Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βιλερμπάν 70-84: Ο απίθανος Οκόμπο «πλήγωσε» το ΟΑΚΑ (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βιλερμπάν 70-84: Ο απίθανος Οκόμπο «πλήγωσε» το ΟΑΚΑ (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βιλερμπάν: Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με τον απίθανο Έλι Οκόμπο (35 πόντους) να παίρνει από το χέρι τους εξαιρετικούς φέτος Γάλλους και να τους οδηγεί στη νίκη με 84-70.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από την εκπληκτική φέτος Βιλερμπάν (προερχόταν από θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ) και τον απίστευτο Έλι Οκόμπο, που πέτυχε 35 πόντους, εκ των οποίων τους 17 στο τελευταίο 4λεπτο.

Οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι από τα 6.75μ., έκαναν πολλά λάθη και το κυριότερο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Γάλλο γκαρντ, ο οποίος είχε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 25 στο δεύτερο!

Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπεσε στο 2-5, ενώ η Βιλερμπάν ανέβηκε στο 5-2.

Ο Ντάριλ Μέικον, μετά την εξαιρετική εμφάνιση με την Εφές, παρουσιάστηκε άστοχος (0/4 τρίποντα), αλλά ανέβηκε στην τέταρτη περίοδο και έφτασε τους 16 πόντους. Άλλους τόσους είχε και ο Παπαπέτρου, ενώ εξαιρετικός μέχρι το τελευταίο 5λεπτο ήταν ο Τζέρεμι Έβανς (12π., 6 ρ.), αλλά σε εκείνο το σημείο έκανε καθοριστικά λάθη σε επίθεση και άμυνα. Από τη Βιλερμπάν, πέρα του Οκόμπο, πολύ καλός ήταν και ο Κώστας Αντετοκούνμπο (12π., 6ρ.), ενώ κομβικό ήταν το τρικ του Τι Τζέι Πάρκερ με τους δίδυμους πύργους (Ουενμπανιάμα και Αντετοκούνμπο).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε την ίδια πεντάδα με αυτή που... σάρωσε από το ξεκίνημα την Αναντολού Εφές, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα. Οι Γάλλοι με την αθλητικότητα και την καλή τους περιφερειακή άμυνας, ανάγκασαν τους «πράσινους» να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Εκεί βρήκαν λύσεις από τον Γιώργο Παπαγιάννη αρχικά και τον Τζέρεμι Έβανς εν συνεχεία.

Η Βιλερμπάν είχε πάρει εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αλλάζει την εικόνα με την είσοδό του. Με καλές άμυνας (2 μπλοκ) και εντυπωσιακά καρφώματα μετά από επιθετικά ριμπάουντ, έφερε τη Βιλερμπάν στο +6 στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-24).

Ο κόουτς Πρίφτης διέγνωσε το πρόβλημα και με ένα ευέλικτο σχήμα, με Έβανς στο 5 και τον Οκάρο στο 4 κατάφερε να γυρίσει το ματς. Με εξαιρετικές άμυνες και τον Έβανς να δίνει λύσεις (12 πόντους , 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα στο πρώτο 20λεπτο), ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 16-3 (δέχθηκε σε 6 λεπτά μόλις ένα τρίποντο) και προσπέρασε με 7.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε η απάντηση του Τι Τζέι Πάρκερ, ο οποίος με ένα τρικ γύρισε εκ νέου τούμπα το παιχνίδι. Πέρασε τον Ουενμπανιάμα των 2.20μ στο παρκέ στο 5 και τον Αντετοκούνμπο στο 4, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να κλείσει τη ρακέτα και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Παναθηναϊκού (1/8 τρίποντα) και τα πολλά λάθη (9) «χτύπησε» στο transition και με νέο επιμέρους 4-16, προηγήθηκε με 5 πόντους στο ημίχρονο (38-43).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν απελπιστικά άστοχες για ένα δίλεπτο. Η Βιλερμπάν βρήκε πρώτη λύσεις και με ένα 0-4 έφτασε τη διαφορά στο +9 (38-47). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Παπαπέτρου, αλλά ο Έλι Οκόμπο (10 πόντους στο ημίχρονο), άρχισε να βρίσκει ρυθμό και διατηρούσε μπροστά στο σκορ τους Γάλλους, οι οποίοι βρέθηκαν στο +4 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (54-58).

Οι «πράσινοι» με τον Μέικον να ανεβάζει την απόδοσή του (αλλά να μην ευστοχεί ούτε σε ένα τρίποντο) πλησίασαν στον πόντο 57-58 στο 32' και παρότι η Βιλερμπάν πήρε μια ανάσα, έφτασε σε απόσταση ενός καλαθιού στο 35' (63-65). Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε το one man show του Οκόμπο. Ο Γάλλος πέτυχε εκπληκτικά καλάθια, είχε και κάποιες κακές άμυνες πάνω του από τον Έβανς και έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν -πιο δύσκολα- από ότι δείχνει το τελικό σκορ (70-84) στη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 38-43, 54-58, 70-84.



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved