Νέα στρατηγική για το βελτιωτικό οίκο Nismo της Nissan
SHARE

Νέα στρατηγική για το βελτιωτικό οίκο Nismo της Nissan

Ο θρυλικός διεθνής οίκος βελτιώσεων της Nissan, προτίθεται  να εφαρμόσει την τεχνογνωσία επιδόσεων που διαθέτει  στην γκάμα των μοντέλων της μάρκας.

Η Nissan Motor Co Ltd ανακοίνωσε ένα σημαντικό πρόγραμμα επέκτασης για τον βελτιωτικό της οίκο Nismo, που ως τώρα είχε την ευθύνη των αγωνιστικών κατασκευών της εταιρείας (NISsanMOtorsports). Στόχος του προγράμματος είναι να μεταφέρει την τεχνογνωσία και την πείρα του οίκου Nismo από τις αγωνιστικές πίστες, στα αυτοκίνητα της Nissan που κυκλοφορούν στους δρόμους.


«Η Nismo προσθέτει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό και  καινοτομία στα αυτοκίνητα της Nissan. Τώρα σχεδιάζουμε να εμφυσήσουμε   αυτό το στυλ και τον ενθουσιασμό και σε άλλα μοντέλα της γκάμας της», λέει ο Σιόσι Μιγιατάνι, πρόεδρος της Nismo.


Το 2011, τα αγωνιστικά Nissan GT-R που ανέπτυξε η Nismo, κέρδισαν αρκετούς τίτλους στο πρωτάθλημα  SUPER GT της Ιαπωνίας, καθώς και τον τίτλο του καλύτερου οδηγού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1. Οι κινητήρες που ανέπτυξε η Nismo για το Le Mans 24H είχαν εξίσου μεγάλες διακρίσεις στην κατηγορία τους, όπως   επίσης και το πρωτοποριακό  LEAF Nismo RC, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο των αγώνων, του οποίου η άφιξη  προαναγγέλλει  μια νέα εποχή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με τεχνολογίες  φιλικές προς το περιβάλλον.

Εκτός από την παραγωγή  ολοκληρωμένων εκδόσεων επιδόσεων για τα μοντέλα της Nissan, η Nismo σχεδιάζει να επεκτείνει το φάσμα των εξαρτημάτων / ανταλλακτικών βελτίωσης καθώς και των σχετικών αξεσουάρ που διαθέτει, ενώ ένα άλλο στοιχείο του προγράμματος επέκτασης θα υλοποιηθεί με την μετεγκατάσταση της Nismo σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο ειδικά σχεδιασμένο για τις απαιτήσεις της εταιρείας,  στο Tsurumi  της  Yokohama,  στην αρχή του 2013.

Με την ενσωμάτωση όλων των δραστηριοτήτων της Nismo κάτω από μία στέγη, η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κέντρο εξέλιξης αυτοκινήτων τόσο για αγώνες όσο και  για την οδήγηση στον δρόμο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα διαθέτουν επίσης  ένα κατάστημα αγώνων, μια μεγάλη περιοχή συντήρησης για το service, μια περιοχή  πολιτιστικής κληρονομιάς, όπου θα εκτίθενται διάσημα αγωνιστικά αυτοκίνητα, καθώς και  συμβατικά αυτοκίνητα της Nismo. Ακόμη, ένα ειδικό κατάστημα πώλησης αξεσουάρ βελτίωσης και λοιπών αντικειμένων από την συλλογή της Nismo, θα είναι διαθέσιμο για τους πελάτες και τους φίλους του είδους.

Ένα μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων, θα διατεθεί για να φιλοξενήσει  τις  ανά καιρούς δημοφιλείς εκδηλώσεις της Nismo. Για παράδειγμα, το ετήσιο φεστιβάλ της Nismo, προσελκύει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες που καταφθάνουν εκεί για να γιορτάσουν την κληρονομιά της εταιρείας από τους αγώνες, καθώς και  τα επιτεύγματά της.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το έβδομο νταμπλ νταμπλ του Καλάθη στη Euroleague (video)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το έβδομο νταμπλ νταμπλ του Καλάθη στη Euroleague (video)
Α2 Ανδρών: Εκτός έδρας νίκες για Ιωνικό, Ηρακλή
Α2 Ανδρών: Εκτός έδρας νίκες για Ιωνικό, Ηρακλή
Επεισοδιακό 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Φοίνικα Σύρου (photos)
Επεισοδιακό 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Φοίνικα Σύρου (photos)
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης: Το σόου του Μπογέ (video)
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης: Το σόου του Μπογέ (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies