Κόπα Άφρικα: Προημιτελικοί με φαβορί και εκπλήξεις

Κόπα Άφρικα: Προημιτελικοί με φαβορί και εκπλήξεις

Αν εξαιρέσεις την Αλγερία, η οποία προκρίθηκε με ευκολία στα προημιτελικά του απολαυστικού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κόντρα στη Γουϊνέα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που κέρδισε δύσκολα το Μάλι στη φάση των ομίλων, Μαδαγασκάρη και Τυνησία πήραν το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, «καρδιοχτυπώντας» στη διαδικασία των πέναλτι, απέναντι στο Κονγκό και την Γκάνα, αντίστοιχα. 

Κατά συνέπεια, στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα, θα δούμε τη φορμαρισμένη Αλγερία να αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού στον τρίτο προημιτελικό της διοργάνωσης και την «έκπληξη» Μαδαγασκάρη να ψάχνει τη νίκη επί της Τυνησίας στον τελευταίο αγώνα της φάσης των «8».

Πριν, όμως, ανακαλύψουμε το ποια θα είναι τελικά τα πολυαναμενόμενα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Κόπα Άφρικα, έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ώστε να πάρουμε μία γεύση για την εξέλιξη των αγώνων της σπουδαίας διοργάνωσης.

Ο τρίτος και ο τέταρτος προημιτελικός

Η Αλγερία, λοιπόν, θεωρείται το «φαβορί» του φετινού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, γεγονός που το φανερώνουν, τόσο οι αποδόσεις των προγνωστικών, όσο και η αγωνιστική πορεία της ομάδας του Μπελμαντί, καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Εξάλλου, χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως εμπόδιο, πήρε τη νίκη με το επιβλητικό 3-0 από τη Γουϊνέα, για τη φάση των «16» του Κόπα Άφρικα και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία στο τελευταίο ματς με το Μάλι δεν φάνηκε έτοιμη να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στους «8».

akti

Παρόλα αυτά, Αλγερία και Ακτή Ελεφαντοστού είναι ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες, που εκτιμάται ότι είναι πιο πιθανό να σηκώσουν το πολυπόθητο τρόπαιο, μαζί με τη Νιγηρία και τη Σενεγάλη. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η μεταξύ τους αναμέτρηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ καλές αποδόσεις. Εγώ, πάντως, ποντάρω ότι το ματς θα οδηγηθεί στα πέναλτι, έχοντας δει την Αλγερία να σκοράρει πρώτη και την Ακτή Ελεφαντοστού τελευταία.

Υπάρχει, όμως, και η Τυνησία του «ερυθρόλευκου» Γιασίν Μεριά, η οποία απέκλεισε στα πέναλτι 5-4 την Γκάνα, με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να σκοράρει, μάλιστα, από την άσπρη βούλα. Αν και δεν βρίσκεται ανάμεσα στα «φαβορί», θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα ως ένα από τα φετινά αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Εξάλλου, έχει να αντιμετωπίσει την πιο αδύναμη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχουν φθάσει στους «8», γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

3

Μπορεί η Μαδαγασκάρη να είναι η πιο αδύναμη εθνική ομάδα των προημιτελικών, δεν παύει όμως να αποτελεί τη φετινή μεγάλη έκπληξη του Κόπα Άφρικα, αφού κατάφερε να γράψει ιστορία και να φθάσει για πρώτη φορά σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης, έχοντας πρώτα εξουδετερώσει τη Νιγηρία και στη συνέχεια το Κονγκό. Το επίτευγμα της ομάδας του Νικολά Ντιπουά, είναι ένα από τα σημαντικότερα highlights του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το οποίο θα εξελιχθεί σε… θαύμα στην περίπτωση που επικρατήσει της Τυνησίας.

Πόσα γκολ, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στον τρίτο και στον τέταρτο προημιτελικό του 32ου Κόπα Άφρικα; Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο και ποιο μπορεί να είναι το ακριβές σκορ των δύο αναμετρήσεων; Και ποιες θα είναι οι ομάδες που θα προκριθούν στα ημιτελικά και θα φθάσουν μέχρι τον τελικό; Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τελικά οι αγώνες Ακτή Ελεφαντοστού-Αλγερία και Μαδαγασκάρη-Τυνησία, καθώς και το πως θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα στα εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η συνέχεια της διοργάνωσης θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από τη φάση των «16» και, ίσως, γεμάτη εκπλήξεις, αφού τα φαβορί κοντράρονται με τα αουτσάιντερ.


Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved