Σοκάρει η Βοράτσοβα: «Ένστολοι ήρθαν να με βρουν και με πήγαν στο ξενοδοχείο απέλασης» (photos)

Σοκάρει η Βοράτσοβα: «Ένστολοι ήρθαν να με βρουν και με πήγαν στο ξενοδοχείο απέλασης» (photos)

Η Ρενάτα Βοράτσοβα αναχώρησε σήμερα από την Αυστραλία και δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open, με τις πρώτες της δηλώσεις για την κράτησή της στο ξενοδοχείο που κρατείται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, να σοκάρουν.

Η 38χρονη Τσέχα τενίστρια ήταν τις τελευταίες ημέρες υπό… κράτηση, καθώς οι Αυστραλιανές αρχές απέσυραν τις ιατρικές εξαιρέσεις εμβολιασμού, που είχε και ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το παράδοξο είναι πως η Ρενάτα Βοράτσοβα, είχε αγωνιστεί νωρίτερα φέτος σε τουρνουά στη Μελβούρνη, αλλά της ζητήθηκε να φύγει από την Αυστραλία, αφού τέθηκε υπό κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Σέρβο Νο1 του κόσμου.

Η Τσέχα θα μπορούσε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο τουρνουά, μέσω έφεσης όπως έκανε ο «Νόλε», αλλά αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Η Βοράτσοβα έκανε το ντεμπούτο της στο διπλό σε τουρνουά Grand Slam το 2002 στη Νέα Υόρκη και είναι αυτή τη στιγμή στο Νο 81 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 38χρονη Τσέχα τενίστρια, που πριν από λίγα 24ωρα είχε αγωνιστεί σε ένα 250άρι τουρνουά στη Μελβούρνη δήλωσε πως της χτύπησαν την πόρτα οι αστυνομικοί και την οδήγησαν στο ξενοδοχείο κράτησης προσφύγων, Park, στο οποίο διαμένει τις τελευταίες μέρες και ο Τζόκοβιτς.

«Άνδρες με πολιτικά, μαζί με ένστολους από την αστυνομία, ήρθαν να με βρουν και με πήγαν στο ξενοδοχείο απέλασης», ανέφερε σε επικοινωνία της με Τσέχους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Οι αρχές με είχαν αφήσει να μπω αμέσως στη χώρα. Με κράτησαν στο σημείο ελέγχου της πολιτείας της Βικτώριας, καθώς έστειλαν κάπου τα χαρτιά μου, αλλά μετά από λίγο μου επιβεβαίωσαν πως ήμουν ελεύθερη να μπω στη χώρα χωρίς προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθαν σε μένα μετά από μια εβδομάδα και μου είπαν πως οι κανόνες που εφαρμόστηκαν δεν εφαρμόζονται πια. Έκανα ό,τι μου ζήτησαν να κάνω. Προφανώς, η Tennis Australia μας έχει παραπλανήσει».

Η Βοράτσοβα υποστήριξε ότι σκόπευε να εμβολιαστεί στο τέλος του 2021, αλλά νόσησε με κορονοϊό νωρίτερα άρα δικαιούνταν την ιατρική εξαίρεση. Η άδειά της να βρίσκεται στη χώρα τελικά ανακλήθηκε και άμεσα οι αρχές την οδήγησαν στο ξενοδοχείο του Carlton.

«Θα έπρεπε να ζητήσω άλλη βίζα και να περιμένω ίσως και μια εβδομάδα κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο, χωρίς να μπορώ να προπονούμαι. Οπότε δεν έχει νόημα. Θα περιμένω απλά την άδεια για να φύγω, ίσως γίνει και το Σάββατο», σημείωσε η Τσέχα και πρόσθεσε:

«Θέλω να τον αφήσουν να παίξει. Είμαστε αθλητές, ήρθαμε εδώ για να παίξουμε τένις και όχι για να ασχολούμαστε με τις διαφωνίες των παρασκηνίων».

Όσο για τις συνθήκες στο περίφημο ξενοδοχείο προσφύγων Park και το αν έχει μιλήσει με τον «Νόλε», είπε:

«Είμαι σε ένα δωμάτιο και δεν μπορώ να πάω πουθενά. Το παράθυρό μου είναι κλειστό, δεν μπορώ να το ανοίξω. Υπάρχουν παντού φύλακες, ακόμα και κάτω από το παράθυρό, που είναι πολύ αστείο. Ίσως πιστεύουν ότι θα πηδήξω από το παράθυρο και θα αρχίσω να τρέχω. Μου φέρνουν φαγητό στο δωμάτιο και υπάρχει ένας φύλακας στον διάδρομο. Νιώθω λίγο σαν να είμαι σε φυλακή. Δεν περιμένεις κάτι τέτοιο να σου συμβεί. Δεν έχω εδώ έντομα και κοριούς, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα μέρος που θες να περάσεις τον χρόνο σου».



Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved