Πανιώνιος: «Κάθάρισε» στο φινάλε (photos)

Πανιώνιος: «Κάθάρισε» στο φινάλε (photos)

Ο Πανιώνιος τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά με καλή εμφάνιση στα τελευταία λεπτά έφθασε στη νίκη με 82-75.

Αμφίρροπη σε εξέλιξη αποδείχθηκε η αναμέτρηση που διεξήχθη σήμερα (19/01) στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, με τους γηπεδούχους να φθάνουν στις δέκα νίκες και τους φιλοξενούμενους να μένουν στις έξι. Ο Ίκαρος Καλλιθέας αιφνιδίασε τον Πανιώνιο και προηγήθηκε με 18-13 στο 10’, χτυπώντας στην αντίπαλη ρακέτα με τους Βασίλη Σίμτσακ, Μουχάμαντ Φαγέ και Μλάντεν Πάντιτς. Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο αποφασισμένο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ανεβάζοντας την πίεσή του στην άμυνα του κατάφερε να περιορίσει το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου. Ταυτόχρονα, με την τετράδα των Μάριου Μπατή, Νίκου Παππά, Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και Κρις Μπούκερ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην επίθεση, ισορρόπησε την κατάσταση. Με τους Μπίλι Κις και Γιώργο Μπόγρη ισοφάρισε σε 33-33, στο 19ο λεπτό, ενώ έκλεισε μπροστά το ημίχρονο με 41-37.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να έχει το προβάδισμα και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Με μπροστάρηδες στην επίθεση τους Νίκο Παππά και Λάντον Μίλμπουρν ο Πανιώνιος προηγήθηκε 47-40 στο 23’, δείχνοντας να έχει πάρει τον έλεγχο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν τόσο εύκολα και με το Ζόραν Βρκιτς σε θέση οδηγού μείωσαν άμεσα σε 49-48. Οι Νεοσμυρνιώτες, πάντως, διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι και το 30’ (56-55), με το Νίκο Παππά να έχει ήδη φθάσει στους 18 πόντους.

Από το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Πανιώνιος έδειξε την τάση να χτίσει διαφορά ασφαλείας, «καθαρίζοντας» την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Με πρωταγωνιστή το Γιάννη Αθανασούλα το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 64-58 στο 33ο λεπτό, αλλά και πάλι ο Ίκαρος Καλλιθέας επέστρεψε (66-63 στο 35’), με τον Ντάνι Γκίμπσον να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ανέλαβε να οδηγήσει τον Πανιώνιο και με δικά του καλάθια η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξέφυγε με πέντε πόντους (72-65) στο 37’, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 74-72 με καλάθι του Μλάντεν Πάντιτς, ένα λεπτό πριν από τη λήξη, τρέχοντας επιμέρους σκορ 7-2. Ο Λάντον Μίλμπουρν έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (76-72) στην ομάδα του, αλλά ο Ζόραν Βρκιτς μείωσε σε 76-74 με δύο βολές, 45’’ για τη λήξη. Και πάλι, όμως, ο Μίλμπουρν σκόραρε και επί της ουσίας «κλείδωσε» το ροζ φύλλο.

Δεκάλεπτα: 13-18, 41-37, 56-55, 82-75
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 1, Αθηναίου 1, Κις 2, Μίλμπουρν 10, Αθανασούλας 11 (3), Μπατής 7 (2), Γιάνκοβιτς 20 (2), Καββαδάς, Παππάς 22 (2), Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 6.
Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης 4, Βρκιτς 11 (1), Ντελκ, Φαιέ 12 (2), Γκίμπσον 9 (2), Γιαννακίδης 13 (3), Μήτσιαλος, Σίμτσακ 12, Πάντιτς 14.



Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Ναν αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες
Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Ναν αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες
Super League: Ο Αλβανός Γκιόργκι στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ο Γερμανός Αϊτεκίν στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Super League: Ο Αλβανός Γκιόργκι στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ο Γερμανός Αϊτεκίν στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04): Πού θα δείτε Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04): Πού θα δείτε Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR
«Τρελαμένος» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο πατέρας του Χαλιμπέρτον με έβριζε, η απόλυτη ασέβεια»
«Τρελαμένος» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο πατέρας του Χαλιμπέρτον με έβριζε, η απόλυτη ασέβεια»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved