Ελπίδων, το λέει και το όνομά της…

Ελπίδων, το λέει και το όνομά της…

Κάθε δικαίωμα να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου μας έδωσε η ανανεωμένη Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας παρά το 0-0 κόντρα στη Γερμανία.

Με όρεξη να… δαγκώσουν γερμανικά λουκάνικα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Έλληνες διεθνείς. Τι και αν οι Γερμανοί κουβαλούσαν τη στόφα του πρωταθλητή Ευρώπης από το 2009, οι ελπίδες της Ελλάδας απέδειξαν στο πρώτο μέρος ότι δεν «σηκώνουν» μαγκιές από ξένους  στην Πλατεία τους.

Αν κρίνουμε από τους Έλληνες άσους, οι καντίνες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης θα είχαν αναδουλειές. Ας όψεται όμως  οι Γερμανοί που μάλλον δεν μπορούσαν να μείνουν μακριά από το εθνικό τους πιάτο αφού εμφανίστηκαν μάλλον βαρυστομαχιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο!

Έτσι μόλις στο πρώτο λεπτό ο Καραγκούνης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν περνώντας και τον Τραπ, θα φύγει λίγο πλάγια και δεν θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ από τα αποδυτήρια!

Το μέλλον της «Νάσιοναλμανσαφτ» φαίνεται ότι δεν πήρε σοβαρά την απειλή του άσου του Ατρόμητου αφού πέντε λεπτά αργότερα, ο Λαγός θα τεστάρει τις ικανότητες πτήσεις του Τραπ με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Γερμανός πορτιέρο της Καϊζερλάουτερν δεν θα μείνει μετεξεταστέος αφού με τη βοήθεια του δοκαριού θα διώξει σε κόρνερ με τα… νύχια.

Με τους Μανωλά και Παπαδόπουλο  αλάνθαστους στα μετόπισθεν, τους Αργυρόπουλο και Σκόνδρα να «αλωνίζουν» από τα πλάγια σε άμυνα και επίθεση, τους Λαγό και Ανάκογλου να «σκουπίζουν» ότι κινείται στο χώρο του κέντρου και με κινητήριο μοχλό τους Χρυσοφόρου, Καραγκούνη, η Ελλάδα αποτελούσε διαρκή απειλή για την εστία του Τραπ.

Ο Φορτούνης δε, απασχολούσε συνεχώς το αμυντικό δίδυμο των Γερμανών ερχόμενος σε θέση σεντερ φορ από πίσω, με αποτέλεσμα ο Γιάννου να βρίσκει αρκετούς κενούς χώρους για δράση. Σε μία τέτοια φάση, ο τελευταίος θα κλέψει την μπάλα από τον Ράους, θα στρώσει στον Καραγκούνη, ο οποίος όμως από θέση λίγο πλάγια δεξιά εντός περιοχής, δεν θα σημαδέψει σωστά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Από την πλευρά τους οι νεαροί Γερμανοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα αλλάζοντας συνεχώς θέσεις στην επίθεση, ωστόσο η ελληνική άμυνα δεν φάνηκε να πτοείται σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Στην σημαντικότερη και μοναδική γερμανική απειλή μετά από λάθος του Αργυρόπουλου, η μπάλα θα στρωθεί στον Μλάπα αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή θα κοντράρει με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Οι Έλληνες διεθνείς μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν τον τελευταίο λόγο για το πρώτο ημίχρονο, αφού το σουτ του Γιάννου από το ύψος της περιοχής, υπό καλές προϋποθέσεις, δύο λεπτά πριν εκπνεύσει το ημίχρονο, θα καταλήξει στην αγκαλιά του Τραπ.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να προηγηθεί αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποιες από τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα το 0-0 του ημιχρόνου να αφήσει μια πικρία τόσο στους Έλληνες παίχτες, όσο και στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο προπονητές στο πλαίσιο των προκαταρκτικών μαθημάτων των μικρών- ηλικιακά- εθνικών ομάδων για τη μεγαλύτερη τάξη(ομάδα των αντρών), αφού ως τέτοια πρέπει να λογίζονται αυτά τα ματς, προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές με συνέπεια ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά.

Ο αγώνας μετατράπηκε περισσότερο σε παιχνίδι κέντρου με τις προσωπικές μονομαχίες να κλέβουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το πόδι του Παπαδόπουλου στο 60’ θα βρεθεί σε λάθος θέση στη σωστή στιγμή, αλλά το αυτογκόλ τελικά θα αποσοβηθεί ενώ και η κεφαλιά του Ντίνταβι στο 74’ μετά από λάθος έξοδος του Κατσούλη δεν έμελλε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο από το «στείρο» 0-0.

Το τεστ ωστόσο κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα της Γερμανίας, φαβορί μάλιστα του 1ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-21 του 2013 που θα γίνει στο Ισραήλ, στον οποίο μάλιστα μετέχει και η Εθνική Ελλάδας, θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική Ελπίδων ξεκινά τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά στις 10/08/2011 κόντρα στην Λευκορωσία.

EΛΛΑΔΑ: Λάμπρου (68’ Κατσούλης), Αργυρόπουλος (46’ Μητρόπουλος), Σκόνδρας, Παπαδόπουλος Κ., Μανωλάς (46’ Κατσίκας, 50’ Τουμάνης), Λαγός, Χρυσοφάκης (65’ Ταχτσίδης), Ανάκογλου, Γιάννου (76’ Τσίτας), Φορτούνης (76’ Σοϊλέδης), Καραγκούνης (46’ Βασιλόγιαννης)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τραπ, Γιούνγκ, Ράους, Σόμπιχ (64’ Νόιμαν), Κίρχοφ, Φουνκ (64’ Χέρμαν), Μλάπα (64’ Ντίναβι), Ρούντι, Τόσουν, Χόλτμπι, Σούκουτα-Πάσου (79΄Κρος)



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved