Ψωρίαση: Το λιπίδιο που αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο

Ψωρίαση: Το λιπίδιο που αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο

Ένα κοινό λιπαρό οξύ που απαντάται κυρίως στη δυτικού τύπου διατροφή, διασπάται σε ενώσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας και την ευαισθησία στον πόνο -αλλά όχι της φαγούρας- στους πάσχοντες από ψωρίαση.

Το εύρημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα λιπίδια επικοινωνούν με τους αισθητήριους νευρώνες και ενδεχομένως σε βελτιωμένες θεραπείες για τον πόνο και την ευαισθησία για ασθενείς με ψωρίαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



ΑΕΚ: Το συγκινητικό «αντίο» του Ματίας Αλμέιδα - «Ευχαριστώ για κάθε στιγμή που έζησα»
ΑΕΚ: Το συγκινητικό «αντίο» του Ματίας Αλμέιδα - «Ευχαριστώ για κάθε στιγμή που έζησα»
Εθνική Ελλάδας: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2027
Εθνική Ελλάδας: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2027
Προμηθέας - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι διαιτητές του Game 2 στα ημιτελικά της GBL
Προμηθέας - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι διαιτητές του Game 2 στα ημιτελικά της GBL
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Υπερθέαμα με Stavento, Daphne Lawrence και Νιόπλια-Αναστόπουλο στο ΟΑΚΑ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Υπερθέαμα με Stavento, Daphne Lawrence και Νιόπλια-Αναστόπουλο στο ΟΑΚΑ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved