Αυτό συμβαίνει στην Ολλανδία

Δημοσίευση: Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 00.03

Στις πρώτες τρεις τέσσερις ημέρες μίας προετοιμασίας, σίγουρα δεν είσαι σε θέση να βγάλεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα όμως μπορείς να δεις κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά παικτών που δεν γνωρίζεις και βέβαια, το πώς δουλεύει ένας προπονητής.

Πρώτα απ όλα ο Δώνης, είναι πολύ μεθοδικός, δουλεύει αρκετά τις προπονήσεις του και καταφέρνει να τις προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται από τις μετρήσεις που βγάζει ο έλεγχος των παικτών.

Έχει να συνθέσει μία ομάδα που πρέπει να παίξει άλλο σύστημα από αυτό που έπαιζε, που έχει αρκετές ελλείψεις και όσον αφορά στο υπάρχον ρόστερ, αλλά και όσον αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό και έχει ελάχιστο χρόνο για να εμφανίσει μία σταθερότητα στη διάρκεια των πρώτων αγώνων από το σύνολό του.

Από το θεωρητικά βασικό σχήμα της ομάδας, λείπουν οι Σαλπιγγίδης – Μαλεζάς που είναι σε διακοπές και οι δύο ακραίοι μέσοι που δεν έχουν αποκτηθεί. Μάλιστα αντί των δύο χαφ που δεν έχουν αποκτηθεί, οι επόμενες λύσεις είναι αυτή του Γιώργου Γεωργιάδη που είναι υπό συνθήκες αξιόπιστη λόγω της αστάθειάς του και του Ρομπέρ, ο οποίος ήταν υπό διωγμό αλλά μετά από παρέμβαση Δώνη έμεινε στην ομάδα.

Το έργο του Δώνη, είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως τον βλέπω κάθε μέρα να τρέφεται από το γεγονός αυτό. Είναι χαμογελαστός, γαλήνιος, το χαίρεται που είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Και αυτό το στοιχείο, είναι μία πρώτης τάξεως βάση για να χτίσεις ένα σύνολο γύρω από τις ιδέες σου.

Γενικά, εγώ χρόνια τώρα είμαι της άποψης πως οι ομάδες έχουν τον χαρακτήρα του προπονητή τους. Ο Δώνης, είναι ένας άνθρωπος με αυξημένη αυτοπεποίθηση και υπό συνθήκες πίεσης βγάζει έναν αυθορμητισμό που άλλοτε είναι καλός, άλλοτε στραβός.  

Σίγουρα, δεν μπορεί να στήσει μία ομάδα με τον κυνισμό του Σάντος, αλλά μπορεί να χτίσει μία ομάδα με τον ενθουσιασμό του. Αλλά τα πάντα δεν εξαρτώνται από τον Δώνη. Χρειάζεται και στηρίγματα.

Στη προκειμένη περίπτωση, το βασικό του στήριγμα, είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης. Για εμένα ο Μπέμπης, παρότι μου τη σπάει για τον τρόπο που λειτουργεί γύρω από τα ΜΜΕ, είναι ένα κεφάλαιο πολύτιμο για τον ΠΑΟΚ, γιατί καλείται όχι μόνο να στήσει μία ομάδα χωρίς ρευστότητα, αλλά ταυτόχρονα να κόψει και τις αστειότητες του παρελθόντος. Πρέπει να ενημερώσει την αγορά αλλά και τους παίκτες που βρίσκονται σήμερα στον ΠΑΟΚ, πως αυτά που γινόντουσαν να τα ξεχάσουν.

Παρουσιάστηκε σαν αποτυχία και ήταν σίγουρα σε επικοινωνιακό επίπεδο, η υπόθεση Μπούντιμιρ. Ο Γεωργιάδης βέβαια, δεν ενδιαφέρεται για το επικοινωνιακό και σου λέει πως εγώ συμφώνησα με 120 χιλιάρικα με τον Κροάτη γιατί τόσο τον κοστολόγησα. Βρέθηκε ο Κύπριος να δώσει 200, ας τον πάρει.

Ο ΠΑΟΚ προ του Γεωργιάδη, θα πήγαινε να δώσει 210 για να πάρει τον Μπούντιμιρ, γνωρίζοντας πως δεν είναι για αυτά τα χρήματα. Θα του έβαζε και μπόνους. Αυτά δεν υπάρχουν πλέον.

Δεν πήρε τον Μπούντιμιρ, πήρε τον Μπανγκουρά. Μπορεί να βγει καλύτερος, μπορεί να βγει χειρότερος, κανένας δεν γνωρίζει. Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ βρήκε παίκτη για αυτό που έψαχνε και δεν τον πλήρωσε όσο ήθελε ο μάνατζερ.

Την ίδια στιγμή που ο Γεωργιάδης λειτουργεί έτσι, δεν παίζει ευρώ στο ταμείο. Αν είχε τρεις με τέσσερις χιλιάδες παραπάνω διαρκείας, θα μπορούσε να σπάσει πλάκα. Αλλά επειδή δεν τα έχει, πρέπει να πάει σε άλλες λογικές. Και κάπου εδώ, μπαίνει η λογική των δοκιμών, αλλά και των δημοσίως σχέσεων.

Πρώτα απ΄όλα και ο Μπαρνς που ήρθε στο Ντόρβερτ και ο Ζέμαν που έρχεται την Πέμπτη, είναι παίκτες που άλλες εποχές δεν θα δέχονταν δοκιμές. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι, η ηλικία τους είναι έξοχη για να κάνουν μία προσπάθεια να σώσουν την καριέρα τους, άρα δεν είναι κακό για τον ΠΑΟΚ να τους δει.

Σήμερα, ο ΓΧ φεύγει για Εσθονία, έτσι ώστε να συναντήσει τον αρχισκάουτερ της Μάντσεστερ Σίτι. Από αυτή την επαφή, μόνο κέρδος μπορεί να έχει.

Ο ενθουσιασμός του Δώνη, ο ρεαλισμός του Γεωργιάδη, η προσωπικότητα και των δύο και από πάνω τους ο Βρύζας που παλεύει για να φέρει το πράγμα σε μία ισορροπία, είναι άνθρωποι που μπορούν να επαναφέρουν την τάξη. Απλά χρειάζονται χρόνο γιατί δεν έχουν χρήμα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους από τους πιτσιρικάδες. Θεωρώ πως δύο τουλάχιστον από αυτούς έχουν στοιχεία για να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Και δεν βάζω μέσα σε αυτούς παίκτες που πήραν πέρυσι συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Πρώτα απ όλα, δικαιώνεται ο Χάβος για τον Κάτσε. Πρώτα απ όλα, του έκανε πολύ μεγάλο καλό το ότι πήρε μία σεζόν σαν βασικός στο μεγαλύτερο διάστημα στη Football league.

Παρότι ξερακιανός και πολύ αδύνατος, έχει απίστευτη τεχνική, κινείται πολύ ωραία στους χώρους και είναι πάντοτε επιλογή για τους συμπαίκτες του, ενώ έχει και σίγουρες μεταβιβάσεις. Υστερεί στην επαφή με τον αντίπαλο, αλλά αυτό φτιάχνεται.

Ο άλλος είναι ο Πέλκας. Θεωρώ πως μετά τον Γκαρσία, είναι ο καλύτερος τεχνικά παίκτης του ρόστερ αυτή τη στιγμή. Υστερεί σε δύναμη, αλλά κινείται τόσο έξυπνα στους χώρους που μπορεί από τη μία να γίνει ένα εξαιρετικό 8άρι και από την άλλη ο δεύτερος φορ που ο ΠΑΟΚ δεν έχει. Αυτός που δηλαδή έχει την ατομική ενέργεια.

Ο τρόπος που υποδέχεται τη μπάλα και φεύγει στον χώρο κάθετα, είναι θαυμάσιος και ο μόνος λόγος να μην παίξει άμεσα, έχει να κάνει με την αργή του ανάπτυξη. Νομίζω πως ούτε ξυρίζεται ακόμη. Σε δύο χρόνια πάντως, εγώ λέω πως η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα ξεκινάει από αυτόν, αρκεί να έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του.

Από τους πιτσιρικάδες, θεωρώ πως όλοι θα παίξουν σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Το ερωτηματικό είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Η εικόνα τους, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή που είχε η δοκιμαστική ομάδα του Μπόλονι στη περυσινή προετοιμασία.

Εκτός των δύο που εγώ ξεχώρισα, προοπτικές έχει ο Ιντζίδης και ο Δώνης τον βλέπει με πολύ καλό μάτι, ο Πόποβιτς που μέρα με τη μέρα πατάει καλύτερα στο χορτάρι, ενώ Τσανδάρης, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου, Καραντασιάδης, Στάμου, είναι παίκτες που έχουν στοιχεία αλλά θα πρέπει να βγάλουν περισσότερο μυαλό και θράσος μέσα στο γήπεδο για να χτίσουν καριέρα στον ΠΑΟΚ.

Στη προετοιμασία, υπάρχει και ο 16χρονός Δεληγιαννίδης, ο οποίος για την ηλικία του και το σοκ που υπέστη όταν από τη μία έπαιζε στους Μπέμπηδες και από την άλλη βρέθηκε στη πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, η ανταπόκρισή  του στις απαιτήσεις του Δώνη είναι πάνω από τη βάση.

Αυτά έχω καταλάβει στις πρώτες μου μέρες στη προετοιμασία, αναμένοντας με μεγάλη περιέργεια το πρώτο φιλικό αύριο εναντίον της Οτελούλ.

Γιατί κακά τα ψέματα, άλλο η εικόνα των παικτών στις προπονήσεις και άλλο στους αγώνες. Και ειδικά με τους πιτσιρικάδες, θα πρέπει να δεις και ποιοι έχουν τον χαρακτήρα για να σταθούν χωρίς φοβίες στον αγωνιστικό χώρο.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

16 σχόλια
 • Γκαγκατσης + paok = LOVE FOR EVER Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 22:02 Συντάχθηκε από Γκαγκατσης + paok = LOVE FOR EVER

  Σταυρο ,κρατα μικρο καλαθι για τον Δωνη γιατι θα εισαι απο τους πρωτους που θα ζητας το κεφαλι του...

 • Δούκας Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 13:08 Συντάχθηκε από Δούκας

  Πω, Πω ρε παιδιά με φάγατε! Το σχόλιο μου ήταν κολακευτικό και όχι αρνητικό, για όσους δεν το κατάλαβαν:
  Θέλω να πώ ότι ΕΝΩ άλλες χρονιές φέρναμε τη ραχοκκαλιά για ομάδα τετραετίας (Κοντρέρας, Γκαρσία, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς, Χαλκιά), ΤΩΡΑ πάμε να κάνουμε ομάδα με Κάτσε, Πέλκα, Μπάρνς και πάει λέγοντας.
  Δηλαδή ο ΠΑΟ να ποντάρει στον Μαυρία για να κάνει ομάδα? Καλά τα πιτσιρίκια αλλά μην τα κάνουμε πρώτο θέμα.
  Το όπλο μας φέτος θα είναι η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ του τρίο Διοίκηση-Τεχν. Διευθυντής-Προπονητής, που υπερτερεί των υπολοίπων ομάδων (ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ)και η σωστή ΔΟΥΛΕΙΑ (επιτέλους μπορούμε να φτιάξουμε την πιο καλογυμνασμένη ομάδα?, αξιοποίηση στο 100% του ρόστερ, και εφαρμογή αγωνιστικού πλάνου).
  Το να προσπαθείς να φτιάξεις μια ομάδα χωρίς τα πολλά λεφτά, έχει τη γοητεία του αλλά προπάντων έχει μεγαλύτερη αξία διότι έτσι φαίνεται και η δουλειά που έκανες.
  Η ιστορία έχει γράψει στο παρελθόν ότι όποτε διακριθήκαμε, το κάναμε χωρίς μεταγραφάρες, όπως λέει ο saravalomialos (72,76,85 εκτός της εποχής Batman).

 • babisfa Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 12:06 Συντάχθηκε από babisfa

  Ο ΠΑΟΚ ελληνοποιειται νεαροποιειται απο τον προπονητη μεχρι τους παικτες .Ως ερασιτεχνης αθλητης και χωρις καμια διαθεση να το παιξω εξυπνος απο τα βιντεακια και τα ρεπορταζ που βλεπω αντιλαμβανομαι οτι ο Δωνης τους γυμναζει με πολλες και διαφορετικες ασκησεις γιατι σε εναν αθλητη και ειδικα νεο που δεν του αλλαζει παραστασεις και προπονητικα μοντελα απλα τον αναγκαζεις να κανει αλλη μια πρπονηση αγγαρειας.
  Οσον αφορα τα διοικητικα
  ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
  1.Ανοιχτης ακροασης απολογιστικες συνεντευξεις του προεδρου
  2.Δεν ανεχεται τον οποιοδηποτε ραδιοφωνατζη να ξευτιλιζει τα εμψυχα περιουσιακα της στοιχεια απο τα οποια και προσδοκα τα μεγιστα οφελη σε περιπτωση πωλησης
  3.Δεν διατηρει ενα και μοναδικο σημειο πωλησης των προιοντων της (εισιτηρια ,μπουτικ κλπ)
  Πριν απο 4-5 χρονια ξεκινησε μια μαζικη προσπαθεια ανασυνταξης του κοινωνικου φαινομενου που λεγεται ΠΑΟΚ,με μονη σταθερα και σημειο αναφορας την σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ του κοσμου και των ηγετων που επελεξε αυτος ο κοσμος.Θελω να θυμησω οτι ο Ζαγορακης πιεστηκε και επιλεχθηκε με μονο κριτηριο την ακεραιοτητα του ως ανθρωπος.Ηταν ομως νομοτελεια οτι αν στην πορεια δεν βρισκονταν οι ανθρωποι οι ισχυρα οικονομικα να τον στηριξουν ολοι αυτη η προσπαθεια θα ειχε μια ημερομηνια ληξεως η οποια εφτασε ασχετα αν ο Βρυζας ειναι επικεφαλης.Θεωρω οτι ειναι μεγαλη καταντια αυτου του τεραστιου χωριου που λεγεται Θεσσαλονικη να μην συγκινηθηκαν 2,3,4 η εστω ενας επιχειρηματιας την εποχη που το ονμα Ζαγορακης πουλουσε ακομα και τα σκατα για χρυσαφι.Και οταν λεω συγκινηθηκαν φυσικα και δεν εννοω οτι καποιος επενδυει απο συγκινηση αλλα βλεποντας την καθε γειτονια της Αθηνας (βεβαια και τι γειτονια )να εχει και εναν επιχειρηματια απο πισω (σαλευρης βωβος κλπ) λες στο τελος ειμαστε τελικα πολυ μεγαλο χωριο.Μοιραια λοιπον εμεινε η καυτη πατατα στα χερια Ζαγορακη Βρυζα οι οποιοι περισσοτερο μοιαζουν εγκλωβισμενοι σε εναν φαυλο κυκλο.anyway που λεμε και εμεις οι ποντιοι ας προσδοκουμε λιγο στην τρελλα την ποντιακη του Ιβαν μπας και αλλαξει το cash.

 • sax Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 22:23 Συντάχθηκε από sax

  Το θεμα φετος δεν ειναι πως θα ειμαστε εμεις, αλλα τι ειδους πρωταθλημα θα εχουμε...
  Μακαρι αυτο που κανει τωρα ο ΓΧ να το καναμε και πριν. Πασαδες θα ειμασταν...
  Συμφωνω και με τον Δωνη που κρατησε τον Ρομπερ. Χαφ ειναι ο ανθρωπος κι οχι παικτης γραμμης -που θελαμε.

 • saravalos Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 22:08 Συντάχθηκε από saravalos

  Φιλε Δουκα στην περιπτωση σου η "πορδη" εισαι εσυ!!!

  φτανει πια με την μιζερια...βαρεθηκα

  αν δεν σου αρεσει φιλαρακι , τοτε ειναι καιρος να αρχισεις να βλεπεις την Ρεαλ και την Μαντσεστερ...

  Εσυ εισαι επικινδυνος για τον ΠΑΟΚ...εσυ με αυτην την λογικη και αυτην την γκρινια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ΠΑΟΚ......γινε μια αλλη ομαδα, αφερφουλη, που κανει μεταγραφαρες και ασε μας ησυχους

 • JordanPaok Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 20:03 Συντάχθηκε από JordanPaok

  Σταύεο εγώ μια χαρά την βλέπω την ομάδα...Τόσα χρόνια όλοι λέμε να δοθεί προτεραιότητα στα δικά μας παιδιά και τώρα που γίνεται όλοι ζητάνε μεταγραφές.....
  Αυτό με τις δοκιμές και τα ρίσκα που παίρνονται είναι η σωστή τακτική..Και λάθος να βγει ένας παίκτης το κόστος είναι μικρό,ανώ έστω και ένας να παίξει καλή μπάλα το κέρδος θα είναι πολλαπλάσιο...
  Στο ελληνικό πρωτάθημα ο στόχος είναι να περάσεις την ομάδα του δημοσίου τον παναθηναικό....αν τον βγάλουν πάλι με το ζόρι στο τσάμπιονς λιγκ όπως τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον να μν μπούμε μέσα οικονομικά εμείς...
  Και με σάλπι αθανασιάδη μπροστά πιστεύω θα πετάμε φωτιές,και το κέντρο μας αν γίνει πιο αθλητικό και με γκασρία μέσα θα είναι πολύ καλό και πίσω ελπίζω κουμαλό και μαλεζάς να δέσουν....Στα νέα τα παιδιά θα δοθούν σε όλους πολλές ευκαιρίες...ας τις αρπάξουν και ο λαός του Παοκ θα τους κάνει θεούς....Αν σε ένα πράγμα ο παοκ είναι καλός είναι να δημιουργεί υπεραξία και να αναγεννά παίκτες....ας το εκμεταλευτούν όλοι αυτό...

 • Δούκας Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 19:41 Συντάχθηκε από Δούκας

  Κόλκα, για να διαβάσεις και την τελευταία:
  Με πορδές πάμε να βάψουμε αυγά.

  Σου έδωσα τίτλο για το επόμενο άρθρο.

 • stavros kolkas Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 16:57 Συντάχθηκε από stavros kolkas

  Όχι ρε, δεν θα σχολιάσω το πόρισμα. Το έχω γραμμένο εκεί που δεν χωρά μελάνι. Ότι αναφέρει το πόρισμα, είχε γραφτεί με τρόπο. Αν θέλετε να ξεκατινιάζετε τον ΠΑΟΚ, να πάτε στο καφενείο του χωριού σας.

  Δούκα, διάβασα την πρώτη σου σειρά, δεν έφτασα στη δεύτερη. Μη με ξαναδιαβάσεις αγόρι μου. Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία, κούρασες άμπαλε...

 • Mikele Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 13:44 Συντάχθηκε από Mikele

  Συμφωνω κι επαυξανω με geomar. Το 4-4-2 στην ευθεια δε βλεπω το πως θα μπορει να εφαρμοστει. Ποιος θα ειναι ο παρτενερ του Γκαρσια; Ο Λαζαρ; Ο Φωτακης; Ενας καθαρος μεσοεπιθετικος (οπως π.χ. οι Ζεμαν-Μπαρνς); Ισως να το σκεφτεται απεναντι σε ομαδες χαμηλης δυναμικοτητας, αλλα απεναντι σε πιο δυνατους αντιπαλους ειναι ολοφανερο πως θα εχουμε προβλημα. Αντιθετα, το 4-4-2 σε ρομβο (κατι που ειχες αναφερει και παλιοτερα), δινει στον Γκαρσια μεγαλυτερη ανεση να κανει παιχνιδι σαν 6αρι μπροστα απο τα μπακ, ενω θα εχει δεξια-αριστερα δυο μεσους σε στιλ Λαζαρ-Φωτακη να καλυπτουν χωρους και πιο μπροστα εναν μεσοεπιθετικο να γεφυρωνει την αποσταση απο τους φορ. Κι εκει προτιμω τον Μπαρνς, ο οποιος πριν μια 4ετια, δηλαδη πριν τους τραυματισμους που τον πηγαν πισω, ηταν το κατι αλλο. Ενα μικρο ποσοστο της παλιας του φορμας να βρει και θα ειμαστε καλα.

  Με πρωτη ματια, το νεανικο κι ενθουσιωδες ροστερ μας υστερει μονο απεναντι στα λεφτα του ΤΣ Λ που μοστραρει η ομαδα του Δημοσιου. ΑΕΚ δεν υπαρχει πια, ενω οι μεταγραφες του ΠΑΟ ειναι πραγματικα θλιβερες. Αρα δεν υπαρχει λογος να επιβαρυνουμε το μπατζετ, τουλαχιστον προς το παρον.

 • gkostis Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 13:31 Συντάχθηκε από gkostis

  Εμείς πήραμε τον μαύρο Παπάζογλου!!! Η ΑΕΚ θα πάρει τον Πίου το μαύρο πιστόλι!!! Το κερατό μου μέσα!!!! 20 χρόνια θα παίρνει πρωτάθλημα ο γαύρος

 • Δούκας Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 11:58 Συντάχθηκε από Δούκας

  Διαβάζοντας το άρθρο πίστεψα ότι έχουμε και γ... τα ρόστερ. Ψάξτε για τον δεύτερο!
  Έχω την εντύπωση ότι πιτσιρικάδες σαν αυτούς που έχουμε, υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Απλώς σε εμάς ελλείψη βασικών έτυχε να βρίσκονται στην προετοιμασία.
  Δυστυχώς για να κατακτήσουμε τίτλο ή να βγούμε Ch. L. (Aυτός πρέπει να είναι ο Στόχος), δεν φτάνει το ταλέντο του Κάτσε και του Πέλκα.
  Υπάρχει ένα ρητό που δεν το θυμάμαι καλά, αλλά είναι κάπως έτσι:
  Με πορδές πάμε να βάψουμε αυγά...

 • fadsfdgfg Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 08:11 Συντάχθηκε από fadsfdgfg

  Καλημερα εκπροσωπε τυπου της ΠΑΕ...
  Το πορισμα δεν θα το σχολιασεις? Αν δεν ξεκαθαρισετε την σταση σας για το πορισμα, δεν εχει φραγκο απο τον κοσμο...
  Ή φοβαστε ή δεν εχετε ιδεα τι γινεται με συνεπεια να ειστε επικινδυνοι.
  Σας εχουμε βαρεθει να τα κουκουλωνετε ολα για το καλο του ΠΑΟΚ. Παοκ ομως δεν εναι τιποτα και κανενας αλλος περαν του κοσμου του. Υγειης ΠΑΟΚ σημαινει υγειης κοσμος του. Κι εσεις οι δημοσιογραφοι, με το να μην τον ενημερωνετε συνειδητα, τον καθιστατε αρρωστο.
  Πολεμοντας τον κοσμο του ΠΑΟΚ, οπολεματε τον ιδιο τον ΠΑΟΚ.
  Και αυτο εχει πλεον καταγραφει στην συνειδηση του κοσμου. Εχετε καταδικαστει κ. Κολκα. Ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος.

 • jimaras4 Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 02:26 Συντάχθηκε από jimaras4

  Πιστευω πως ο παναγιωτουδης πρεπει να παρει συμμετοχες, το παιδι εχει ταλεντο! Ο Ποποβιτς το ιδιο και επισης εκτος απο Ζεμαν και Μπαρνς να αποκτηθουν ακομη 1-2 παικτες, και παμε ακομα και για τιτλο!

 • jimaras4 Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 02:25 Συντάχθηκε από jimaras4

  Πιστευω πως ο παναγιωτουδης πρεπει να παρει συμμετοχες, το παιδι εχει ταλεντο! Ο Ποποβιτς το ιδιο και επισης εκτος απο Ζεμαν και Μπαρνς να αποκτηθουν ακομη 1-2 παικτες, και παμε ακομα και για τιτλο!

 • LBC Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 02:21 Συντάχθηκε από LBC

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στα όσα διάβασα.. (τις 2 πρώτες σειρές)
  Την άλλη φορά γράψε πιο μεγάλο κείμενο, να μη τις διαβάσω ούτε κι αυτές..
  Για αργόσχολους μας περνάτε μου φαίνεται..

 • geomar Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 00:54 Συντάχθηκε από geomar

  Σταύρο θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής:
  1) Ποιο ακριβώς σύστημα πιστεύεις ότι ετοιμάζει για βασικό ο Δώνης; 4-4-2 στην ευθεία ή 4-4-2 σε ρόμβο;
  Αν είναι 4-4-2 στην ευθεία όπως καταλαβαίνω από τα ρεπορτάζ τότε πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια ολόκληρη σεζόν ο Γκαρσία με τη δεδομένη αδυναμία του σε τρεξίματα;
  Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Μπόλονι στην τελευταία του συνάντηση με τους δημοσιογράφους που είχε ζωγραφίσει στον πίνακα το 4-4-2 στην ευθεία και εξηγούσε ότι σε αυτό το σύστημα θα έχουμε 2 χαφ στον άξονα και αν είναι ο Γκαρσία ένα από αυτά τα 2 χαφ τότε αν ο αντίπαλος έχει 3 χαφ στον άξονα θα έχουμε πολλά προβλήματα. Και κακά τα ψέματα όλοι οι αντίπαλοι στην Τούμπα θα έχουν 3 χαφ στον άξονα.
  2) Γράφεις στο άρθρο σου πως από το θεωρητικά βασικό σχήμα λείπουν μόνο οι Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς. Ο Φωτάκης δε θεωρείται βασικός για φέτος;
  3) Η ακριβής θέση που αγωνίζεται ο Μπαρνς ποια είναι;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.