ΠΑΟΚ: Το χρήμα προστέθηκε στη δυναμική – Τα μισά τρόπαια με Σαββίδη (video+photos)

ΠΑΟΚ: Το χρήμα προστέθηκε στη δυναμική – Τα μισά τρόπαια με Σαββίδη (video+photos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη βρήκε τον ισχυρό επενδυτή που είχε ανάγκη.

Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2012 και με το καλημέρα είδε την ομάδα να τιμωρείται για τα επεισόδια στο ματς με τη Ραπίντ Βιέννης.

Αντιλήφθηκε άμεσα ότι θα χρειαστεί πολλή δουλειά και αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να πετύχει αυτά που ονειρευόταν ο ίδιος, αλλά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Η πρώτη ύλη υπήρχε. Η δυναμική που είναι απαραίτητη για να πρωταγωνιστήσει ένας σύλλογος. Ο «Δικέφαλος» από το 1926 που ιδρύθηκε μέχρι και να έρθει ο Σαββίδης μετρούσε δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.

Η οικογένεια άρχισε να πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος. Οι πρώτοι που άρχισαν να νιώθουν ότι κάτι αλλάζει είναι οι πιστωτές. Το πρώτο διάστημα οι συνεργάτες του Σαββίδη έπαιρναν συνεργάτες στους οποίους οφείλονταν χρήματα ή παράγοντες μικρών ομάδων για να τους εξοφλήσεων για τις μεταγραφές νεαρών παικτών. Τότε κατάλαβαν ότι κάτι πάει ν’ αλλάξει. Το αντιλήφθηκαν όλοι όταν πλήρωσε και τα χρέη στο δημόσιο.

Ο Σαββίδης ήρθε το 2012, έκανε μεταγραφές τον Γενάρη του 2013, όμως, ουσιαστικά ξεκίνησε να χτίζει το καλοκαίρι του 2013. Στους πρώτους μήνες είδε τον ΠΑΟΚ να μέν ει εκτός τελικού στο Κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης. Το καλοκαίρι του 2013 έφερε τον Στέφενς. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από τους ομίλους του Champions League. Στην πρώτη του σεζόν έφτασε κοντά σε τρόπαιο, αλλά ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν ανώτερος.

Ο Σαββίδης γεύτηκε την πίκρα και υπήρχαν στιγμές που ήταν ιδιαίτερα παρορμητικός. Έπαθε κι έμαθε. Ένιωθε τα πρώτα χρόνια ότι έριχνε τα χρήματά του σε άδειο κουβά. Έπειτα απ’ όσα έγιναν στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τον Μάρτιο του 2016 και λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ πείσμωσε.

Το 2017 στον Βόλο πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο ως αφεντικό του συλλόγου. Από το 1926 έως το 2017, ο ΠΑΟΚ είχε δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετράει τρία πρωταθλήματα και οκτώ Κύπελλα. Τέσσερις σερί κατακτήσεις σε συμμετοχές σε τελικούς. Έντεκα τίτλοι συνολικά. Πέντε σε πέντε σεζόν, που θα μπορούσε να είναι έξι, δηλαδή δύο πρωταθλήματα, αν δεν υπήρχε εκείνη η περίεργη σεζόν 2017-18, έξι σε 91 χρόνια…  

Ο Σαββίδης στο ΟΑΚΑ με τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, πήρε τεράστια χαρά και το έναυσμα που χρειαζόταν για να δώσει συνέχεια και να φέρει κι άλλους τίτλους στην ομάδα. Στο διάστημα που είναι στον ΠΑΟΚ έκανε και λάθη. Άλλαξε αρκετούς συνεργάτες, προπονητές, όμως, όσο περνούν τα χρόνια επιχειρεί να διατηρήσει ένα σταθερό πλάνο.

Με στόχο την κατασκευή νέου γηπέδου στην Τούμπα και την έλευση νέων ποιοτικών παικτών, έβαλε πλώρη για μία νέα χρυσή εποχή. Το αν θα τα καταφέρει θα φανεί. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ που ποτέ δεν είχε πανίσχυρο επιχειρηματία μέχρι να έρθει ο Σαββίδης (ακόμα και οι συμπολίτες Ηρακλής, Άρης είχαν κάποια στιγμή στο τιμόνι ισχυρούς επιχειρηματίες), είδε να προστίθεται στη δυναμική του το χρήμα.

Κι αυτός ο συνδυασμός αργά η γρήγορα θα φέρει την ευτυχία…



Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved