Κακιούζης: «Τον Ιβάνοβιτς τον νοιάζει μόνο να κερδίζει»

Κακιούζης: «Τον Ιβάνοβιτς τον νοιάζει μόνο να κερδίζει»

Στο νέο προπονητή του Παναθηναϊκού Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κακιούζης.

Ο 37χρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, εξήγησε πως στον 56άχρονο Μαυροβούνιο τεχνικό αρέσει πάνω από όλα να κερδίζει, κάτι που για να επιτευχθεί προϋποθέτει πολλή και σκληρή δουλειά. «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κερδίζει τίτλους. Αυτός είναι και ο στόχος τους Ιβάνοβιτς. Τον νοιάζει μόνο να κερδίζει, χωρίς να τον ενδιαφέρει ποιος είναι απέναντί του. Είτε έχει στη διάθεσή του τους καλύτερους είτε όχι, το μόνο που τον νοιάζει είναι να πηγαίνει η ομάδα καλά», ανέφερε αρχικά. Είπε ακόμα…

Για τη συνεργασία τους στην Μπαρτσελόνα: «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός όταν μιλάμε για τον Ιβάνοβιτς, είναι το πρότυπό μου και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Πρέπει να είσαι 100% έτοιμος συνέχεια. Η προπόνηση γίνεται με πολλή πίεση. Ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό, όμως, ζουν μόνο κάτω από τέτοιες συνθήκες πίεσης».

Για το κατά πόσο θα προσαρμοστεί στην ελληνική νοοτροπία: «Δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα. Έρχεται όμως από την ισπανική λίγκα, που είναι εντελώς διαφορετική. Θα υπάρξει χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, αλλά και ο ίδιος να αφομοιώσει τη νοοτροπία της χώρας. Η προπόνηση που θα κάνει είναι για να παίζει η ομάδα τρία παιχνίδια Ευρωλίγκας την εβδομάδα, ανεξάρτητα από πόσα θα έχει να δώσει. Μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά θα έρθουν επιτυχίες. Όλες οι ομάδες που κερδίζουν τίτλους στην Ευρώπη κάνουν τέτοιου είδους προπόνηση».

Για το εάν αλλάζει επίπεδο, με τον ερχομό του, η Basket League ΟΠΑΠ: «Ο επόμενος προπονητής, μετά τον Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, θα είχε καεί. Οποιοσδήποτε κι αν ήταν, δεν θα έμπαινε σε σύγκριση με τον Ομπράντοβιτς, που είναι από τους κορυφαίους. Όταν έρχονται, όμως, τέτοια ονόματα, ανεβαίνει το πρεστίζ του πρωταθλήματος που κατά τα ψέματα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Μην ξεχνάμε πως στο μπάσκετ δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Κάθε καλοκαίρι έχει μεγάλες διοργανώσεις. Πρέπει να σκεφτούν ότι δεν γίνεται κάθε καλοκαίρι να αγωνίζονται οι ίδιοι παίκτες. Υπάρχουν απώλειες, που ζημιώνουν τελικά τις ίδιες τις διοργανώσεις. Η Εθνική είναι πάνω από όλα και πρέπει να ενώνει τους πάντες και τα πάντα. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να διακριθούμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που δεν θέλει να πάει στην Εθνική. Πέρα από κούραση, όμως, οτιδήποτε άλλο κι αν επικαλείται κάποιος είναι ντροπή».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved