Άρης – Παναθηναϊκός 4-0: «Κίτρινο» πάρτι, «πράσινη» κατάθλιψη! (photos)

Άρης – Παναθηναϊκός 4-0: «Κίτρινο» πάρτι, «πράσινη» κατάθλιψη! (photos)

Ο Άρης διέλυσε 4-0 το… φάντασμα του Παναθηναϊκού σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» - MVP με γκολ και ασίστ ο Φετφατζίδης, σκόραραν Βέλεθ, Ντιγκινί και Ιντέγε, το απόλυτο «ναυάγιο» για το «τριφύλλι».

Το απόλυτο contrast συναισθημάτων και στιγμών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για Άρη και Παναθηναϊκό που είχαν κοινή… πορεία και συγκομιδή μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. «Κίτρινοι» και «πράσινοι» πήγαν στο μεγάλο ματς της 3ης αγωνιστικής με μια ισοπαλία και μια ήττα έκαστος και όλοι περίμεναν μεγάλη «μάχη», όμως, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… πάρτι για τους Θεσσαλονικείς! Με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο αλλά με πάθος, συγκέντρωση και πειθαρχία, ο Άρης διέλυσε τον Παναθηναϊκό 4-0 σε μια από τις πιο μεγάλες νίκες του κόντρα στο «τριφύλλι» διαχρονικά. Μια εβδομάδα πριν οι «κίτρινοι» αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έστησαν… πάρτι με τον κόσμο τους που γέμισε το γήπεδο για την εντυπωσιακή νίκη και την εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας πως το υλικό κι η ποιότητα υπάρχουν και πως ο επόμενος προπονητής θα βρει μια καλή βάση για να δουλέψει και να πετύχει τους στόχους που έχει ο Άρης.

Την ίδια στιγμή, στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός σκόρπισε… απογοήτευση. Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Δώνη προκαλεί πλέον… κατάθλιψη σε όσους την παρακολουθούν. Μια ομάδα άνευρη, χωρίς αρχή, μέση και τέλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έγινε έρμαιο στις ορέξεις του αντιπάλου κι έδειξε να μην μπορεί να αντιδράσει παρά σε κάποιες σποραδικές στιγμές. Μια ομάδα, που έκανε… δώρο γκολ, έκανε αστεία λάθη και με μηδενική συγκέντρωση όπου ακόμα κι όταν κάτι καλό πήγε να βγει στο χορτάρι το διέλυε. Τρανό παράδειγμα η φάση πριν το δεύτερο γκολ ή το γκολ που πέτυχε ο Περέα αλλά σωστά ακυρώθηκε για βλακώδες χτύπημα εκτός φάσης του Μακέντα στον Σάσα. Δεδομένα στον Παναθηναϊκό χρειάζεται πλέον κάτι παραπάνω από… ηλεκτροσόκ ή το να μπουν στο rotation οι μεταγραφές που ακόμα δεν έχουν αγωνιστεί (Σένκεφελντ, Μπεκ, Φάουστο). Οι ευθύνες στο «τριφύλλι» δεδομένα πέφτουν πια και στον Γιώργο Δώνη, που έδειχνε να τα έχει… χάσει με αυτά που έβλεπε στο χορτάρι, και φυσικά τον Νίκο Νταμπίζα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την ποιότητα των παικτών που ήρθαν στην ομάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το 4-0 δείχνει περίτρανα πως ο αγώνας δεν αντέχει και σε ιδιαίτερη κριτική. Ούτε χρειάζονται πολλές… τακτικές αναλύσεις για να καταλάβει κανείς πως ο Άρης κυριάρχησε και πως ο Παναθηναϊκός… δεν βλεπόταν. Οι «κίτρινοι» είχαν τακτική προσήλωση, πλάνο, σχέδιο και πάθος. Ήταν πρώτοι στις περισσότερες μονομαχίες, είχαν «δίψα» για να σκοράρουν την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν φοβικοί, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα και… έτρεμαν κάθε φορά που η μπάλα πλησίαζε στα καρέ του Διούδη.

Το πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε στο 20’ όταν ο Ζαχίντ έδωσε… ασίστ στον Φετφατζίδη, που κοντρόλαρε, πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια θα περίμενε κανείς να περιλαμβάνει αντίδραση από τον Παναθηναϊκό, όμως, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν μετά το 35’ στο γήπεδο. Στο 44’ σε ευκαιρία από μακρινό σουτ του Γιόχανσον, με εντυπωσιακή απόκρουση του Κουέστα, οι «πράσινοι» έκαναν όλα τα… λάθη μαζεμένα, ο Φετφατζίδης έβγαλε μόνο του με τον Διούδη τον στόπερ (!) Βέλεθ, και έτσι γράφτηκε με διαγώνιο πλασέ το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όσο και να προσπάθησε με κάποιες αλλαγές ο Δώνης να αλλάξει την εικόνα, φαινόταν πως όλα είχαν τελειώσει. Ο Άρης από την πλευρά του, συνέχιζε να είναι «φωτιά» στην αντεπίθεση κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε σε δυο περιπτώσεις. Σε λάθη, όπως σε όλο το ματς, της «πράσινης» άμυνας αρχικά στο 54’ ο Ιντέγε έβγαλε μόνο του τον Ντιγκινί που έκανε το 3-0 και στο 64’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Νιγηριανό να βρίσκει το γκολ που τόσο έψαχνε για το 4-0. Ένα σκορ που ήταν και το τελικό, αφού ο Περέα ναι μεν σκόραρε στο 82’ αλλά ο Μακέντα την ώρα που ο Κολομβιανός έφευγε για την περιοχή του Άρη, έσπρωξε εκτός φάσης τον Σάσα και το γκολ σωστά ακυρώθηκε μέσω του VAR…

O Άρης, λοιπόν, πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του κόντρα στον Παναθηναϊκό κι αυτό τα λέει… όλα. Οι «κίτρινοι» έφτασαν τους 4 βαθμούς, το «τριφύλλι» μένει με έναν και με έντονο τον προβληματισμό για την επόμενη ημέρα, που μπορεί να φέρει εξελίξεις κι ενώ ακολουθεί την Κυριακή (22/09) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ…

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (83’ Δεληζήσης), Ρος, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Γκάμα (63’ Λάρσον), Φετφατζίδης (74’ Μαντσίνι), Ιντέγε.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (46’ Κολοβός), Ινσούα (69’ Περέα), Χατζηγιοβάνης, Δώνης, Ζαχίντ (59’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Μακέντα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights της αναμέτρησης



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved