Champions League Πόλο: «Μάχη» με Μπαρτσελονέτα ο Ολυμπιακός, με Γιάντραν Σπλιτ ο ΝΟ Βουλιαγμένης
ΑΠΕ

Champions League Πόλο: «Μάχη» με Μπαρτσελονέτα ο Ολυμπιακός, με Γιάντραν Σπλιτ ο ΝΟ Βουλιαγμένης

Με κρίσιμους εντός έδρας αγώνες ξεκινούν Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης τις υποχρεώσεις τους για το 2023 στο Champions League πόλο ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα, Τρίτη (10/1, 19:00) στον Πειραιά την Μπαρτσελονέτα, στο ντέρμπι κορυφής του Α΄ ομίλου, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα της Βουλιαγμένης θα αντιμετωπίσει τη Γιάντραν Σπλιτ στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, σε ένα ματς που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό κατά πόσον ο ΝΟΒ θα διεκδικήσει με αξιώσεις θέση στο final-8 της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός και Μπαρτσελονέτα μετρούν ως τώρα από τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και η 5η αγωνιστική τους φέρνει αντιμέτωπους στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Έχοντας ήδη νικήσει στον Πειραιά την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αξιοποιήσουν την έδρα τους και απέναντι στον άλλο μεγάλο αντίπαλό τους στον Α΄ όμιλο και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Οι Καταλανοί δείχνουν ως τώρα ανεπηρεάστοι από την αποχώρηση του πρώτου σκόρερ τους ως πέρυσι, Άλβαρο Γρανάδος (μετακόμισε στη Νόβι Μπέογκραντ), αλλά η αλήθεια είναι ότι το σημερινό, είναι το πρώτο μεγάλο τεστ της χρονιάς γι΄αυτούς. Ως τώρα, το πιο δύσκολο παιχνίδι τους ήταν στο ίδιο κολυμβητήριο, κόντρα στη Βουλιαγμένη, την οποία νίκησαν 11-7 τη 2η αγωνιστική.

Μάλιστα οι δύο ομάδες είναι ιδιαίτερα γνώριμες καθώς συναντιούνται σχεδόν κάθε χρόνο από την περίοδο 2014-15, όταν το Champions League πήρε την τωρινή του μορφή. Τα αποτελέσματα είναι ισορροπημένα, με τον Ολυμπιακό να μετράει τέσσερις νίκες (μία εκ των οποίων στον ημιτελικό της Γένοβας, το 2018, στο δρόμο για την κατάκτηση του τρποαίου) και την Μπαρτσελονέτα πέντε, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα περσινά ματς έληξαν με σχετικά εύκολες νίκες του εκάστοτε γηπεδούχου (8-4 ο Ολυμπιακός στον Πειραιά, 7-3 η Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία).

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Ραφαέλε Κολόμπο και ο Ολλανδός Μίχιελ Τσβαρτ.

Η παρθενική πρόκριση στη φάση των ομίλων (με τη σημερινή μορφή της διοργάνωσης) ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος στόχος της Βουλιαγμένης, όμως από τη στιγμή που τον πέτυχε, δεν επαναπαύεται και κοιτά παραπάνω. Η διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το final-8 θα αποτελέσει μεγάλη υπέρβαση για την ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς και το αυριανό παιχνίδι με τη Γιάντραν Σπλιτ θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν ο ΝΟΒ μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο. Οι Κροάτες μοιάζουν ως τώρα η επικρατέστερη ομάδα για την προνομιούχο τέταρτη θέση, έχοντας γνωρίσει δύο φυσιολογικές -εντός έδρας- ήττες από Ολυμπιακό και Προ Ρέκο και έχοντας περάσει νικηφόρα από το Ανόβερο (έχουν επίσης επιβληθεί στο Σπλιτ της αδύναμης Ντιναμό Τιφλίδας). Ο ΝΟΒ έχει ως τώρα τέσσερις βαθμούς και μία νίκη επί της Γιάντραν, όχι απλά θα τον ανεβάσει τέταρτο, αλλά θα του δώσει και μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι, σε σχέση με το προ μηνός παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό (13-8 υπέρ των Πειραιωτών), η Γιάντραν Σπλιτ θα παραταχθεί στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων με νέο προπονητή, τον Γιούρε Μαρέλια, αλλά και ενισχυμένη με τον καλύτερο σκόρερ της, τον διεθνή Γέρκο Μάρινιτς-Κράγκιτς, που είχε απουσιάσει από τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

Η Βουλιαγμένη είχε αντιμετωπίσει τη Γιάντραν Σπλιτ στα προκριματικά της περιόδου 2019-20, γνωρίζοντας την ήττα με 10-9.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Πολωνός Ράντοσλαβ Κόριζνα και ο Ισπανός Χάουμε Τεϊσίδο.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών:

ΤΡΙΤΗ 10/1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)

Ανόβερο (Γερμανία)-Προ Ρέκο (Ιταλία)

Ραντνίτσκι (Σερβία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)

Μπαρτσελονέτα       12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ          12

Προ Ρέκο             9

Γιάντραν Σπλιτ       6

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ          4

Ραντνίτσκι           4

Ανόβερο              0

Ντιναμό Τιφλίδας     0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/1

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)

Σπαντάου (Γερμανία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Μπρέσια (Ιταλία)-Ορβοσι (Ουγγαρία)

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Σαμπαντέλ (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)

Νόβι Μπέογκραντ     10

Μπρέσια              9

Φερεντσβάρος         9

Ορβοσι               5

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ  4

Μαρσέιγ              4

Σπαντάου Βερολίνου   2

Σαμπαντέλ            1



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved