Παναθηναϊκός: Δεν του… πάνε τα λευκά! (Photos)

Παναθηναϊκός: Δεν του… πάνε τα λευκά! (Photos)

Μόλις 4 νίκες σε 13 αναμετρήσεις στις οποίες αγωνίστηκε με τη δεύτερη εμφάνισή του (λευκή) μετρά ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία!

Οι προλήψεις στον αθλητισμό, είναι κάτι σαν… αλατοπίπερο. Ο καθένας θυμάται τη θέση που καθόταν όταν νίκησε ή έχασε η ομάδα του, τα ρούχα που φορούσε, άλλοι ακολουθούν την ίδια ρουτίνα πριν τις αναμετρήσεις θεωρώντας πως βοηθά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα γούρια σαφώς και είναι μέρος της κουλτούρας του αθλητισμού, είτε κάποιος πιστεύει σε αυτά είτε όχι.

Για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνουν καλά. Δε χρειάζεται να είναι… μάγος κανείς για να το καταλάβει. Οι «πράσινοι» βρίσκονται μακριά από τίτλους, μακριά από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε εύκολο το συμπέρασμα. Αν λοιπόν στραφούν στα γούρια και κυρίως στο τι τους πάει… γκαντεμιά για να το πούμε απλά, θα διαπιστώσουν πως το λευκό χρώμα δεν τους βοηθά και τόσο.

Το «τριφύλλι» την τελευταία διετία (απ’ τη σεζόν 2018-19 μέχρι και σήμερα) έχει αγωνιστεί 13 φορές με τη δεύτερη εμφάνισή του. Την εκτός έδρας αν προτιμάτε. Αυτή που είναι κυρίως λευκή με λίγα λόγια. Είτε θέλει κάποιος να το πει άσπρο, είτε με απόχρωση ιβουάρ όπως είναι η φετινή δεύτερη φανέλα, η ουσία παραμένει ίδια: Δε δείχνει να είναι και τόσο γουρλίδικη για τον Παναθηναϊκό!

Σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο οι «πράσινοι» όταν δε… φορούν πράσινα, έχουν δώσει συνολικά 13 αναμετρήσεις. Με τα λευκά (ή τα ιβουάρ) χρώματα λοιπόν, μετρούν μόλις 4 νίκες σε αυτές τις αναμετρήσεις! Από εκεί και πέρα υπάρχουν 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Απολογισμός που μόνο θετικός δεν μπορεί να θεωρηθεί για τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» έχει επικρατήσει δύο φορές στην έδρα του Παναιτωλικού (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) τη σεζόν 2018-19, ενώ έχει νικήσει στα Περιβόλια τον ΑΟΧ Κισσαμικό για το Κύπελλο (ίδια σεζόν, σκορ 2-1) και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (1-0) την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Η πιο… βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό, ήταν αυτή της περασμένης σεζόν. Για την 3η αγωνιστική της Super League φορώντας τα λευκά, ηττήθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απ’ τον Άρη με σκορ 4-0!

Την τρέχουσα σεζόν με τα άσπρα (ιβουάρ) έδωσε ο Παναθηναϊκός το μοναδικό του επίσημο ματς, γνωρίζοντας την ήττα στην Τρίπολη απ’ τον Αστέρα με σκορ 1-0. Την ίδια θα φορέσει και στη Λάρισα, μια και οι γηπεδούχοι της ΑΕΛ έχουν βασική εμφάνιση βυσσινί σκούρο.

Οι αναμετρήσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τη λευκή δεύτερη φανέλα του την τελευταία 2ετία:

2-10-18 Παναιτωλικός-ΠΑΟ 0-1 Κύπελλο

6-10-18 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-1 Super League

2-12-18 Άρης-ΠΑΟ 1-1 Super League

19-12-18 ΑΟΧ Κισσαμικός-ΠΑΟ 1-2 Κύπελλο

30-1-19 Παναιτωλικός-ΠΑΟ 0-1 Πρωτάθλημα

24-2-19 Πανιώνιος-ΠΑΟ 2-0 Super League

24-8-19 Λαμία-ΠΑΟ 1-1 Super League

15-9-19 Άρης-ΠΑΟ 4-0 Super League

22-9-19 Πανιώνιος-ΠΑΟ 0-1 Super League

8-12-19 Βόλος-Παναθηναϊκός 1-1 Super League

18-12-19 ΟΦΗ-ΠΑΟ 1-1 Super League

8-1-20 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ 1-0 Κύπελλο

13-9-20 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-0 Super League



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved