Κορυφαίος Άρης! (vds)

Κορυφαίος Άρης! (vds)

Το Onsports γυρνάει πίσω στo ξεκίνημα της σεζόν και σας θυμίζει τις καλύτερες στιγμές του Άρη τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Η φετινή χρονιά για τον Άρη είχε τα πάντα. Από μεγαλειώδεις νίκες στα ευρωπαϊκά γήπεδα και διεθνή αναγνώριση μέχρι απώλεια βαθμών σε παιχνίδια του πρωταθλήματος που έπρεπε οι «κίτρινοι» να τα έχουν «καθαρίσει» από την αρχή. Ο Άρης μπορεί να μην κατάφερε φέτος να μπει στη διαδικασία των play off, ωστόσο θα έχουμε πολλά να θυμόμαστε από την χρονιά που πέρασε, αφού οι στιγμές που οι φίλοι του πανηγύρισαν και φούσκωσαν από περηφάνεια για τις επιδόσεις της ομάδας τους, ήταν ουκ ολίγες.

Ας θυμηθούμε μία μία τις κορυφαίες στιγμές του Άρη στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

26 Αυγούστου 2010

Αούστρια Βιέννης – Άρης 1-1

Ο Άρης ταξιδεύει μαζί με τον κόσμο του στην Αυστρία αποφασισμένος για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι στην Αούστρια Βιέννης. Έχοντας ήδη το πλεονέκτημα από την εντός έδρας νίκη με 1-0, καταφέρνει με το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) να περάσει στη φάση των ομίλων κάνοντας το πιο καθοριστικό βήμα για ένα ευρωπαϊκό ταξίδι χωρίς προηγούμενο.

16 Σεπτεμβρίου 2010

Άρης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Ο πρώτος αγώνας που καλείται να δώσει ο Άρης στη φάση των ομίλων, είναι με την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης, Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα υποτιμώντας τη δυναμική των «κίτρινων» έκανε το στραβοπάτημα και το γκολ του Χαβίτο «απογείωσε» ολόκληρο το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

3 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Σχεδόν ένα μήνα μετά την σπουδαία νίκη των «κίτρινων» κόντρα στην Ατλέτικο, ήρθε η ώρα για το ντέρμπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο Άρης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και πήρε μία νίκη η οποία εκτός από το όποιο βαθμολογικό κίνητρο είχε, ήταν και νίκη γοήτρου. Το μοναδικό γκολ που έκρινε τον αγώνα ήρθε από τον Χαβίτο, με τους «κίτρινους» να φεύγουν θριαμβευτές από το γήπεδο της Τούμπας, έπειτα από δώδεκα χρόνια.

1 Δεκεμβρίου 2010

Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρης 2-3

Ένας αγώνας που δεν θα ξεχαστεί όσο καιρός και να περάσει. Μία στιγμή αδιαμφισβήτητα μεγαλειώδης για τον ποδοσφαιρικό Άρη και μία νίκη που έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο και το μέταλλο αυτής της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς «πολέμησαν» στα ίσα την κάτοχο του τροπαίου και με πρωταγωνιστές τους Κόκε και Λαζαρίδη, έφυγαν από την Ισπανία με ένα απροσδόκητο «διπλό» στις αποσκευές τους, αφήνοντας για τα καλά το στίγμα τους στο «Βιθέντε Καλντερόν».

16 Δεκεμβρίου 2010

Άρης – Ρόζενμποργκ 2-0

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» έβαλε για άλλη μια φορά την ευρωπαϊκή του φορεσιά, προκειμένου ο Αρης να υποδεχτεί τη Ρόζενμποργκ και να διεκδικήσει την είσοδό του στη φάση των «32» του Europa League.

Ο στόχος επετεύχθη! Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με τον Ρικάρντο Φατί, σφράγισαν το εισιτήριο του Άρη που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, προσθέτοντας άλλη μία σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση στο βιογραφικό του.

5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ – Άρης 1-2

Με διπλή υπογραφή του Νέτο, ο Άρης κατάφερε μέσα στο ΟΑΚΑ να πάρει μια νίκη – οξυγόνο που του άλλαξε την ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μία νίκη που την είχαν ανάγκη όλοι, στις τάξεις των «κίτρινων», καθώς η αγωνιστική εικόνα της ομάδας εντός των τειχών δεν θύμιζε σε τίποτα τον Άρη της Ευρώπης και με το 1-2 εκτός έδρας ο Άρης βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «απαντήσει» στην ήττα του πρώτου γύρου από την ΑΕΚ.

15 Φεβρουαρίου 2011

Άρης – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Το έργο του Άρη στην Ευρώπη δυσκόλευε όλο και περισσότερο, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με την Μάντσεστερ Σίτι για την φάση των «32» του Europa League. Τηρουμένων των αναλογιών η «πολυεκατομμυριούχος» Σίτι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, όμως οι παίκτες του Άρη είχαν αντίθετη άποψη. Κατέθεσαν ψυχή και σώμα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και ανάγκασαν την ομάδα των σεΐχηδων σε ισοπαλία, διατηρώντας απόρθητο το κάστρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

13 Μαρτίου 2011 – 17 Απριλίου 2011

Μία αδιάφορη, φαινομενικά, ημερομηνία. Για τον Άρη όμως όχι. Αυτός ο μήνας βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιδίδεται σε ένα εντυπωσιακό 5 στα 5 και τον Σάκη Τσιώλη να έχει αναγεννήσει κυριολεκτικά την ομάδα. Η αρχή έγινε στην Κέρκυρα με το 3-4 υπέρ των «κίτρινων» και στη συνέχεια σειρά είχε ο Πανσερραϊκός και το 3-1 στο, κεκλεισμένων των θυρών, ματς στο Χαριλάου.

Ο Άρης «έτρεχε» να προλάβει την είσοδό του στα play off και για το λόγο αυτό η νίκη ήταν «μονόδρομος» στα εναπομείναντα ματς. Έτσι κι έγινε. Τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος οι Θεσσαλονικείς πέρασαν νικηφόρα μέσα από την Τρίπολη επικρατώντας με 2-1 του τοπικού Αστέρα, ενώ ο επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, η ομάδα που αποτέλεσε δημιούργημα του Θεσσαλού τεχνικού. Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Άρη ήταν γεγονός και το μόνο που απέμενε ήταν μία τελευταία νίκη με την Ξάνθη στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για να έχει ελπίδες εισόδου στην πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Άρης έκανε το καθήκον του ως όφειλε και πήρε το «διπλό» στα Πηγάδια, ωστόσο έμεινε εκτός πεντάδας αφού η είσοδός του δεν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του.

Η φετινή αγωνιστική αυλαία έπεσε – αρκετά νωρίς για τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνολικά μια εξαιρετική πορεία στη διάρκεια της χρονιάς - ειδικά στην Ευρώπη - και παρά το γεγονός ότι έγιναν αρκετά «στραβοπατήματα» στο πρωτάθλημα με συνέπεια να χαθεί η είσοδος στα play off, οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με το κεφάλι ψηλά και την αξιοπρέπειά τους ακέραιη.

Ο στόχος τη δεδομένη στιγμή είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας. Χρόνος υπάρχει. Αυτό που μένει είναι να γίνουν οι σωστές κινήσεις και να μπουν οι κατάλληλες βάσεις για τη νέα χρονιά.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved