Βεντέτα στις πλάτες του Παναθηναϊκού

Δημοσίευση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 21.25

Χαίρετε κύριοι,


Όταν τελείωσε όπως τελείωσε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, έγραψα αποκλειστικά για όσα συνέβησαν στις 4 γραμμές.

Ο λόγος βέβαια δεν ήταν για να επιβάλω τη δική μου πολιτική προστασίας του προϊόντων,( όπως ομολόγησε πως έχει αποφασίσει να κάνει η Νόβα δια στόματος του διευθυντή της εταιρίας επικοινωνίας του ομίλου της) αλλά επειδή όσοι δεν ήμασταν στο γήπεδο δεν γινόταν να έχουμε ούτε σφαιρική άποψη για αυτά που είχαν συμβεί.

 Η NOVA

  Τον τελευταίο καιρό όσοι παρακολουθούμε Ελληνικό πρωτάθλημα βλέπουμε διεκπεραιωτικές περιγραφές των αγώνων. Οι σπορτ κάστερ λένε μόνο τα ονόματα των ποδοσφαιριστών (κάποιοι με εκνευριστική ένταση στη φωνή τους) και αποφεύγουν να πάρουν οποιαδήποτε θέση για όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Σε φάσεις που ο κόσμος περιμένει να πάρει μια βοήθεια από αυτόν που μεταδίδει το παιχνίδι η οποιαδήποτε θέση απουσίαζε. Όποιος έχει το συνήθειο να παρατηρεί τον τρόπο που μεταδίδονται τα παιχνίδια καταλαβαίνει πως είναι μια συνολική απόφαση της εταιρίας και όχι λόγω έλλειψης συγκέντρωσης των ανθρώπων που κάνουν τις περιγραφές.

Μέσα σε αυτήν την καινούργια πραγματικότητα που αφαιρεί την προσωπικότητα και την ειδική ματιά των σπορτ κάστερ ήρθε η τριπλή μετάδοση του ντέρμπι. Η απόφαση να μας μεταδώσει το παιχνίδι ένας Ολυμπιακός, ένας Παναθηναϊκός και ένας ουδέτερος βάζει σφραγίδα στην αίσθηση πως η Nova ήθελε να τελειώσει η σαιζόν και να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Δεν μιλάω βέβαια για τους συνδρομητές αλλά για τις διοικήσεις των ομάδων. Άλλωστε αν θες να έχεις ικανοποιημένο τον κόσμο σου θα πρέπει να φροντίζεις να τον γεμίζεις με ειδήσεις, να τον κρατάς ενήμερο και όχι να αποκρύπτεις τα γεγονότα. Όπως έγραφα παραπάνω σε δηλώσεις του στο Νova Sport fm ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου δήλωσε πως η εταιρία προσπαθεί να επιβάλει τη δική της πολιτική προστασίας του προϊόντων. Ουσιαστικά η λέξη προϊόν που χρησιμοποιείται για το ποδόσφαιρο φανερώνει και όλη τους τη λογική. Δηλαδή βλέπουν ένα κοινωνικό γεγονός ως προϊόν. Έχουν το μυαλό τους το ποδόσφαιρο λες και πρόκειται για το Tide. Και από τη στιγμή που γι' αυτούς το ποδόσφαιρο είναι προϊόν χέστηκαν για το γεγονός, τώρα αν υπάρχει έστω και ένας να πιστεύει πως τελικά η εταιρία πέτυχε τον σκοπό της και προστάτεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα.

Τα επεισόδια

 Αφού πέρασαν μέρες και τα πράγματα είναι πιο ήρεμα μπορούμε να πιάσουμε το θέμα των επεισοδίων και να το δούμε συνολικά. Είναι δεδομένο πως η φύση των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ δεν έχει καμία σχέση με όσα έχουν γίνει κατά καιρούς σε παλαιότερα ντέρμπι. Δεν μιλάμε για πράξη αντεκδίκησης των επεισοδίων της Ριζούπολης, ούτε για ρεβάνς από τα περσινά. Δεν έγιναν για να «βοηθηθεί» (στην άρρωστη λογική των κάφρων) ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη ούτε υπήρξε αφορμή από κάποια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ είδαμε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν στο γήπεδο να πάρουν ρεβάνς από την αστυνομία. Μιλάμε για ένα προκαθορισμένο ραντεβού που θα ολοκλήρωνε μια βεντέτα που άνοιξε στη Λιβαδειά και γιγαντώθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας στο πράσινο κτίριο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Πως όσα θα συμβούν στο ΟΑΚΑ θα δώσουν μια γερή μαχαιριά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στο ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό αποδείχθηκε πως δεν θορύβησε κανέναν. Είναι ίσως η πρώτη φορά που γνωρίζουμε πως θα γίνουν επεισόδια και αυτά γίνονται σε πολύ μεγάλη έκταση και χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει η οποιαδήποτε πρόληψη. Είμαι ειλικρινής πως δεν έχω πολλές απαντήσεις.

 Νιώθω όμως την ανάγκη να γράψω τι γνωρίζουμε. Δηλαδή το πως φτάσαμε ως εδώ. Και εκ των προτέρων αναφέρω πως λείπουν πολλά κομμάτια από το παζλ. Ήταν αρχές Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός είχε βγάλει ένα πρόγραμμα τριών αγώνων την εβδομάδα τον Ιανουάριο χωρίς απώλειες και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έπαιζε με +5 στη Λειβαδιά. Αν κέρδιζε έστελνε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με -8 βαθμούς και με την πλάτη στον τοίχο. Όλα αυτά τα γράφω για να θυμηθούμε που ήμασταν εκείνη την εποχή. Την προηγούμενη του αγώνα ο Θέμης είχε ρεπό και θυμάμαι πως ένας φίλος του Παναθηναϊκού είχε πάρει τηλέφωνο και έλεγε πως στη Λειβαδιά στήνεται παγίδα. Ο φόβος του ήταν πως δίνονται εσκεμμένα για πρώτη φορά εισιτήρια για φέτος σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του και θα προκληθούν όσοι πάνε για να δημιουργήσουν επεισόδια και να έρθει η τιμωρία της έδρας. Στην συνέχεια μου έκανε εντύπωση ο όγκος των μηνυμάτων που ήρθαν στην οθόνη μου που ήταν στην ίδια λογική και προέτρεπαν όσους πάνε στο γήπεδο να μην παρασυρθούν. Την επόμενη μέρα παρότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού πήγαν υποψιασμένοι, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να τιμωρηθούν. Αλλά όπως είναι περίεργο που δεν ενδιαφέρθηκαν οι οπαδοί για τις συνέπειες που θα έχει η ομάδα τους, εντύπωση προκαλεί και η στάση της αστυνομίας.

Παρών δεν ήμουν αλλά τα ρεπορτάζ έλεγαν πως οι πόρτες ήταν κλειστές για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και δεν τους άνοιγαν τη θύρα τους για να παρακολουθήσουν από την αρχή την αναμέτρηση. Τα όσα συνέβησαν μεταξύ οπαδών και αστυνομίας τα πλήρωσε ο σύλλογος που έδωσε χωρίς οπαδούς το σημαντικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα επεισόδια ούτε να δώσει άλλοθι στους ταραξίες αλλά δεν έχει γίνει κατανοητό για ποιο λόγο λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι έγινε το ντου στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Κίνηση που πιθανότατα έχει αιτία αλλά όλη την εβδομάδα τη θέση της αστυνομίας δεν την μάθαμε από κανέναν. Την Πέμπτη το βράδυ μετά το τέλος της εκπομπής μιλάγαμε όπως συνηθίζουμε στο πάρκινγκ του σταθμού με τον Θέμη και μου εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα γίνουν χοντρά επεισόδια στο ντέρμπι και την απορία του για το πως γίνεται και σε όλο τον αθλητικό τύπο και τις εκπομπές οι πάντες έχουν πάρει ως θέσφατο τη θέση των οργανωμένων του Παναθηναϊκού και δεν υπάρχει πουθενά αυτή της αστυνομίας.

Επαναλαμβάνω πως ειλικρινά απαντήσεις δεν έχω. Είμαι γεμάτος απορίες και ερωτηματικά. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κανέναν να υπολογίζει τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν θα υπάρχουν συνέπειες, ποιες θα είναι αυτές και που θα οδηγήσουν το σύλλογο. Πολλά μυστικά, συνωμοσίες, παραλήψεις, αδιαφορία οδήγησαν στα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο στάδιο και στην αλλοτρίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού. Πολλές φορές είναι καλύτερο να χάσεις κόσμο που σε υποστηρίζει να μικρύνεις ως δυναμική από το να χάσεις την ταυτότητα σου τα ιδανικά και τις αξίες σου. Φοβάμαι πως η απουσία διοίκησης σε συνδυασμό με τον εμφύλιο που περνά ο σύλλογος έχει φέρει μεγάλη αρρώστια. Ο Παναθηναϊκός καταστρέφεται από αυτούς που θα έπρεπε να τον προστατέψουν.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

9 σχόλια
 • giannispatra Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 20:24 Συντάχθηκε από giannispatra

  H εποχη που οι προεδροι των ομάδων ηταν οι χρηματοδοτες πέρασε ανεπιστρεπτί.
  Πρεπει το επαγελματικο ποδοσφαιρο μας να αναδιοργανωθει'σε αλλες βάσεις ετσι ώστε η ομαδα να μην εχει αναγκη τον τσιγκερ και βγενοπουλο και τον κάθε φιτσουλα επιχειρηματια της πλακας που προσπαθει μεσω της ομάδος να διαφημιστει η να ξεπλυνει χρημα και οταν ερθουν τα δυσκολα να την κανει λος πουλος'
  Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΑΕΚ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
  ΟΣΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕς ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΝΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
  Τελειωσε για φετος ο παναθηναικος η αεκ ο παοκ .Ποιος θα ασχοληθει τώρα με την σουπερ ληγκ .Ποιος θα πάει τώρα να αγοράσει νοβα.
  Σιγα μην παει να δωσει ο αλλος μια πενηνταρα το μηνα να δει ποδοσφαιρο οτι και ναναι αυτο
  Μπουχτησε ο κοσμος απο το ποδοσφαιρο το βαρεθηκε δεν το μπορει αλλο.
  και ειδικά αν στις ομάδες παιζουν 10 ξένοι.
  Χθες ειχε ημιτελικους κυπέλου και ουτε που το πηραμε χαμπάρι.
  Δεν ασχολειται κανεις πια.
  Εχει και φτωχια ο κόσμος σιγα μην ασχοληθει ποιος θα παει τελικο
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ
  ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ .

 • gus Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 19:24 Συντάχθηκε από gus

  nai re su xarh alla auto p mas aresei stn tsarly kai stn 8emh einai oti to katexoun to adikeimeno kai broun na kanoun wraies suzhtiseis logo ts paideias kai tn gnwsewn ts eite otan milane mazi me tn akroath(ean fusika autos rosferetai g sovarh suzhthsh) eite otan milane meta3u ts.egw eim 15 xronwn kai akouw tn ekpobh ts gia panw apo 2,5 xronia.to analonetai se toso megalo va8mo sta 8emata t pao me kourazei(g allous dn 3erw emena ekprwsopw).h ais8hsh m ein oti epalanamvanaise file tsarly gt ta xeis 3anapei auta.kai sugnwmh an fanhke prosvhtio etsi opws to grapsa prin apla epeidh m fanike adianohto na mn evriskes allo 8ema na grapseis to pa.kai pali sorry

 • Χάρης1987 Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 14:30 Συντάχθηκε από Χάρης1987

  Να σου πω ρε Gus τι σε χάλασε δλδ.... Ο tsarly Παναθηναικός είναι και δεν το χει κρύψει... Μιλά για την αγαπημένη του ομάδα με αγάπη καταγράφοντας την αποψή του όμορφα αντικειμενικά και κόσμια... Τέτοια σχόλια σαν τα δικά σου ταιριάζουν σε στήλες άλλων αρθρογράφων οπαδικών μέσω μαζικής ενημέρωσης οπότε καλό είναι να προσέχουμε πριν κατηγορήσουμε...

 • gus Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 15:11 Συντάχθηκε από gus

  re su tsarly

  pws ginetai na les oti eic adikeimenikos otan 9 sta 10 keimena p grafeis ein g tn pao?

 • BATHORY Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 11:58 Συντάχθηκε από BATHORY

  TSARLY EISAI LATHOS...EINAI K BENTETA ME THN ASTYNOMIA KAI APANTHSH GIA THN RIZOUPOLH KAI GIA TA PERSINA...O KOSMOS DEN MPOREI NA ANEXTEI ALLH TETRAETIA 1999-2003 (P FANERA S EKLEBAN TO PRWTATHLIMA)...TWRA BEBAI AGWNISTIKA DEN DIKAIOUTAI TPT PARAPANW APO THN 2 THESI,ALLA O KOSMOS BLEPEI OTI K OMADA N EIXAME DEN THA MAS AFHNAN NA TO PAROUME...APO THN WRA P PHGAME STO +5 EGINAN TOSA...PROKLHSEIS STHN LIBADIA GIA NA PAIKSEIS KEKLEISMENWN ME PAOK...KLHSH FEREIRA...O BOSKAKHS NA SE SFYRAEI 70-30 MESA STHN EDRA S...ANABOLES STA MATS TOY OSFP...NTOU STON KENTRIKO...OLA EINAI OPWS TOTE,TO MONO P EXEI ALLAKSEI EINAI O MARINAKHS STHN THESH TOY KOKKALH...OMWS O KOSMOS TOTE T ANEXONTAN GIATI EIXE TOYLAXISTON THN EYRWPH...

 • Panos Β. Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 10:34 Συντάχθηκε από Panos Β.

  για τους οργανωμένους ξέρουμε τι κουμάσια είναι και πως εντάσσονται κάτω από τις σκέπες των ομάδων.
  Χαρακτηριστικά μια Κυριακή που είχαν γίνει κάτι πορείες στο κέντρο , έβλεπες ταυτόχρονα στα γήπεδα άδειες τις εξέδρες που μαζεύονται οι οργανομένοι.τυχαίο;

  Όντως το περίεργο είναι με την στάση της αστυνομίας σε αυτά που αναφέρει ο Τσάρλυ.

  Α! και τα κυκλώματα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ ήταν κλειστά! τυχαίο;

  μάλλον έχω αρχίσει να βλέπω νεφελίμ και εξωγήινους.....

 • NICKOLAS Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 10:31 Συντάχθηκε από NICKOLAS

  κανεις λαθος τσαρλυ..Δεν ηταν βεντετα το κυριακατικο..Οι παναθηναικοι ελεγαν οτι θα τα σπασουν,πριν γινει η μπουκα στο τριωροφο..Αυτο ηταν εργο της διοικησης του ΠΑΟ,του φερειρα και του χριστοδουλοπουλου..

 • γιαννης ζουγανελης Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 08:33 Συντάχθηκε από γιαννης ζουγανελης

  φιλε nes grego αν εισαι φιλοευρωπαιστης να πας να ζησεις στην χωρα της μεργκελ, μονο να παρεις μαζυ και χαρουπια γιατι τετοια τρωγανε καποτε,αλλο αν τρωνε τωρα φιλετακια απο τα δικα μας λεφτα και των υπολοιπων φτωχων χωρων
  οσο οτι η αστυνομια πρεπει να γ... και να δερνει δεν περιμενα να ακουσω κατι αλλο. ειναι η θεση των ισχυρων της ευρωπης
  μαλλον εισαι απο τους βολεμενους και σε βολευει
  τωρα για τα επισοδεια δεν νομιζω να πιστευει κανεις οτι αυτα τα 200 ατομα ειναι παναθηναικοι ασχετα αν εχει ευθυνη και η ΠΑΕ. διοτι καθε ΠΑΕ εχει την ευθυνη γιατι ειδους πελατες βαζει στο σπιτι της
  μονο πολειτια και παε μπορουν να απομωνοσουν τετοια στοιχεια[ονομαστικα εισιτηρια, καμερες κτλ]
  αυτα που λεει ο τσαρλυ ειναι σωστα

 • nes grego Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 23:22 Συντάχθηκε από nes grego

  Φίλε τσαρλυ,

  επειδή εχω κουραστεί τελευταία να αναλύουμε τα αυτονόητα και επειδή ως βαθύτατα φιλοευρωπαιστής και ανθρωπος που πιστέυω ότι αυτή η χώρα δεν είναι τα βόρεια σύνορα της Αφρικής αλλά τα νότια σύνορα της γηραιάς ηπείρου, η προσωπική μου άποψη είναι
  α. η αστυνομία έχει το δικαίωμα να επεμβαινει κατασταλτικά αλλά ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ όπου θεωρεί αυτό απαραίτητο αυτό περιλαμβάνει τον οποιοδήποτε σύνδεσμο οποιασδήποτε ομάδας, εδώ χαιρετίζω την άρση του ασυλου και για τα ΅Ελληνικά πανεπιστήμια.
  β.Αυτά τα περι στησιματος κτλ τα θεωρώ επιεικώς αστεία, δηλαδή και στα Γιάννενα που οι πρασινοι οπαδοί τα κάνανε γης μαδιάμ τους την είχαν στημενη. Απλά αστεία. Ας αναλάβουν οι οπαδοί της κάθε ομάδας τις ευθύνες τους. Δεν μπορεί πάντα να φταινε οι νεφελιμ και οι νωχελιμ. Εχω μεγάλη πείρα από οπαδικές εκδρομές και το παραμύθι μας την στήσανε κτλ τα ακούω βερεσέ.

  Συμφωνώ ότι οι μεγαλο-παράγοντες του Παναθηναικού παίζουν πόκερ στην πλάτη του συλλόγου είναι φώς φανάρι. Και φυσικά όταν το κάθε χωριατόπαιδο τύπου Χριστοδουλόπουλου αλλά και μέλη του ΔΣ χαμηλού όμως πνευματικού επιπεδου τύπου Κωνσταντινου (δλδ ο επίσημος Παναθηναικός) ουσιαστικά προαναγγέλουν τα επεισόδια μην απορούμε γιατί αυτά έγιναν. Εγιναν γιατί έπρεπε να γίνουν.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.