Αντετοκούνμπο: «Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον»

Αντετοκούνμπο: «Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη ζωή του χωρίς το μπάσκετ κατά την διάρκεια του «παγώματος» του NBA, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με τον ίδιο να αναλύει την καθημερινή του ρουτίνα και να αναφέρεται στην δωρεά των 100.000 δολαρίων στους εργαζόμενους του Fiserv Forum.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας φόργουορντ σε τηλεδιάσκεψη των Μιλγουόκι Μπακς:

Για την ζωή χωρίς μπάσκετ: «Προφανώς, ο χρόνος που περνάς με την οικογένειά σου είναι υπέροχος. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αλλά στο τέλος της ημέρας, γνωρίζω ότι σε όλους λείπει το μπάσκετ και ανυπομονούμε να ξαναρχίσει η σεζόν. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να επωφεληθούμε από αυτό, όπως και να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά, δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι, αλλά το να είσαι μαζί τους είναι ωραίο. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, όλοι θέλουν να ξεκινήσει ξανά η σεζόν και να κάνουν ό, τι αγαπούν».

Για το πώς περνάει την ημέρα του: «Ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ξυπνάω, κάνω μια προπόνηση με τους αδελφούς μου, περνάω λίγο χρόνο με το γιο μου, τότε παίζω λίγο βιντεοπαιχνίδια με τον μικρό μου αδελφό. Τι άλλο; Καθαρίζω το σπίτι, απλά κάνω παραγωγικά πράγματα. Παίρνω μερικά τηλέφωνα που πρέπε. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι συνεχίζεις, πρέπει να κάνεις πράγματα που συνήθως δεν κάνεις στη σεζόν. Μαγειρεύω, καθαρίζω, δεν πηγαίνω στο μανάβικο επειδή δεν μπορείτε να πάτε στο παντοπωλείο. Αλλά ναι, αυτό είναι λίγο πολύ το πώς περνάω τη μέρα μου».

Για τα όσα παρέχουν οι Μπακς στους παίκτες σε αυτό το διάστημα: «Μας έδωσαν υλικά γυμναστικής και ένα ασκησιολόγιο που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι μας παρέχουν και φαγητό. Έχουν μια εταιρεία catering που μας φέρνει ακόμα φαγητό για εμάς και τις οικογένειές μας στο σπίτι. Μας λένε να μείνουμε στο σπίτι, να κάνουμε τις προπονήσεις μας, να φροντίσουμε το σώμα μας στο σπίτι».

Για την επανέναρξη της σεζόν: «Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να μείνεις έτοιμος. Πρέπει να κάνεις όσα πρέπει για να είσαι έτοιμος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα και ο Άνταμ Σίλβερ κάνουν μια δύσκολη δουλειά και θα καταλήξουν σε ένα καλό σχέδιο που θα εξασφαλίσει ότι κάθε παίκτης θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει γιατί θα είναι πολύ σημαντικό, όταν ξεκινήσει πάλι. Νομίζω ότι τα περισσότερα από τα παιδιά δεν πρόκειται να είναι έτοιμοι και μπορεί να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί. Ξέρω ότι το NBA πρόκειται να βγει με ένα σπουδαίο σχέδιο για να βεβαιωθεί ότι οι ομάδες, οι παίκτες, όλοι θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν».

Για την δωρεά του στους εργαζομένους του Fiserv Forum: «Πρώτα απ ‘όλα, προσπάθησα να ακολουθήσω το προβάδισμα του Κέβιν Λοβ. Ξέρω ότι εργαζόμαστε καθημερινά με αυτούς τους ανθρώπους. Η πρώτη μου αντίδραση όταν τερματίστηκε το πρωτάθλημα ήταν: «Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να εργαστούν; Αυτά τα άτομα θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους; Αυτά τα άτομα θα είναι σε θέση να παρέχουν για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους; Επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πιθανόν να ζουν με το μεροκάματο, έτσι εγώ και η οικογένειά μου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Για μένα προσωπικά, δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι και τι λένε οι άνθρωποι για μένα ή την οικογένειά μου, διότι το σημαντικό είναι να βοηθούμε ο ένας τον άλλον. Ακόμα κι αν έχετε μια θετική αντίδραση ή μια αρνητική αντίδραση δεν έχει σημασία, γιατί το μόνο που έχει σημασία είναι πώς μπορείτε να βοηθήσετε εκείνες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή αυτή την περίοδο που περνάμε».

Για την γυμναστική στο σπίτι: «Δεν έχω πρόσβαση σε μπασκέτα. Πολλοί παίκτες του ΝΒΑ θα μπορούσαν να έχουν ένα γήπεδο στο σπίτι τους ή κάτι τέτοιο, αλλά τώρα απλά κάνω προπόνηση στο σπίτι, βόλτα με το ποδήλατο, διάδρομο, βάρη και παραμένω σε εγρήγορση με αυτόν τον τρόπο. Δεν παίζω καθόλου μπάσκετ».

Για το αν βλέπει ταινίες στην καραντίνα: «Προσπαθώ να μην τρελαθώ. Προφανώς, βλέπω πολλά στιγμιότυπα. Δεν παρακολουθώ ταινίες. Ο κόουτς “Bud” δεν μου στέλνει ταινίες ή στιγμιότυπα, σκέφτεται τη δική του οικογένεια. Παρακολουθώ μόνο τα στιγμιότυπα. Απλώς επιλέγω έναν παίκτη και παρακολουθώ τα καλύτερα στιγμιότυπά του. Αυτό».

 



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved