MotoGP: Συνέντευξη τύπου στην Ινδιανάπολη
SHARE

MotoGP: Συνέντευξη τύπου στην Ινδιανάπολη

Οι Αμερικανοί αναβάτες είχαν τον πρώτο λόγο στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο για τη δεύτερη επίσκεψη των MotoGp στις Η.Π.Α.

Ο νέος ασφαλτοτάπητας, οι μοτοσικλέτες της επόμενης χρονιάς και ο αγώνας της Κυριακής ήταν τα θέματα, για τα οποία ρωτήθηκαν, απάντησαν και σχολίασαν οι Κέισι Στόνερ (Repsol Honda), Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda), Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing), Νίκι Χέιντεν (Ducati Racing Team) και Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Gresini Honda).

Κέισι Στόνερ (Repsol Honda)

«Φτάνουμε εδώ με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πριν τους αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μερικά δύσκολα τριήμερα. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα την ημέρα του αγώνα και να είμαστε μπροστά». «Αν μπορέσουμε να βρούμε το σωστό στήσιμο πιο γρήγορα αυτό το τριήμερο θα είμαστε πιο ήρεμοι. Έχουμε επίσης να οδηγήσουμε στη νέα επιφάνεια. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι, πόση πρόσφυση θα έχει και πως θα είναι ο καιρός αυτό το τριήμερο. Χθες το βράδυ είχαμε μερικές βροχές στη γύρω περιοχή. Αλλά πιστεύω ότι ο καιρός θα είναι καλός». «Έχω κάνει μόλις 2 αγώνες εδώ. Στον έναν δυσκολευτήκαμε καθώς ήταν βρεγμένα. Στον άλλον πέρυσι αισθάνθηκα ότι είμαι γρήγορος για το βάθρο, αλλά δεν τερματίσαμε. Νομίζω ότι σε αυτήν την πίστα ήμουν πάντα ανταγωνιστικός. Πάντα ήμουν ικανοποιημένος όταν οδηγούσα εδώ – ιδιαίτερα στο στεγνό πάντα αισθανόμουν καλά, αλλά τα πράγματα δεν έχουν πάει τέλεια στους αγώνες. Είναι διαφορετική η κατάσταση φέτος και ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί».«Είναι ένα μέρος που θέλω να έρθω κάποια μέρα στο μέλλον και να το δω γεμάτο κόσμο. Αυτό νομίζω ότι θα είναι εντυπωσιακό. Είναι δύσκολη πίστα, μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι όπως οι άλλες στα φρένα, στις στροφές και στις εξόδους τους. Έχει επικίνδυνα σημεία και επίσης έχει μερικά γρήγορα κομμάτια τα οποία θέλουν θάρρος. Ανυπομονώ να επιτεθώ με τη Honda και να δω αν μπορώ να πάω γρήγορα».«Το 1000άρι σίγουρα ήταν πολύ διασκεδαστικό στην οδήγηση. Και μόνο που έχεις περισσότερη ροπή και «ντριφτάρεις» με 5η ταχύτητα φτάνει. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό με την επιπλέον ροπή στην έξοδο. Μπορείς να οδηγήσεις με μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν είναι πιο γρήγορος τρόπος, αλλά αισθάνεσαι τη δύναμη στην έξοδο της στροφής διαφορετικά. Φυσικά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την εξέλιξή του. Θα δούμε τι θα γίνει στις επόμενες δοκιμές».

Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda)


«Στο παρελθόν είχα επιτυχίες εδώ. Μια πολ ποζίσιον  και μια νίκη. Πέρυσι ήταν απίθανος αγώνας για μένα. Ελπίζω φέτος να έχουμε επίσης ένα καλό τριήμερο και να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα».«Κάθε τριήμερο αισθάνομαι καλύτερα. Η αποθεραπεία στον ώμο συνεχίζεται και η κατάσταση του έχει βελτιωθεί σημαντικά. Φυσικά, η αίσθησή μου γίνεται πολύ καλύτερη. Δεν είναι όπως πριν τον τραυματισμό μου, αλλά είναι αρκετά καλή για να οδηγήσω. Ελπίζω να αισθανθώ καλύτερα στη μοτοσικλέτα αυτήν την εβδομάδα».«Η πίστα στο παρελθόν ήταν επικίνδυνη λόγω της διαφορετικής ασφάλτου και των ανωμαλιών. Αλλά τώρα είναι εντελώς καινούρια η άσφαλτος, έτσι πρέπει να ελέγξουμε πόση πρόσφυση έχει το νέο κομμάτι. Και αυτό θα είναι περίεργο με τα ελαστικά και την απόδοση της μοτοσικλέτας, αλλά μόλις κάνουμε μερικούς γύρους και στρωθεί ελαστικό, ίσως η κατάσταση να βελτιωθεί».«Το να οδηγείς μια μοτοσικλέτα με περισσότερη ροπή (όπως τα νέα 100άρια) είναι διασκεδαστικό. Ο εμπρός τροχός όλη την ώρα έχει την τάση να σηκώνεται και αυτό είναι διασκεδαστικό. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τον εμπρός τροχό κάτω όλη την ώρα. Αλλά γενικά στο πρώτο τεστ η μοτοσικλέτα δούλεψε καλά». 
Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing)
«Είναι τεράστιος αγώνας. Είναι το Ίντι. Είναι υπέροχο να έχεις ακόμα έναν αγώνα στην πατρίδα σου, υπάρχει μεγάλη στήριξη από οικογένεια, φίλους και το κοινό. Προσπαθούμε λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μερικά νέα εξαρτήματα αυτό το τριήμερο και ελπίζω να βελτιώσουν τη μοτοσικλέτα». «Η επιφάνεια της πίστας είναι διαφορετική, έτσι θα πρέπει να τη μάθουμε και θα έχει διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό και θα δούμε αύριο. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι στην Ινδιανάπολη και  είμαι έτοιμος». «Είναι λίγο απογοητευτικό το θέμα του χεριού μου. Αλλά την τελευταία εβδομάδα έχει βελτιωθεί. Έρχομαι εδώ όχι στο 100%, της απόδοσης μου αλλά δεν θα με σταματήσει από το να προσπαθήσω. Δεν με σταμάτησε στο Μπρνο. Θα ανέβω στη μοτοσικλέτα και θα προσπαθήσω να πάω γρήγορα».«Δεν έκανα πολλούς γύρους με το 1000άρι, αλλά ήταν διασκεδαστικό να αισθάνεσαι τη ροπή. Βγήκα από τα pit και αμέσως ήμουν στον κόφτη σε κάθε σχέση διότι οι στροφές ήταν χαμηλότερες από το 800σάρι και τελικά άρχισα να ανεβάζω ταχύτητες σωστά. Όταν έγιναν όλα σωστά είπα αυτό είναι πολύ γρήγορο. Αν πιάσεις τα φρένα στο σημείο που το έκανες με το 800 συνειδητοποιείς ότι πηγαίνεις πιο γρήγορα. Είναι διασκεδαστική η… ωμή δύναμη. Και δεν μπορείς να κάνεις λάθη, αλλά αν κάνεις, μπορείς να τη γλιτώσεις πιο εύκολα. Ανυπομονώ να το οδηγήσω περισσότερο. Η Yamaha έκανε καλή δουλειά στην πρώτη επαφή με τη μοτοσικλέτα. Είμαστε γρήγοροι χωρίς να αλλάξουμε πολλά και ελπίζω να έρθουν πολλά περισσότερα».

Νίκι Χέιντεν (Ducati Team):

«Οδήγησα μια μοτοσικλέτα παραγωγής εδώ, αλλά γνωρίζουμε ήδη τη διαδρομή. Παρά το ότι αυτό δεν βοήθησε πολύ, ήταν μια καλή εμπειρία. Οδηγήσαμε με μια κάμερα πάνω στη μοτοσικλέτα και συζητήσαμε με δημοσιογράφους για διάφορα πράγματα. Ήταν περισσότερο για θέαμα και έκανα μερικές σούζες και τέτοια πράγματα. Η νέα επιφάνεια είναι πολύ πιο ομαλή και δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από την στροφή 4 μέχρι το τέλος, θα υπάρχει η ίδια άσφαλτος. Περιμένω να βγω αύριο και να δω πως μπορώ να προσαρμοστώ και να βάλουμε λίγο ελαστικό κάτω. Η πίστα δεν είναι η κανονική (το εσωτερικό κομμάτι χρησιμοποιείται μία φορά το χρόνο για τις μοτοσικλέτες). Ποτέ δεν ξέρεις μια νέα επιφάνεια πόσο θα φθείρει τα ελαστικά, αλλά είναι ομαλή, σχεδόν σαν γυαλί. Δεν περιμένω λοιπόν ιδιαίτερα προβλήματα. «Δεν γνωρίζω πώς θα είναι ο καιρός. Δεν είμαι μετεωρολόγος. Η πρόγνωση για τον καιρό, την ημέρα του αγώνα δείχνει πως θα είναι τέλειος, θα δούμε».«Για το γκραν πρι θα χρησιμοποιήσω τη νέα μοτοσικλέτα GP11,1. Τη δοκίμασα στο Μπρνο. Έκανα μια περίοδο δοκιμών και στη Λαγκούνα Σέκα, αλλά είχαμε μόνο μια μοτοσικλέτα και δεν ήμουν έτοιμος να προσπαθήσω να βρω την ταχύτητά μου, εκείνο το τριήμερο. Μετά το Μπρνο, κάναμε περισσότερες δοκιμές και αισθάνθηκα καλά. Δεν σπάσαμε κάποιο ρεκόρ πίστας, αλλά ήμασταν πιο σταθεροί και σίγουρα πιο γρήγοροι από τον αγώνα. Πρέπει να ευχαριστήσω την Ducati που μου έφερε τη μοτοσικλέτα, διότι αυτή είναι η κατεύθυνση για το μέλλον. Δεν γνώριζα πότε θα την οδηγήσω και δούλεψαν σκληρά για να μου δώσουν αυτήν τη δυνατότητα. Ελπίζω να την χρησιμοποιήσω για την υπόλοιπη σεζόν χωρίς προβλήματα και σίγουρα έχει κάποια πλεονεκτήματα. Ελπίζω να φέρω μερικά καλά αποτελέσματα ξεκινώντας από αυτό το τριήμερο. Είναι δύσκολη χρονιά. Εγώ και η ομάδα θέλουμε μερικά αποτελέσματα σύντομα».Έχω οδηγήσει το 1000άρι  δύο φορές. Το οδήγησα στη Χερέθ και το Μουτζέλο. Όπως είπαν οι αναβάτες της Honda και ο Μπεν, έχει κανονικό μέγεθος και ο κινητήρας είναι διαφορετικός. Μου άρεσε πολύ, ιδιαίτερα στη Χερέθ. Δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε μέχρι να βγούμε στην πίστα με τους υπόλοιπους. Νομίζω, πως θα οδηγήσουμε στη Βαλένθια ξανά το 1000άρι. Οι νέοι κινητήρες θα είναι μια καινούρια αρχή για τους αναβάτες, τους θεατές, τις ομάδες και όλο το MotoGP. Θα είναι καλό για όλους και συναρπαστικό.

Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Gresini Honda): 

«Προσπαθούσα  όλη τη χρονιά να ανέβω στο βάθρο και τελικά το κατάφερα. Είμαι ικανοποιημένος. Και τώρα ελπίζω να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο. Όλη τη χρονιά έδειξα ότι έχω την ταχύτητα στις δοκιμές και ελπίζω να συνεχίσω να την έχω και στον αγώνα». 
«Δεν είναι εύκολη πίστα, ιδιαίτερα για μένα. Ήταν εύκολο να κάνεις λάθος με τις διαφορετικές επιφάνειες λόγω των ανωμαλιών. Τώρα δεν γνωρίζω. Περπάτησα την πίστα και δείχνει καλή, ομαλή. Αλλά δεν γνωρίζω πώς θα είναι. Θα δοκιμάσουμε για να καταλάβουμε πώς είναι, αλλά είναι σίγουρα δύσκολη πίστα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για τον αγώνα, διότι είναι πολύ μεγάλος, 28 γύροι. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

MotoGP: Συνέντευξη τύπου στην Ινδιανάπολη


«Ζωντανή» η Χετάφε για Champions League, 0-0 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (video)
«Ζωντανή» η Χετάφε για Champions League, 0-0 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (video)
Σαν σήμερα το 1986 η πυρινική καταστροφή του Τσέρνομπιλ
Σαν σήμερα το 1986 η πυρινική καταστροφή του Τσέρνομπιλ
Ξάνθη: Τετραήμερο πασχαλινό ρεπό
Ξάνθη: Τετραήμερο πασχαλινό ρεπό
Στον τελικό η Αταλάντα, 2-1 τη Φιορεντίνα! (video)
Στον τελικό η Αταλάντα, 2-1 τη Φιορεντίνα! (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies