Ο Δημήτρης πάντα κάνει ό,τι τάζει…

Ο Δημήτρης πάντα κάνει ό,τι τάζει…

Ήταν θαρρώ τον περασμένο Μάρτιο όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προανήγγειλε αυτό που συμβαίνει το φετινό καλοκαίρι.

Τι είναι αυτό; Το μεγαλύτερο restart στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποτέ στο παρελθόν δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει τέτοια, ολική αναδόμηση, αθλητικού οργανισμού όπως στον φετινό Παναθηναϊκό. Τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Με χαρακτηριστικότερη την προσωπική ενασχόληση του ανθρώπου που ηγείται του Συλλόγου ώστε το τριφύλλι να μπει ξανά στις ράγες: Του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εδώ και καιρό ο Δημήτρης ασχολείται προσωπικά με τον Παναθηναϊκό. Και θα το κάνει μέχρι να σιγουρευτεί ότι όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Ξεκινώντας από την απόκτηση του… ΟΑΚΑ, συνεχίζοντας με τον ερχομό του πιο επιτυχημένου προπονητή στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και με κορύφωση τις πιο ηχηρές μεταγραφές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Δημήτρης έκανε πράξη όσα είχε τάξει σε φίλους κι αντιπάλους τότε… Και συνεχίζει! Γι’αυτό και θεωρώ τη μεγαλύτερη «μεταγραφή» του φετινού Παναθηναϊκού τον άνθρωπο που χώνει ένα (ακόμη) τσουβάλι λεφτά για να γίνουν τα όνειρα των φιλάθλων του τριφυλλιού πραγματικότητα… Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κι όχι τόσο για το αμύθητο ποσό που θα κοστίσει ο φετινός Παναθηναϊκός, όσο για την αποφασιστικότητα του να επαναφέρει την ομάδα του στην κορυφή. Με τον τρόπο του. Αυτόν που γνωρίζει καλά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι απλά χρηματοδότης του Παναθηναϊκού. Είναι αυτός που θα χαράξει τον δρόμο και ταυτόχρονα θα μεταδώσει το πνεύμα του ΝΙΚΗΤΗ σε όλους τους υπολοίπους. Ένας τύπος που αρνείται να χάσει. Κι αυτό που συνέβη το διάστημα που -για τους όποιους δικούς του λόγους- αποστασιοποιήθηκε από τα παναθηναϊκά δρώμενα κι ήταν το πιο επικίνδυνο από όλα ήταν ακριβώς αυτό: Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός «δικαιολογούσε» την ήττα. Όλοι μα όλοι είχαν βρει άλλοθι σε αυτή ακριβώς την αποστασιοποίηση, συνειδητά ή υποσυνείδητα και δικαιολογούσαν κάθε σύμπτωμα «αρρώστιας» της ομάδας. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το διέγνωσε και ανέλαβε προσωπικά να δημιουργήσει ξανά τις συνθήκες που θα κάνουν τον Παναθηναϊκό να λειτουργήσει στην εντέλεια, εντός κι εκτός παρκέ.

Δαπανά χρήμα και χρόνο, γνώση και εμπειρία, ώστε ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα να αποκτήσει ξανά ΥΓΕΙΑ και προοπτική σε όλα τα επίπεδα. Να πάρει τίτλους, να μετατρέψει το ΟΑΚΑ στην καλύτερη έδρα της Ευρώπης σε όλους τους τομείς αλλά πάνω απ’όλα να κάνει τον Παναθηναϊκό αυτάρκη αν όχι κερδοφόρο. Και το ξαναλέω, να με συμπαθάτε, αλλά αν το πετύχει αυτό, μετά την οριστική επίλυση του γηπεδικού, τότε με όλο τον σεβασμό στις ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΡΕΣ που έχει κάνει διαχρονικά αυτή η ομάδα, θα μιλάμε για την πιο χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Παναθηναϊκού. Γιατί θα είναι αυτή που πάνω της θα γραφτεί το μέλλον, με ασφάλεια και με επιτυχία. Με ευτυχία! Εκτός κι αν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για έναν φίλαθλο από το να ξέρει ότι η ομάδα του θα είναι σε κορυφαίο επίπεδο χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν. Κάτι ακόμη: Στην αρχαιότητα αυτό που κάνει φέτος ο Δημήτρης ίσως να του έδινε το όνομα από μηχανής Θεός… Με τη διαφορά ότι αυτός ο… Θεός μόνο έσωζε. Δεν τιμωρούσε.

Υγ. Το κάλεσμα του Δημήτρη σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ, από τους Αγγελόπουλους μέχρι τον Λιόλιο, έγινε… Τώρα ας δούμε ποιοι, πως και αν θα ανταποκριθούν.

ΥΓ2. Οι μάσκες πέφτουν. Πάντα. Δείτε τι γίνεται (και) στην Τουρκία…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved