Ψωρίαση: Το λιπίδιο που αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο

Ψωρίαση: Το λιπίδιο που αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο

Ένα κοινό λιπαρό οξύ που απαντάται κυρίως στη δυτικού τύπου διατροφή, διασπάται σε ενώσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας και την ευαισθησία στον πόνο -αλλά όχι της φαγούρας- στους πάσχοντες από ψωρίαση.

Το εύρημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα λιπίδια επικοινωνούν με τους αισθητήριους νευρώνες και ενδεχομένως σε βελτιωμένες θεραπείες για τον πόνο και την ευαισθησία για ασθενείς με ψωρίαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Eurobasket 2025: «Θάψαμε τους Έλληνες στο παρκέ» γράφει ο τουρκικός Τύπος μετά τον ημιτελικό
Eurobasket 2025: «Θάψαμε τους Έλληνες στο παρκέ» γράφει ο τουρκικός Τύπος μετά τον ημιτελικό
Super League, Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός: Θέλει 3Χ3 πριν τα «αστέρια» - Ψάχνει τους πρώτους βαθμούς
Super League, Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός: Θέλει 3Χ3 πριν τα «αστέρια» - Ψάχνει τους πρώτους βαθμούς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (13/09) - «Χάσαμε την μπάλα»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (13/09) - «Χάσαμε την μπάλα»
Τόκιο 2025: Εγκατέλειψε η Ντρισμπιώτη - 18η η Φιάσκα, 37η η Αλικανιώτη - 29ος ο Παπαμιχαήλ
Τόκιο 2025: Εγκατέλειψε η Ντρισμπιώτη - 18η η Φιάσκα, 37η η Αλικανιώτη - 29ος ο Παπαμιχαήλ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved