Η Ντνίπρο πρέπει να αντιμετωπιστεί σα να καθορίζει όλη του τη σεζόν

Η Ντνίπρο πρέπει να αντιμετωπιστεί σα να καθορίζει όλη του τη σεζόν

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, εύκολα παιχνίδια ειδικά καλοκαίρι δεν υπάρχουν, όμως για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μονόδρομος ενόψει Ντνίπρο.

Οι μέρες περνούν γρήγορα. Πότε άρχισε η προετοιμασία, πότε έφτασε το βασικό στάδιο στην Αυστρία, ουσιαστικά κανείς δεν το κατάλαβε. Σε αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Τζούρισιτς και Μλαντένοβιτς. Επειδή ήταν απ’ την αρχή προσθήκες για τις οποίες «καιγόσουν».

Προφανώς και δεν ξεχνάμε τον Ζέκα, ούτε τον θεωρούμε αμελητέα ποσότητα. Σε καμία περίπτωση. Απλά ήταν απ’ την αρχή αυτή η προσθήκη που θα γινόταν μεν για συναισθηματικούς λόγους κι αν βοηθήσει αγωνιστικά έχει καλώς. Εμείς θεωρούμε πως θα δώσει λύσεις, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε 40 ματς 90λεπτα.

Άρα μεταγραφικά υπάρχουν δύο προσθήκες παικτών που προορίζονται για το βασικό rotation. Ταυτόχρονα έχεις χάσει τον Κουρμπέλη, ο οποίος επίσης ήταν στο ίδιο επίπεδο διαχείρισης. Βασική επιλογή δηλαδή. Ένα μήνα πριν τα ματς με την Ντνίπρο, έχουν μείνει τρεις σημαντικές κινήσεις στον Παναθηναϊκό. Ο κεντρικός χαφ, ο στόπερ και ο δεξιός μπακ.

Καλό θα ήταν αυτούς να τους έχεις το συντομότερο δυνατό. Πρωτίστως, όμως, να είναι παίκτες που θα σε αλλάξουν όντως επίπεδο. Έχει καταντήσει καραμέλα αυτή η φράση, όμως αυτό γίνεται επειδή δεν το έχουμε δει ως πράξη μέχρι τώρα. Έμοιαζε πάντα να υπάρχει κάτι που σε… φρέναρε στο τέλος. Τώρα δεν πρέπει να γίνει αυτό. Με τίποτα, γιατί είναι τεράστια η ευκαιρία μπροστά σου. Όπως και η πίεση που ήδη έχει δημιουργηθεί στην ομάδα. Δικαίως ή αδίκως δεν υπάρχει στην κουβέντα. Παναθηναϊκός κανονικός, σημαίνει πίεση, σημαίνει υποχρέωση.

Οι τρεις βασικές κινήσεις που απομένουν ουσιαστικά, δε σημαίνει πως θα είναι και οι τελευταίες. Απλά τα υπόλοιπα μοιάζουν να είναι περισσότερο βοηθητικές προσθήκες. Χρήσιμες σε μια σεζόν που πρώτα ο Θεός θα έχει… φόρτο εργασίας με πολλές διοργανώσεις, αλλά δεν σε «καίνε» άμεσα και μπορείς να πάρεις και κάποιο ρίσκο σε επίπεδο επιλογής. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει στον έναν κεντρικό χαφ, στον στόπερ και στο δεξί μπακ.

Τα μεταγραφικά, η προετοιμασία, ο τρόπος παρουσίασης της φανέλας ακόμη-ακόμη, εστιάζουν στα ματς με την Ντνίπρο. Στην Ευρώπη δηλαδή. Η κλήρωση που ήθελε το «τριφύλλι», μια ομάδα που ναι μεν δεν είναι… της πλάκας, αλλά ανοίγεται η ευκαιρία διάπλατα για τον Παναθηναϊκό. Για μια πρόκριση που επίσης αν έρθει ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στη σεζόν, κάνοντάς τη πιο φωτεινή. Δε θα αναφέρουμε το οικονομικό, δεν είμαστε λογιστές, παρότι είναι σημαντικό κι αυτό. Κυρίως για το πρεστίζ του κλαμπ που πληγώθηκε απίστευτα τα προηγούμενα χρόνια ευρωπαϊκά.

Όλα αυτά, πάντως, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που είναι λίγο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Στο άσχημο σενάριο, δεν τελειώνει η Ευρώπη. Άμεσα θα έρθουν ματς με τη Σλάβια Πράγας για προκριματικά Europa League. Όμως με έναν αποκλεισμό από την Ντνίπρο στην πλάτη, θα υπάρξει δεδομένα ξενέρωμα και «άδειασμα». Κυρίως λόγω του γεγονότος πως είμαστε στην τρίτη σεζόν αυτής της προσπάθειας.

Αυτής δηλαδή που έχεις μάθει απ’ τα λάθη σου, δεν ήσουν στο μηδέν σε καμία περίπτωση, μεταγραφικά είδες πόσο πληρώνεις αργοπορίες ή επιλογές με συγκεκριμένο ταβάνι. Οπότε τα αποφεύγεις αυτά, κάνεις όσα πρέπει και η λογική λέει πως τη δουλειά θα την κάνεις με την Ντνίπρο.

Σαφώς και είναι ποδόσφαιρο, τα πάντα γίνονται, σίγουρος δεν μπορείς να είσαι με τίποτα. Αυτό δε σημαίνει πως θα γίνει εύκολα αποδεκτή πιθανή αποτυχία. Εκεί έρχεται και η μεγάλη ανάγκη του να είσαι έτοιμος σε κάθε τομέα. Ζώντας, αναπνέοντας και ετοιμάζοντας την ομάδα με ξεκάθαρη στόχευση: Να αποκλείσει την Ντνίπρο.

Μοιάζει πιεστικό. Ίσως να είναι κιόλας. Δε λέει κανείς πως στο άσχημο σενάριο πρέπει να διαλυθεί η ομάδα. Κάθε άλλο. Απλά δεν μπορείς και συνέχεια να λες, εντάξει μωρέ δεν έγινε τίποτα. Είναι μια συνολική δοκιμασία φυσιολογικής νοοτροπίας για τον Παναθηναϊκό.

Η Ντνίπρο και η εξέλιξη του ζευγαριού αυτού, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό όλη τη σεζόν. Ακραίο; Υπερβολικό; Μπορεί. Μόνο έτσι όμως μπορούμε να μιλάμε για κανονικό Παναθηναϊκό. Όλα ή τίποτα. Φυσικά και η ζωή συνεχίζεται, το ξαναλέμε. Όμως το μάτι επιβάλλεται να γυαλίζει, να παίζεις και να σκέφτεσαι σα να μην υπάρχει αύριο. Είτε είσαι αυτός που κάνει τις μεταγραφές, είτε αυτός που αγωνίζεται.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κρίνεται ο τίτλος στη Volley League γυναικών | Πού θα δείτε το Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved