Αν ο καλύτερος ΟΣΦΠ της ιστορίας το πήρε έτσι από τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών...

Αν ο καλύτερος ΟΣΦΠ της ιστορίας το πήρε έτσι από τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών...

«Φέτος είδαμε κλοπή μετά φόνου. Στο πρώτο ματς του ΣΕΦ έγινε η κλοπή και χθες ο φόνος». Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Ολυμπιακός πήρε το νταμπλ. Το δεύτερο στη νέα εποχή της ΕΟΚ. Οι Αγγελόπουλοι είπαν την αλήθεια. Σε 16 μήνες πήραν όσους τίτλους είχαν σε 16 χρόνια. Να στείλουν ανθοδέσμες. Στα γραφεία της ΕΟΚ, στον Πιτσίλκα, τον «κηδεμόνα» της ΚΕΔ και κυρίως του Κουκουλεκίδη και στους διαιτητές. Τις αξίζουν. Πιο πολύ και από τον Μπαρτζώκα.

Οι Αγγελόπουλοι μέσα στον ενθουσιασμό από το νταμπλ είπαν κι άλλα. Ότι «Αυτός ήταν ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών». Αν έχουν όντως δίκιο πρέπει να προβληματιστούν πολύ έντονα. Γιατί αν ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών πήρε έτσι το πρωτάθλημα από τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών, μάλλον δεν θα χρειαστεί και πολύς κόπος από τους «πράσινους» για να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ό,τι και αν κάνει η «κατακόκκινη» πια ΕΟΚ. Ακόμη και αν αυξήσει το όριο ηλικίας στα 60 χρόνια ώστε να μην χαθούν όλα αυτά τα «παιδιά» που το βράδυ της Πέμπτης ολοκλήρωσαν το έργο τους να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και αποφάσισαν-ξεπερνώντας τον εαυτό τους- να τον βάλουν και στη νέα σεζόν με… πλεονέκτημα έδρας! Φέτος είδαμε κλοπή μετά φόνου. Στο πρώτο ματς του ΣΕΦ έγινε η κλοπή και χθες ο φόνος.

Και φυσικά είναι αλλιώς να πηγαίνεις στο τρίτο ματς με 0-2 στην πλάτη κι άλλως με 1-1… Ρωτήστε τους αθλητές και θα σας πουν. Για τον «φόνο» ρωτήστε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τι άκουσαν και πώς τα άκουσαν στα αποδυτήρια των διαιτητών… Θα ειπωθούν εκεί που πρέπει.

Πάντως, πρώτη φορά στα χρονικά απαιτήθηκε εκκένωση του γηπέδου χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας. Με δυο λόγια: Ήρθαμε για να σας καθαρίσουμε και θα σας καθαρίσουμε. Και για του χρόνου. Δεν μας φτάνει το φετινό για να ξεχρεώσουμε τη χάρη. Έτσι είναι… Δούναι και λαβείν. Με μια διαφορά: Ο Παναθηναϊκός ΠΟΤΕ στο μέλλον δεν θα κάνει τόσα λάθη σε έναν χρόνο. ΠΟΤΕ. Γράψτε το στην πέτρα.

Από την πρώτη μέρα που συγκεντρώθηκε αυτή η ομάδα μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, έγιναν αμέτρητα λάθη. Αμέτρητα και μεγάλα. Και το γεγονός ότι ακόμη κι έτσι αυτός ο Παναθηναϊκός, αν δεν του έκλεβαν το πρώτο ματς, θα έπρεπε να γίνουν χειρότερα απ΄όσα έγιναν για να χάσει το πρωτάθλημα, λέει πολλά για τη φανέλα αυτού του Συλλόγου. Πάρα πολλά που τα έχει γράψει η Ιστορία ετών. Όχι 16 μηνών… 16 μήνες «Ιστορία» δεν έχει μια ομάδα αλλά μια γραβιέρα. 

Άλλα όταν νιώθεις καβάλα στο άλογο μπορείς να λες ό,τι θες. Μέχρι να (ξανα)πέσεις. Για να συμβεί αυτό πρέπει να διορθωθούν τα λάθη. Και θα διορθωθούν. Παντού. Σε όλους τους τομείς. Εντός κι εκτός οργανισμού. Με κάθε τρόπο και τίμημα. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να δικαιωθεί και ο κόουτς Μπαρτζώκας που έκανε λόγο για ανθρώπους του παρασκηνίου. Για να το λέει, το ξέρει καλά το παρασκήνιο ο Μπαρτζώκας… Μάλλον από την εποχή που ήταν στην Ολύμπια Λάρισας όταν… έκλαιγαν τα παιδάκια. Όπως και μετά στις άλλες ομάδες του… Πολύ κλάμα τα παιδάκια. Σαν να είχε φωτοστέφανο ο κόουτς και τον προστάτευε μια ανώτερη δύναμη… Είπαμε, μικρή χώρα η Ελλάδα για να μην γνωριζόμαστε.

Κι όποιος έχει διάθεση για δημόσια κουβέντα, εδώ είμαστε… Να τα βάλουμε όλα κάτω, να μάθει και η κυρά Χαρίκλεια από το Πέραμα ποιος είναι ποιος. Γιατί γεμίσαμε αθώες περιστερές. Ο Μπαρτζώκας επίσης, που θα έπρεπε να αναρωτηθεί πριν ανοίξει το στόμα του, γιατί αυτός ο ίδιος κόσμος του Παναθηναϊκού, φέρθηκε με σεβασμό σχεδόν σε όλους τους προκατόχους του: Από τον Καζλάουσκας και τον Γκέρσον μέχρι τον Σφαιρόπουλο και τον Μπλατ. Και φυσικά τον σπουδαίο Ίβκοβιτς για να μην πει κανείς ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φέρονταν καλά σε όσους θεωρούσαν αδύναμους κρίκους. Σε όλους έδειχναν σεβασμό. Για την ακρίβεια σε όποιον άξιζε σεβασμό με την συμπεριφορά του.

Όταν όμως στόχος σου είναι να μπεις στο παρκέ για να βάλεις μπουρλότο στο ματς κι όταν κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου πουλάς φτηνό οπαδιλίκι αυτά θα συμβούν και θα συμβαίνουν. Δυστυχώς. Για το μπάσκετ, τον αθλητισμό και την κοινωνία. Ειδικά όταν όλοι οι φορείς, από τους διαιτητές μέχρι τον αθλητικό εισαγγελέα σε «χαϊδεύουν». Οι εμπρηστικές δηλώσεις, οι προκλητικές συμπεριφορές και τα… φιλάκια σε ένα γήπεδο που έχει πάρει ήδη φωτιά, δεν είναι μαγκιά, είναι ντροπή για το ρόλο του προπονητή και δη στη δεύτερη σε πρωταθλήματα ομάδα στην Ελλάδα.

Ακόμη και αν αυτή απέχει έτη φωτός από την πρώτη: Τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στο Madrid Open - Η ώρα και το κανάλι των αγώνων
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται στο Madrid Open - Η ώρα και το κανάλι των αγώνων
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τoυς αγώνες επιβίωσης στη Super League
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ο... τελικός ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κι ο «μύθος» Πετρούνιας: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved