Εθνικός: Ανέλαβε ο Κουστένης

Εθνικός: Ανέλαβε ο Κουστένης

Ο Δημήτρης Κουστένης θα είναι ο προπονητής του Εθνικού τη νέα αγωνιστική περίοδο, που θα τον βρει στην Α2.

Οι Πειραιώτες έδωσαν τα χέρια με τον 48άχρονο τεχνικό, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ηλυσιακό τον οποίο δεν κατάφερε να διατηρήσει στην Basket League ΟΠΑΠ. Άμεσος συνεργάτης του στον πάγκο θα είναι ο Μάριος Γούναρης, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και τη σεζόν 2012-2013 στο Περιστέρι. Ο Δημήτρης Κουστένης βρέθηκε το Σάββατο (10/05) στο ΔΑΚ Κανήθου και παρακολούθησε από την κερκίδα το μπαράζ ανόδου απέναντι στη Λιβαδειά.

Η ανακοίνωση: «Μπορεί οι πανηγυρισμοί από την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ να μην έχουν κοπάσει ακόμα, οι διοικούσα επιτροπή όμως έχει είδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό αφού στο πάγκο του θα κάθεται ο Τζίμης Κουστένης. Ο 48άχρονος τεχνικός που βρέθηκε το Σάββατο (10/05) στο κλειστό της Κανήθου και παρακολούθησε τον αγώνα μπαράζ με την Α.Ε. Λιβαδειάς υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν εργάστηκε ως head coach σε Περιστέρι και Ηλυσιακό στην Α1 και στην Ένωση Ιλίου στη Β’ Εθνική. Ο Τζίμης Κουστένης θα έχει στο πλευρό του τον Μάριο Γούναρη, ο οποίος είχε το «τιμόνι» του Εθνικού στα χέρια του στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του Ομίλου Νότου της Β’ Εθνικής αλλά και στον αγώνα μπαράζ.

Βιογραφικό: Ως παιδί μεταναστών και καταγόμενος από την Αρκαδία, μεγάλωσε στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μετά τον επαναπατρισμό της οικογένειάς του στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στο Περιστέρι. Την προπονητική του σταδιοδρομία την ξεκίνησε από μικρός μέσα από τμήματα υποδομής ομάδων της περιοχής όπως Αστέρας Ζωοδόχου Πηγής, Άρτεμις Νέων Λιοσίων, Κόσμος Περιστερίου, Γ.Σ. Περιστερίου και Πανιώνιος. Το 1997 ξεκίνησε η ενασχόληση του με την Α1, αρχικά στο πλευρό του Αργύρη Πεδουλάκη, όπου και συνέχισε για 17 συναπτά έτη. Από το 1997 έως το 2004 με την ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου συμμετείχε σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποκορύφωμα την Ευρωλίγκα για δύο σεζόν (2000-2001 και 2001-2002), με πρόκριση στους «16» τη χρονιά 2000-2001. Στην Α1 κατέκτησε δύο φορές την τρίτη θέση.

Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλους παίκτες του παγκόσμιου μπάσκετ όπως οι Ford, Dinkins, Pete Mikael, Andre Hudson αλλά και με τους ‘Ελληνες Τσαρτσαρή, Παπαμακάριο, Μαυροειδή, Κορωνιό, Γιάριτς, Γκούροβιτς, Πελεκάνο, Μυριούνη, Μπακατσιά, Κρητικό, Ζεβροσένκο, Δορκοφίκη, Γλυνιαδάκη αλλά και πολλούς ακόμα. Είναι παντρεμένος με τη Λαμπρινή κι έχει δύο γιους, τον Νικόλα και τον Ανδρέα. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα μπάσκετ και διατηρεί από το 1993 το γυμναστήριο «Health and Fitness Club» στο Περιστέρι».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Προμηθέας – Παναθηναϊκός και Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Προμηθέας – Παναθηναϊκός και Super League
NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»
NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»
Σαν Σήμερα πριν 58 χρόνια: Η νύχτα που η ΑΕΚ έγινε «Βασίλισσα» (photos+video)
Σαν Σήμερα πριν 58 χρόνια: Η νύχτα που η ΑΕΚ έγινε «Βασίλισσα» (photos+video)
Super League: Ξεκινούν τα playouts κι η μάχη της παραμονής κορυφώνεται! – Τα ματς της πρεμιέρας
Super League: Ξεκινούν τα playouts κι η μάχη της παραμονής κορυφώνεται! – Τα ματς της πρεμιέρας
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved