Στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας το ανθρώπινο δυναμικό

Στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας το ανθρώπινο δυναμικό

Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα και αποτελεί ένα από τα βασικά ατού της για την προσέλκυση επενδύσεων ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα της συζήτησης που διοργανώθηκε στο κλείσιμο της χθεσινής -2ης- ημερας του Greek Economic Summit του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό, οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο και η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων είναι κινήσεις που εκτιμάται πως θα βοηθήσουν περαιτέρω την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος, όπως σημείωσαν οι παρευρισκόμενοι.

«Η Ελλάδα έχει ένα εκπληκτικό και ιδιαίτερα έξυπνο ανθρώπινο δυναμικό» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Αντρέα Καλαντζόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Philip Morris International (PMI), ο οποίο δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την παρουσία του πολυεθνικού κολοσσού στην Ελλάδα και κυρίως από την πορεία της πιο πρόσφατης επένδυσης που αφορούσε στη νέα μονάδα της Παπαστράτος. Ο κ. Καλαντζόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι οι επενδύσεις απαιτούν σταθερότητα, περιορισμό της γραφειοκρατίας και επαγγελματική διαχείριση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δείχνει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τους συγκεκριμένους τομείς.

Παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Καλαντζόπουλο για τη βοήθεια που παρείχε η PMI για την αντιμετώπιση των αναγκών κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού κολοσσού αναφέρθηκε ακόμη στο κρίσιμο θέμα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Ο κ. Καλαντζόπουλος σημείωσε ότι απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων και σημείωσε ότι η PMI είναι έτοιμη να προσφέρει στη χώρα μας τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα «πολύ σοβαρό πρόβλημα» όπως το χαρακτήρισε. Πρόσθεσε δε ότι απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου είναι η καλύτερη εκπαίδευση των ανθρώπων που στελεχώνουν τα τελωνεία αλλά και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές.

Η ενημέρωση αλλά και οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει η PMI να προωθήσει και ένα ακόμη όραμα της που είναι να προσφέρει εναλλακτικές επιλογές στους καπνιστές με περιορισμένης επικινδυνότητας προϊόντα, όπως είναι το IQOS. Ο κ. Καλαντζόπουλος σημείωσε ότι η PMI έχει αναπτύξει μία ευρεία γκάμα σχετικών προϊόντων προσπαθώντας να υλοποιήσει το όραμα της που είναι να περιοριστεί ή να εξαλειφθεί η κατανάλωση τσιγάρων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PMI, το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση των καταναλωτών, το δεύτερο είναι η παροχή εναλλακτικών επιλογών, το τρίτο, όμως, είναι η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου πριν οι επιχειρήσεις προχωρήσουν στις απαραίτητες επενδύσεις που περιλαμβάνουν τόσο νέες εγκαταστάσεις όσο και αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Ο κ. Καλαντζόπουλος επεσήμανε ότι η ψηφιοποίηση βρίσκεται πλέον παντού και είναι ένας τομέας όπου η PMI επενδύει και στην Ελλάδα, όπως, φυσικά, θα συνεχίσει να επενδύει και στο εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved