Ο ασκός του Αιόλου δεν πρέπει να ανοιχτεί

Ο ασκός του Αιόλου δεν πρέπει να ανοιχτεί

Στην οικονομία του πρωταθλήματος, η τιμωρία του Ολυμπιακού δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα αναφορικά με τις πιθανότητές του, ενώ πιθανή «αθώωσή» του θα σηματοδοτήσει είσοδο σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Ακόμη ένα ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ. Θα κριθεί στα δικαστήρια, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Η τοξικότητα, οι εντάσεις που καλλιεργούνται για το παραμικρό, δυστυχώς έχουν απόνερα. Τα οποία κανείς δεν σκέφτεται όταν τραβά το σχοινί στα άκρα, αλλά αν αυτό σπάσει κάθονται και το κοιτούν με έκπληξη.

To Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό διεκόπη βίαια στο 50’ και θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες η τύχη του. Ήδη έχει αρχίσει η προσπάθεια υπεράσπισης των δύο ομάδων. Μέσω ρεπορτάζ, διαρροών, τοποθετήσεων. Αυτό θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες. Το έχουμε δει αρκετές φορές το «έργο», οπότε το γνωρίζουμε με σιγουριά. Λόγω πείρας. Το θέμα είναι ποια ακριβώς θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης.

Βλέπετε εκεί κρίνονται πολλά για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κι όχι για το τρέχον πρωτάθλημα. Εκείνο που λειτουργεί ως το δέντρο που κοιτάμε, χάνοντας το δάσος που είναι το ίδιο το άθλημα. Ουσιαστικά αν συνεχιστεί η αναμέτρηση, θα είναι σα να έχει αποφασιστεί το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου. Με συνέπειες τις οποίες τώρα δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Θα έχει δοθεί άφεση αμαρτιών σε κροτίδα που έπεσε δίπλα σε αθλητές που έκαναν ζέσταμα. Δίπλα σε επαγγελματίες που ζουν απ’ το ποδόσφαιρο και δεν προκάλεσαν, δεν ενόχλησαν κανέναν για να υπάρξει η «δικαιολογία» της επίθεσης που δέχτηκαν απ’ την συγκεκριμένη κροτίδα. Την οποία φυσικά κάποιο χέρι άναψε και πέταξε εκεί. Οπότε το πρώτο που θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, είναι να βρεθεί ο ένοχος και να μην του επιτραπεί να πλησιάσει σε οποιαδήποτε εξέδρα της χώρας για το υπόλοιπο της ζωής του. Αλλά αυτό που έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεν έχει συζητηθεί καν.

Στην Ελλάδα οι κροτίδες, οι πυρσοί και όλα αυτά, θεωρούνται «ατμόσφαιρα» στα γήπεδα. Χωρίς κανείς να υπολογίζει τις συνέπειες ή το κακό που μπορούν να κάνουν. Ίσως αν ρωτούσαν την κοπέλα που δούλευε σεκιούριτι σε παλιότερο ντέρμπι και ακρωτηρίασε τα δάχτυλά της, να μάθαιναν κάτι παραπάνω για το πόσο κακή «ατμόσφαιρα» είναι οι κροτίδες. Δε θα γίνει ποτέ φυσικά, περιμένοντας το επόμενο «θύμα» απ’ αυτή τη διαδικασία για να ασχοληθούμε ένα δεκαήμερο πριν συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε για διαιτητές κτλ.

Η τιμωρία του Ολυμπιακού, φαντάζει αυτονόητη. Χωρίς αστερίσκους, δίχως «αλλά», υπήρξε κροτίδα που έπεσε πλάι στους αναπληρωματικούς του Παναθηναϊκού που έκαναν ζέσταμα. Σε σημείο το οποίο δεν θεωρείται «επικίνδυνο». Δεν ήταν δηλαδή μπροστά στους οργανωμένους αντίπαλους οπαδούς. Το αναφέρουμε όχι για να στοχοποιήσουμε κάποιους, απλά επειδή βλακωδώς στην Ελλάδα ακόμη κι αυτό θεωρείται στοιχείο που κρίνει το γεγονός το ίδιο.

Δίχως πολλές κουβέντες λοιπόν, ο αγώνα πρέπει να κριθεί υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός να μηδενιστεί και να δεχτεί την αφαίρεση ενός βαθμού που προβλέπεται, συν τις υπόλοιπες ποινές που ακολουθούν (κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο). Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας δεδικασμένου υπέρ της ανομίας και της παρανομίας. Κάτι που στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό στο μέλλον.

Για το ίδιο το πρωτάθλημα τώρα, ουσιαστικά δεν αλλάζουν πάρα πολλά. Ο Ολυμπιακός θα είναι σα να έχει χάσει ένα ντέρμπι στο οποίο στάθηκε τυχερός και δεν έχασε στα 50 λεπτά που διεξήχθησαν. Το 1-1 καθαρά ποδοσφαιρικά ήταν «μαγική εικόνα», καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος και κάλλιστα θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» τη νίκη απ’ το πρώτο ημίχρονο. Οπότε ακόμη κι έτσι, στα 40 λεπτά που θα ακολουθούσαν αν δεν είχαμε την κροτίδα, η έκπληξη θα ήταν να νικήσουν οι γηπεδούχοι.

Το -1 προφανώς και είναι μικρή ποινή, η οποία δεν καθορίζει την τύχη του ΟΣΦΠ στη Super League. Ειδικά στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε. Κι αν οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως είναι τόσο ανώτεροι απ’ τον αντίπαλό τους, έχουν ακόμη πέντε ευκαιρίες για να το αποδείξουν. Κοινώς η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και ουδείς δεν μπορεί να πει πως οι ποινές που προβλέπονται για τον Ολυμπιακό, θα γίνουν «ταφόπλακα» στις ελπίδες του για οτιδήποτε κυνηγά. Αντίθετα, συνέχιση του αγώνα θα αποτελέσει κατάφορη αδικία για τους «πράσινους» και κυρίως καταστροφική διαδικασία για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα, η προσπάθεια υπεράσπισης των δύο ομάδων, δεδομένα θα μας κουράσει υπερβολικά μέχρι να έχουμε και την απόφαση της επιτροπής στην εφέσεων στην οποία θα φτάσει η υπόθεση. Οπότε μέχρι τότε τουλάχιστον, είναι θετικό πως έρχονται άμεσα ευρωπαϊκοί αγώνες και συνέχιση του πρωταθλήματος. Ας ασχοληθούν οι νομικοί αφού και πάλι στο δικό τους… γήπεδο θα κριθεί ένα ντέρμπι.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Μαρία Σάκκαρη: «Καθάρισε» τη Στέφενς σε 63 λεπτά και πέρασε στις «16»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Βασίλης Σπανούλης: Κορυφαίος προπονητής του BCL – Η συγκίνηση και το «ευχαριστώ τη γυναίκα μου»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved