Ανασκόπηση 2022: Ονειρεμένη αρχή και φινάλε για την... die hard, Μαρία Σάκκαρη (videos)
ΑΠΕ

Ανασκόπηση 2022: Ονειρεμένη αρχή και φινάλε για την... die hard, Μαρία Σάκκαρη (videos)

Μια υπέροχη χρονιά, παρά τα αρκετά σκαμπανεβάσματα, διένυσε η Μαρία Σάκκαρη το 2022, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο tour με 40 νίκες έναντι των 38 που είχε σημειώσει πέρσι. Έφτασε μέχρι το Νο3, αλλά «έκλεισε» τη χρονιά στο Νο 6 της WTA, ενώ κατάφερε να κερδίσει και 2.481.419 δολάρια από τις διοργανώσεις!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο 6 της WTA και πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο 3 του κόσμου. Ωστόσο ένα «μπλακ άουτ» στη μέση της σεζόν την οδήγησε ξανά στην ίδια θέση από την οποία ξεκίνησε, δηλαδή στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης στην «αυλαία» του 2022.

Ονειρεμένο ήταν το πρώτο 3μηνο για την Μαρία Σάκκαρη, που ξεκίνησε με απίστευτα νούμερα τη χωμάτινη σεζόν, πετυχαίνοντας 16 νίκες και μόλις 6 ήττες, ενώ συνολικά σημείωσε 40 νίκες και 23 ήττες ολόκληρο το έτος.

Η 28χρονη τενίστρια έφτασε στους «16» του Australian Open, χωρίς να χάσει ούτε σετ, όμως εκεί την «σταμάτησε» η Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα. Στη συνέχεια ακολούθησε ο τελικός του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, όπου έκανε αψεγάδιαστο τουρνουά αλλά ηττήθηκε από την Ανέτ Κόνταβεϊτ, χάνοντας την ευκαιρία για τίτλο.

Οι καλές της εμφανίσεις όμως της είχαν δώσει την ώθηση και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να πρωταγωνιστήσει και στο 1000άρι τουρνουά που έγινε στην Ντόχα, εκεί που κέρδισε την Τζέσικα Πεγκούλα, παίρνοντας την άτυπη ρεβάνς για το Αυστραλιανό Όπεν, αλλά και την Κόκο Γκοφ. Ωστόσο η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά από το «κορίτσι θαύμα» και κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ίγκα Σβιάτεκ!

«Ιστορία» έγραψε στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη, σημειώνοντας επική νίκη στα ημιτελικά κόντρα στην Πάουλα Μπαντόσα, καθώς με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πετύχει career high «σκαρφαλώνοντας» στο Νο 3 του κόσμου (21 Μαρτίου 2022). Η «αχτύπητη» όμως Ίγκα Σβιάτεκ αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά απροσπέλαστο εμπόδιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την Πολωνή επικεφαλής της WTA.

Καταλυτικός μήνας ο Μάρτιος - Η αρχή της κρίσης

Χωρίς αμφιβολία ο Μάρτιος ήταν καταλυτικός στην «τρελή» πορεία της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία διακόπηκε απότομα. Ένας πρόωρος αποκλεισμός της στο Miami Open σήμανε την αρχή της αγωνιστικής της κάμψης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι κόντρα στην Μάντισον Κις στη Μαδρίτη.

Η χωμάτινη σεζόν τελείωσε άδοξα και η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλύ της εαυτό σε αντίθεση με τις περσινές της εμφανίσεις στα χωμάτινα κορτ. Η εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον «κανόνα» ήταν το τουρνουά της Ρώμης, όπου η «Σάκ» σημείωσε αρκετά καλές εμφανίσεις μέχρι να «πέσει» πάνω στην φορμαρισμένη Ονς Ζαμπέρ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αν και προηγήθηκε με 6-1 και 5-2 στο δεύτερο σετ έπαθε «μπλακ άουτ» και το έχασε με 7-5 ενώ στο τρίτο η Τυνήσια έκανε περίπατο και το κατέκτησε με 6-1, σφραγίζοντας την επική ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η «κρίση» συνεχίστηκε και στο Roland Garros όπου η περσινή ημιφιναλίστ του Γαλλικού Όπεν έμεινε εκτός τουρνουά από τον 2ο γύρο και την Τσέχα, Καρολίνα Μούκοβα, με την χωμάτινη σεζόν να τελειώνει «άδοξα».

Κάπως έτσι συνεχίστηκε η χρονιά και η σεζόν στο γρασίδι για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία συμμετείχε σε τρία τουρνουά πριν από το Wimbledon, όπου τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν την προσπάθειά της φτάνοντας μόνο στα ημιτελικά του τουρνουά στο Βερολίνο, όπου «λύγισε» από την Μπελίντα Μπέντσιτς.

Πρόωροι αποκλεισμοί σε Wimbledon και US Open για την «Βασίλισσα» του ελληνικού τένις

Στο Wimbledon η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να ανακάμψει, και έτσι γνώρισε έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό, μετά την ήττα-σοκ από την Γερμανίδα, Νο 103 του κόσμου, Τατιάνα Μαρία.

Η Μαρία Σάκκαρη ταξίδεψε μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού όμως δεν βρήκε τον καλό της εαυτό, ούτε στο US Open. Η 27χρονη, Νο 6 της WTA, σημείωσε μία νίκη σε τέσσερις αγώνες στη Νέα Υόρκη. Ενώ στο US Open αν και κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς από τη Τατιάνα Μαρία, στον 2ο γύρο έπεσε ξανά «θύμα έκπληξης» αυτή τη φορά από την Κινέζα και Νο 75 του κόσμου, Ξι Γιου Γουάνγκ, γνωρίζοντας έναν νέο πρόωρο αποκλεισμό από το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Η επιστροφή της «Die hard» Μαρίας Σάκκαρη στην ελίτ!

Το εφιαλτικό εξάμηνο ευτυχώς έφτασε στο τέλος του για την Ελληνίδα τενίστρια που αν και η αστάθειά της και ακόμη δύο αποκλεισμοί στην Οστράβα και το Σαν Ντιέγκο, την έφεραν εκτός τελικών WTA, την τελευταία στιγμή κατάφερε να εξασφαλίσει το τελευταίο «εισιτήριο» στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν στη Γουαδαλάχαρα.

Η Μαρία Σάκκαρη με ανατροπή επικράτησε με 5-7, 6-3, 6-3 της Αμερικανίδας και φιναλίστ του Australian Open, Ντανιέλ Κόλινς, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο αγώνας με την Ρωσίδα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα ήταν ο… θάνατός μου η ζωή σου καθώς η νικήτρια θα εξασφάλιζε το τελευταίο «εισιτήριο» για τα WTA Finals.

Έπειτα από μια μεγάλη μάχη 2,5 ωρών η Σάκκαρη πήρε τη νίκη με 6-1, 5-7, 6-4, την πρόκριση στον ημιτελικό, αλλά κυρίως εξασφάλισε τη παρουσία της στα τελικά της WTA για 2η σερί χρονιά.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Τσέχα, Μαρί Μπόσκοβα εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με την Μαρία Σάκκαρη να δείχνει πως έχει βρει τον εαυτό της, τα πατήματά της και να επικρατεί με 7-5, 6-4 της αντιπάλου της, εξασφαλίζοντας την παρουσία της σε έναν ακόμα τελικό. Εκεί υπέστη «γλυκιά ήττα» από τον «κακό δαίμονα» την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα με 6-2, 6-3. Ωστόσο ο στόχος είχε επιτευχθεί εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα τελικά του Λας Βέγκας.

Απελευθερωμένη από το άγχος η Ελληνίδα τενίστρια θα κάνει τρία εκπληκτικά παιχνίδια στη φάση των ομίλων με απολογισμό 3Χ3. Συγκεκριμένα στην πρεμιέρα πήρε την «άτυπη» ρεβάνς από την Πεγκούλα επικρατώντας με 7-6(6), 7-6(4). Ενώ στη συνέχεια κέρδισε την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-2, 6-4 παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά των WTA Finals όπως έκανε και πέρσι. 

Ενώ στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων η Σάκκαρη ξεπέρασε τον εαυτό της καθώς επιβλήθηκε της Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ονς Ζαμπέρ με 6-2, 6-3 μέσα σε μόλις 68 λεπτά σφραγίζοντας και τυπικά το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό.

Εκεί όμως ολοκληρώθηκε η εξαιρετική της παρουσία από την νικήτρια του τουρνουά, Καρολίν Γκαρσία με 6-3, 6-2.

Παρόλα αυτά η επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη στην ελίτ του γυναικείου τένις έγινε με εμφατικό τρόπο!

Ενώ οι 7 νίκες σε 9 αγώνες σε Γουαδαλάχαρα και Λας Βέγκας, με τις οποίες τελείωσε το 2022 δίνουν πολλές υποσχέσεις για μια νέα εκπληκτική χρονιά της «Σακ», που ξεκινάει το 2023 από το Νο 6 της WTA, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει νέο career high και να επιστρέψει στους τίτλους!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τένις: Πλουσιότερος κατά 6,6 εκατ. ο Τσιτσιπάς το 2022 - Στα 2,4 εκατ. τα έσοδα της Σάκκαρη

Τένις: Πλουσιότερος κατά 6,6 εκατ. ο Τσιτσιπάς το 2022 - Στα 2,4 εκατ. τα έσοδα της Σάκκαρη

WTA: Year end στο Νο 6 για την Μαρία Σάκκαρη – Κορυφαία και με τη «βούλα» η Ίγκα Σβιάτεκ

WTA: Year end στο Νο 6 για την Μαρία Σάκκαρη – Κορυφαία και με τη «βούλα» η Ίγκα Σβιάτεκ

WTA Finals: Στοπ στο «τρένο» της Μαρίας Σάκκαρη από την φουριόζα Καρολίν Γκαρσία (vid)

WTA Finals: Στοπ στο «τρένο» της Μαρίας Σάκκαρη από την φουριόζα Καρολίν Γκαρσία (vid)

Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved