα…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα highlights από τον περίπατο με Βιλερμπάν (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα highlights από τον περίπατο με Βιλερμπάν (video)

Πιτίνο: «Αν το παιχνίδι διαρκούσε τρία δεκάλεπτα, θα ήμουν χαρούμενος...»

Πιτίνο: «Αν το παιχνίδι διαρκούσε τρία δεκάλεπτα, θα ήμουν χαρούμενος...»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Βιλερμπάν 100-88: Show time στο ΟΑΚΑ! (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Βιλερμπάν 100-88: Show time στο ΟΑΚΑ! (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved