Πινγκ Πονγκ: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών
ΕΦΟΕΠΑ

Πινγκ Πονγκ: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών

Η κλήρωση για τα ξένα κλαμπ Ελλήνων πρωταθλητών.

Στο Λουξεμβούργο και την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU) πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου οι κληρώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup. Στην πρώτη διοργάνωση, που είναι και η σημαντικότερη σε διασυλλογικό επίπεδο, είναι έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον. Βασικά γιατί η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού ΑΟ σηματοδοτεί την παρθενική παρουσία ομάδας από τη χώρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ κι από κει και πέρα υπάρχει για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή του Παναγιώτη Γκιώνη και του Γιάννη Σγουρόπουλου στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε τους αντιπάλους του στο στάδιο 1, ενώ η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Σγουρόπουλου θα βρίσκονται απευθείας στο στάδιο 2. Ξένα κλαμπ, στα οποία βρίσκονται ονόματα από την Ελλάδα, θα μετάσχουν και στον θεσμό των γυναικών, ενώ στην πορεία θα στραφεί η προσοχή και στις κληρώσεις της 3ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europe Trophy, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Ολυμπιακός στους άνδρες και οι Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες (με την ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα να ζητήσει και τη διοργάνωση ομίλου).  

Στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ των γυναικών σχηματίστηκαν 3 γκρουπ των 3ων ομάδων και 1 των 4ων. Ο Παναθηναϊκός ΑΟ κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ, που είναι των 4ων και θ’ αγωνιστεί στην Ισπανία. Επικεφαλής του ομίλου είναι η Μπουντάορσι Σπορτ Κλαμπ από την Ουγγαρία, οικοδέσποινα η ισπανική Λινάρες και τρίτη αντίπαλος Όσιασερς Μπόντενστορφ από την Αυστρία. Ο πρωταθλητής του Europe Trophy 2022 Παναθηναϊκός με τις δυνατές ελληνίδες και ξένες αθλήτριές του θα εξαντλήσει στο πουλ τις πιθανότητές του για την πρωτιά και την πρόκριση στο στάδιο 2.

Ήταν γνωστό ότι στον ίδιο θεσμό είχε δηλώσει και η ισπανική Ρέους, στην οποία θ’ αγωνίζεται παράλληλα με την ελληνική Α1 και τον Παναθηναϊκό η Κατερίνα Τόλιου. Αρχίζει επίσης την προσπάθειά της από το στάδιο 1, θα είναι στο 4ο γκρουπ με τη σερβική Νόβισαντ (διοργανώτρια) και την αυστριακή Βίλας, αλλά φυσικά η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια δεν μπορεί να φορέσει ταυτόχρονα στην Ευρώπη και αυτή τη φανέλα.

Εξάλλου, από τα φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών είναι η αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ, η οποία έχει στις τάξεις της τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Χρυσή Φωτιάδου. Οι νεαρές διεθνείς θα παίξουν φέτος με τη 2η ομάδα του σωματείου, πάντως να σημειωθεί ότι η Λιντς είναι επικεφαλής στο 4ο γκρουπ και θα βρει απέναντί της τη γαλλική Σεν Κουεντέν και κάποια από τις 4 νικήτριες του σταδίου 1.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών η Μπογκόρια και η Ενεμπόν συνεχίζουν την παράδοση της πολυετούς παρουσίας. Στο στάδιο 2 δημιουργούνται 3 γκρουπ των 3ων ομάδων. Ο Γκιώνης, περνώντας με το καλό και την τελευταία περιπέτεια με τον ταλαιπωρημένο του αχίλλειο, θα ενισχύσει και φέτος την πρωταθλήτρια Πολωνίας. Η Μπογκόρια βρέθηκε στο 1ο γκρουπ. Εκεί είναι επικεφαλής η Μπορούσια Ντίσελντορφ και την τριάδα θα συμπληρώσει νικητής από γκρουπ του σταδίου 1.

Η γαλλική Ενεμπόν ενέταξε φέτος στο δυναμικό της τον Σγουρόπουλο. Η πρώην semifinalist του θεσμού, από την εποχή του Καλλίνικου Κρεάνγκα, είναι επικεφαλής στο 2ο γκρουπ. Θ’ αντιμετωπίσει την αυστριακή Βελς και περιμένει και μία νικήτρια ομάδα από γκρουπ του σταδίου 1.

«Ουγγαρία, Ελλάδα, Ισπανία και Φιλανδία προετοιμάζονται μαζί για το Μόναχο 2022»

Η ιστοσελίδα της ETTU έχει βασικό θέμα από το βράδυ την κλήρωση των δύο Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, αλλά νωρίτερα δημοσίευσε ρεπορτάζ για την κοινή προετοιμασία, που κάνουν στη Βουδαπέστη εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου οι εθνικές ομάδες ανδρών της Ουγγαρίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Φιλανδίας. 

Στέκεται στην παρουσία αθλητών όπως ο Σγουρόπουλος, ο Ούγγρος Ζούντι, ο Φιλανδός Όλαχ και ο Ισπανός Ρόμπλες και σημειώνει ότι δυστυχώς είναι απών ο Γκιώνης λόγω του τραυματισμού του. Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις του Κώστα Βατσακλή: «Ο Παναγιώτης εξακολουθεί να αναρρώνει από τον τραυματισμό του, συνεπώς φέτος δεν θα είναι παρών. Ελπίζουμε ότι ο Γιάννης Σγουρόπουλος θα καταφέρει να φτάσει στο κυρίως ταμπλό και από κει και πέρα θα δούμε. Αρχίσαμε τις προπονήσεις πριν από τρεις εβδομάδες και εδώ στη Βουδαπέστη είμαστε ήδη μια εβδομάδα. Σχηματίσαμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ και κάνουμε πολύ ποιοτική προετοιμασία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών.

Θυμίζουμε ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται και η εθνική ομάδα των γυναικών για δυνατή προετοιμασία στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε καμπ στο Χάβιροφ της Τσεχίας με τη συμμετοχή ακόμα της εθνικής Ουγγαρίας, μίας πολύ αξιόλογης διεθνούς αθλήτριας από την Πολωνία και βέβαια της εθνικής Τσεχίας. Προγραμματισμένα αποχωρεί νωρίτερα από το καμπ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που θα μετάσχει στο τουρνουά νέων του Μαρόκου από μεθαύριο Σάββατο. Στον πάγκο της θα καθίσει ο Θεσσαλονικιός προπονητής Αναστάσιος Καριοφυλλίδης.  



Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σκέψεις μεταφοράς των λειψάνων του στο Μπουένος Άιρες
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved