Η F1 στην υπηρεσία των ανθρώπων
SHARE

Η F1 στην υπηρεσία των ανθρώπων

Όχι δεν αναφερόμαστε στις τετριμμένες εφαρμογές, που περνούν από τα μονοθέσια της F1 στα αυτοκίνητα παραγωγής αλλά στην αποδοχή της έκκλησης ενός 14χρονου να αποκτήσει βιονικό χέρι.

Η εταιρεία Touch Bionics, που εξειδικεύεται σε τεχνολογίες προσθετικής, και η αγωνιστική ομάδα Mercedes GP έγιναν χορηγοί του 14χρονου, Μάθιου Τζέιμς, που γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι (κάτω από το ύψος του καρπού).

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαρός Μάθιου, με μια επιστολή του στον επικεφαλής της ομάδας Mercedes GP, Ρος Μπρον, εξήγησε με ειλικρινή και αυθόρμητο τρόπο τους περιορισμούς που είχε με το παλιό προσθετικό του χέρι, λέγοντας πως ο στόχος του ήταν τώρα να αποκτήσει ένα νέο λειτουργικό προσθετικό χέρι, αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του συγκεκριμένου μοντέλου: το ηλεκτρονικό i-LIMB Pulse, ένα από τα προϊόντα της Touch Bionics. Το νέο άκρο θα του έδινε μεγαλύτερο έλεγχο και ελευθερία, καθώς και ευρύτερη γκάμα κινήσεων. Το μόνο εμπόδιο ήταν πως το i-LIMB Pulse ήταν πολύ ακριβό για τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας του Μάθιου και δεν χορηγείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας (NHS).

Η Mercedes επικοινώνησε με την Touch Bionics για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τον Μάθιου. Οι δύο εταιρίες βρήκαν κοινή συνισταμένη και μάλιστα αποφάσισαν να συνεργαστούν ανταλλάσοντας τεχνογνωσία στην παραγωγή πλαστικών. Έτσι καλύφθηκε το ποσό των 15.000 λιρών και η Touch Bionics δέχτηκε να προσφέρει δωρεάν στον 14χρονο τις κλινικές δοκιμές προσαρμογής του άκρου i-LIMB Pulse.

Όμως η αγγλογερμανική ομάδα δεν έμεινε εκεί βοήθησε τον Μάθιου να συγκεντρώσει το υπόλοιπο ποσό για την αγορά του άκρου (10.000 λίρες) και συνεργάζεται στενά με την οικογένεια του 14χρονου, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία τους να δημιουργήσουν μια ειδική ιστοσελίδα για την εξοικονόμηση πόρων για την αγορά του i-LIMB Pulse και από άλλους : http://mynewarm.moonfruit.com

Σημειώνεται πως ένας ιδιώτης συνήθως πληρώνει πάνω από 25.000 αγγλικές λίρες για την αγορά του i-LIMB Pulse, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πηγαίνει στις υπηρεσίες κλινικής προσαρμογής του άκρου.

Με αυτή την κίνησή της η Mercedes GP ανοίχτηκε και πάλι στο κοινό της Βρετανίας για την F1. Η ομάδα είχε σχεδόν σαμποταριστεί όταν η Mercedes (Γερμανίας) αγόρασε και εκμεταλλεύεται την ιστορική πίστα Μπρούκλαντς αναπαλαιώνοντας ένα κομμάτι της και φτιάχνοντας εκεί ένα μουσείο της Mercedes.
Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Μάθιου Τζέιμς στο BBC.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Η F1 στην υπηρεσία των ανθρώπων


Μπαίνει στη μάχη του Roland Garros ο Τσιτσιπάς
Μπαίνει στη μάχη του Roland Garros ο Τσιτσιπάς
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Και τώρα Περιστέρι
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Και τώρα Περιστέρι
Ολυμπιακός: Τελική ευθεία για Βαλμπουενά
Ολυμπιακός: Τελική ευθεία για Βαλμπουενά
Το ταλέντο που ζήτησε από την Ρεάλ το «Φαινόμενο»
Το ταλέντο που ζήτησε από την Ρεάλ το «Φαινόμενο»