Καλαμπόκης: «Δεν είναι αυτοσκοπός η τετράδα»

Καλαμπόκης: «Δεν είναι αυτοσκοπός η τετράδα»

Η είσοδος στα πλέι οφ είναι ο βασικός στόχος του Ρεθύμνου φέτος, σύμφωνα με το Γιάννη Καλαμπόκη.

Ο αρχηγός των Κρητικών, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε στην εντός έδρας αναμέτρησή τους με τον ΠΑΟΚ για τη 14η αγωνιστική της Basket League (24/01, 15.00), αλλά κι εν γένει τη φετινή παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Ο αρχικός στόχος για εμάς είναι η είσοδος στα πλέι οφ, οπότε η τετράδα δεν είναι αυτοσκοπός για την ομάδα. Προέκυψε μετά την πολύ καλή πορεία που είχε στα 3/4 του πρώτου γύρου, οπότε για εμάς σίγουρα δεν είναι καταστροφή μια ήττα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Μας έχει αφυπνίσει αυτό το 0-3 που έχουμε κάνει και σίγουρα θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, έστω και με… μισό πόντο», ανέφερε αρχικά. Είπε ακόμα…

Για το πώς θα παραταχθεί το Ρέθυμνο κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να παίξουμε σαν Ρέθυμνο γιατί τελευταία, ενώ προετοιμαζόμαστε σωστά, στο παιχνίδι προσπαθούμε αλλά όχι με το σωστό τρόπο. Οπότε αυτό είναι ένα ζητούμενο για εμάς. Δηλαδή, να επιβάλουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε και να είμαστε εμείς οι οδηγοί στον αγώνα κι όχι αυτοί που θα κυνηγούν το σκορ. Το «κλειδί» βρίσκεται στις προσωπικές μονομαχίες ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτές είναι που θα καθορίσουν την ψυχολογία στη συνέχεια του αγώνα, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να σουτάρουμε με καλύτερες προϋποθέσεις. Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε τόσο καλά ποσοστά και μας στοίχισε. Ο τρόπος που θα προσπαθήσουμε θα παίξει σημαντικό παράγοντα για το πώς θα εξελιχθεί το ματς».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και τι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα: «Ο ΠΑΟΚ έχει ομοιογένεια. Έχει μια φιλοσοφία εδώ πολλά χρόνια κι αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Στο παιχνίδι με τους ψηλούς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και είναι αυτό που αρέσει στον κόουτς Μαρκόπουλο. Η δύναμή τους στη θέση «4», αλλά και στο «5» είναι μεγάλη. Επίσης και η άμυνά τους είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο τους».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved