Μαζέικα στο Onsports: «Αστείο ότι θα παίζαμε με Ολυμπιακό» (photos+videos)

Μαζέικα στο Onsports: «Αστείο ότι θα παίζαμε με Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μαρτίνας Μαζέικα, μιλάει στο Onsports για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η Νεπτούνας στην πρώτη της χρονιά στην Ευρωλίγκα και την πίστη τους ότι θα νικήσουν και τον Ολυμπιακό μετά την πρώτη τους νίκη στην ιστορία τους.

Ο 29χρονος γκαρντ των Λιθουανών είχε αγωνιστεί στην Ένωση τη σεζόν 2009/10, την προτελευταία χρονιά των «κιτρινόμαυρων» στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ μέχρι τη φετινή επιστροφή τους.

Ο Λιθουανός άσος είναι ο αρχηγός της αντιπάλου των Πειραιωτών και ένας από τους καλύτερους παίκτες της με 7.5 πόντους και 1 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νεπτούνας κατέκτησε για πρώτη φορά τη νίκη, στην έδρα της απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και όλοι ανυπομονούν να επαναλάβουν ανάλογη επιτυχία και εναντίον των «ερυθρόλευκων».

Προέρχεστε από ιστορική νίκη, την πρώτη σας στην Ευρωλίγκα. Πιστεύετε ότι μπορείτε να επαναλάβετε ανάλογο αποτέλεσμα και κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Ναι, νομίζω ότι όλα είναι πιθανά. Πρέπει να το πιστεύεις. Θα ήταν χαζό να σκεφτόμαστε ότι θα χάσουμε. Αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να το πιστεύεις, να βγαίνεις και να παίζεις έτσι. Όλα είναι πιθανά».

Ο Ολυμπιακός είναι γνωστός στην Ευρώπη, όμως τον γνωρίζεις καλύτερα επειδή ήσουν παίκτης της ΑΕΚ στο παρελθόν. Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;

«Δεν έπαιξα πολύ, αλλά θυμάμαι. Όπως είπες, όλοι ξέρουν αυτή την ομάδα και ενθουσιάζονται να παίζουν εναντίον της. Δεν έχει σημασία αν έχεις ξαναπαίξει με αυτούς, αλλά πρέπει να δίνεις το 100% αν θέλεις να κερδίσεις το παιχνίδι. Εμείς ανυπομονούμε και ετοιμαζόμαστε για το ματς. Ελπίζω ότι όλα θα είναι καλά».

Ο Ολυμπιακός έχει κάποια προβλήματα φέτος. Θα προσπαθήσετε εσείς να τα εκμεταλλευτείτε;

«Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε το δικό μας παιχνίδι και πώς παίζουμε εμείς, όχι τους άλλους. Άκουσα ότι αρκετοί παίκτες είναι τραυματίες, όμως δεν σκεφτόμαστε πολύ αυτό».

Δεν υπάρχει όμως κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που μπορεί εσείς να φοβάστε περισσότερο;

«Είναι πολύ καλή ομάδα. Κυκλοφορεί και πασάρει την μπάλα καλά. Είναι υψηλού επιπέδου και όλοι οι παίκτες είναι καλοί, οπότε είναι πολύ δύσκολο να παίζεις μαζί τους. Έχουν μεγάλους αστέρες, όπως ο Σπανούλης που είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά πρέπει να τους προσέχουμε όλους και όχι κάποιους συγκεκριμένα. Πρέπει να τους σταματήσουμε όλους».

Μέχρι σήμερα, οι πιο γνωστές λιθουανικές ομάδες ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Λιέτουβος Ρίτας. Προσπαθείτε εσείς με τη Νεπτούνας να το αλλάξετε αυτό και να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία;

«Η ζωή προχωράει. Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως μια μέρα όλοι γνωρίζουν τη Νεπτούνας σα μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα».

Ποια είναι τα «όπλα» σας σαν ομάδα, τα πλεονεκτήματα της Νεπτούνας;

«Είναι δύσκολο να το πεις. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, να μη σκεφτόμαστε άλλα πράγματα, μόνο το δικό μας μπάσκετ. Να προετοιμαζόμαστε, να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και ελπίζω ότι όλα θα είναι καλά. Είμαστε μια νέα ομάδα και στην πρώτη μας χρονιά στην Ευρωλίγκα, σχεδόν όλοι παίζουν για πρώτη φορά. Οπότε, είμαστε πεινασμένοι σε αυτό το μεγάλο τουρνουά, ενθουσιασμένοι, θέλουμε να αγωνιστούμε με μεγάλες ομάδες και να νικήσουμε».

Πιστεύεις ότι η πρώτη σας νίκη ήρθε πολύ νωρίς, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική;

«Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και στην Ισπανία. Βέβαια, ήταν ο πρώτος μας αγώνας και ίσως ήμασταν πιο ενθουσιασμένοι από ό, τι έπρεπε. Όμως ήξερα ότι το δεύτερο ματς θα ήταν καλύτερο. Δεν είναι νωρίς. Παίζουμε καλό μπάσκετ στην έδρα μας με τον κόσμο μας να μας βοηθάει. Περιμένουμε να κερδίσουμε κάθε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου, οπότε δε νομίζω ότι ήταν νωρίς».

Η Νεπτούνας δεν είναι πολύ γνωστή ομάδα στην Ευρώπη, τώρα προσπαθείτε να φτιάξετε όνομα. Μπορείς να μας πεις κάτι ενδιαφέρον από την ιστορία της;

«Είναι μια ομάδα που έχει ιστορία 50 ετών. Κανείς δεν περίμενε ότι θα παίζαμε σε αυτό το επίπεδο. Πριν από μερικά χρόνια αστειευόμασταν μεταξύ μας ότι θα ήταν ωραίο να παίζουμε στην Ελλάδα ή την Ισπανία στην Ευρώπη. Και τώρα η Νεπτούνας παίζει στην Ευρωλίγκα. Είναι σαν αστείο που έγινε πραγματικότητα».

Οπότε, τι σημαίνει για εσάς που αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα με τρεις τίτλους πρωταθλητή Ευρώπης;

«Η πόλη περίμενε πολύ καιρό αυτή τη στιγμή, να έρθουν τέτοιες ομάδες στο γήπεδό μας. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι, δεν υπάρχουν εισιτήρια και θα έχει πλάκα. Όλοι ανυπομονούν να δουν το παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό. Θα είναι μια μέρα γιορτής».

Έχετε κάποιο συγκεκριμένο στόχο ή πάτε αγώνα με τον αγώνα και μετά από αυτό θα δείτε τι θα συμβεί;

«Εγώ προσωπικά και πιθανώς όλοι, δε μας αρέσει να κοιτάζουμε μακριά. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να κάνουμε αυτό. Πριν από κάθε ματς, προσπαθούμε να κερδίσουμε το επόμενο. Έτσι πάει».

Εσύ ήσουν για κάποιους μήνες στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την εμπειρία σου;

«Μου άρεσε πραγματικά η χώρα. Ήταν ωραία που με κάλεσε μια τόσο σπουδαία ομάδα. Όταν ήμουν μικρός την παρακολουθούσα. Οπότε ήμουν ενθουσιασμένος που ήρθα. Όλοι ξέρουν πόσο ωραίο είναι να ζεις στην Αθήνα. Ήταν χαρά μου και ήθελα να μείνω περισσότερο, όμως όταν έφυγε ο Πεδουλάκης ήταν σα να έφυγε και η τύχη μου μαζί tου. Ήταν χαρά μου που έμεινα στην Ελλάδα».

Ακολούθως η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και μόνο φέτος κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Παρακολουθείς την ομάδα;

«Δεν ξέρω, δεν έχω δει πώς παίζουν, αλλά είμαι χαρούμενος για αυτούς. Είναι μια ομάδα με ιστορία, με τρελούς οπαδούς. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για τους φιλάθλους, οι οποίοι αξίζουν να παίζει η ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία, Οπότε είμαι χαρούμενος για αυτούς».

Τα πλάνα σου για την καριέρα σου;

«Είναι δύσκολο να πω. Τα πλάνα μου είναι εδώ αυτή τη στιγμή. Δεν σκέφτομαι μακριά, μόνο αυτή τη χρονιά και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς στην Ευρωλίγκα, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας πέρσι. Ποτέ δεν ξέρεις. Ο Θεός θα κάνει τα πάντα, δεν μπορείς εσύ να επιλέξεις το μονοπάτι σου».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μαζέικα:

Μαζέικα στο Onsports: «Αστείο ότι θα παίζαμε με Ολυμπιακό» (photos+videos)



Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved