Μουσκρόν: Η ανακοίνωση του εισαγγελέα για την έρευνα στην ομάδα του Πιεμπονγκσάντ

Μουσκρόν: Η ανακοίνωση του εισαγγελέα για την έρευνα στην ομάδα του Πιεμπονγκσάντ

Χαμός στο Βέλγιο με το «ντου» στα γραφεία της Μουσκρόν του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και του αθλητικού δικαστηρίου. Στον εισαγγελέα το θέμα, ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Μπελάδες για τη Μουσκρόν του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ στο Βέλγιο, αφού το πρωί της Τετάρτης έγινε έφοδος στα γραφεία της ομάδας, σε σπίτια στελεχών της αλλά και στην ομοσπονδία και το αθλητικό δικαστήριο της χώρας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «καθαρά χέρια» που διεξάγεται στο Βέλγιο, έγινε ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο Ταϊλανδός που έχει φέρει στην Ελλάδα ο Γιάννης Αλαφούζος για να επενδύσει στον Παναθηναϊκό.

Η τελευταία εξέλιξη, αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο εισαγγελέας των Βρυξελλών. Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «σαν αποτέλεσμα της έρευνας στην έδρα του ποδοσφαιρικού συλλόγου Μουσκρόν και στις οικίες ορισμένων από τους διευθυντές του συλλόγου, στην βελγική ομοσπονδία και το αθλητικό δικαστήριο, τρία άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους από την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία».

Όπως αναφέρουν οι Βέλγοι, η έρευνα βασίζεται σε πιθανή πλαστογράφηση εγγράφων, χρήση αυτών και απάτη. «Οι ξένες εταιρίες απέκρυψαν το γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Μουσκρόν είναι υπό τον έλεγχο ενός μάνατζερ παικτών με τα αρχικά ΠΖ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας των Βρυξελλών. Τα ρεπορτάζ των Βέλγων αναφέρουν πως η Μουσκρόν θεωρείται ύποπτη για κατάθεση ψευδών εγγράφων στην υπόθεση της προσφυγής που είχε καταθέσει σε βάρος της η Μαλίν για παράνομη αδειοδότηση.

Σε αυτή την περίπτωση, η Μουσκρόν είχε κατηγορηθεί πως έχει ουσιαστικά εικονικό ιδιοκτήτη και πως τα νήματα κινεί ο Πίνι Ζάχαβι μαζί με τον Φάλι Ραμαντάνι. Αμφότεροι μάνατζερ ποδοσφαιριστών, που σύμφωνα με τον νόμο που υπάρχει στο Βέλγιο δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους ποδοσφαιρική ομάδα. Στον φάκελο της έρευνας για τη Μουσκρόν, οι Βέλγοι αναφέρουν πως ελέγχεται η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ο σύλλογος είναι ύποπτος για παράνομη χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ από εταιρίες offshore. Για την ώρα, πάντως, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα και δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα πράγματα.

Η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε έρευνα ενώ στα ίδια πλαίσια είναι και η θέση του αθλητικού δικαστηρίου. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα ενημερωθούν άμεσα για τη διαδικασία της ανάκρισης από την οποία θα περάσουν έτσι ώστε να συνεχιστεί η έρευνα. Τα δημοσιεύματα στο Βέλγιο, επίσης, κάνουν αναδρομή στις δικαστικές διαμάχες που είχε όλα αυτά τα χρόνια η Μουσκρόν με τις ομάδες που διεκδικούσαν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Σύλλογοι όπως οι Λέουβεν, Βέστερλο και Μαλίν είχαν προσφύγει νομικά κατά της Μουσκρόν και οι περισσότεροι είχαν υποστηρίξει πως υπάρχει εικονική ιδιοκτησία στην ομάδα και το κουμάντο κάνουν εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών, οι Πίνι Ζάχαβι και Φάλι Ραμαντάνι.

Οι δυο τελευταίοι, είναι κι αυτοί που πούλησαν τις μετοχές της ομάδας στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ ο οποίος δεν αναφέρεται πάντως σε κάποιο σημείο των επίσημων ανακοινώσεων από τις αρχές του Βελγίου. Παρόλα αυτά, δεν αναφέρεται επίσης ποιο ακριβώς διάστημα ερευνά η εισαγγελία και σε ποιο συμπέρασμα θέλει να καταλήξει. Αν δηλαδή το αντικείμενο της έρευνας είναι να αποδειχθεί η σύνδεση με της offshore εταιρίες στο παρελθόν ή αν θα αποδειχθεί – όπως υποστήριξαν πρόσφατα τα Football Leaks, ότι και στην παρούσα φάση τα ηνία κινεί ο Πίνι Ζάχαβι άσχετα αν τυπικά είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved