Τσουρούπης στο Onsports: «Παράνομοι οι αγώνες της ΕΓΟ» (photos)
SHARE

Τσουρούπης στο Onsports: «Παράνομοι οι αγώνες της ΕΓΟ» (photos)

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ. Η ΕΟΜ με συνεχόμενες ανακοινώσεις της κατηγορεί την Γυμναστική Ομοσπονδία για πολλές παραβάσεις. Το Onsports επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ Αγγελο Τσουρούπη και συζήτησε για όλες τις εξελίξεις, αλλά και τις καταγγελίες που προσάπτουν στην ΕΓΟ.

Ο Αγγελος Τσουρούπης, τόνισε πως η υπουργική απόφαση για ανάκληση της Ειδικής αθλητικής αναγνώρισης βασίστηκε σε λάθος στοιχεία, ενώ επεσήμανε πως στόχος της διοίκησης της ΕΟΜ είναι να αρθεί αυτή η απόφαση.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του:

κ. Πρόεδρε, το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία έντονη διαμάχη με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει;

«Η διαμάχη, όπως την ονομάζετε, δεν έχει να κάνει με το σύνολο της ΕΓΟ, παρά με τις τελευταίες κινήσεις – ανακοινώσεις – αποφάσεις του προέδρου της ΕΓΟ και αντιπροέδρου της ΔΟΕ κ. Βασιλειάδη. Για να γίνω απολύτως κατανοητός θα σας φέρω ένα παράδειγμα που το βιώνουμε όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες. Πως θα σας φαινόταν αν με την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο τα τμήματα εποπτείας όριζαν συνομιλητές τους όχι την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά κάποιους από την αντιπολίτευση, χωρίς την έγγραφη άδεια της κυβέρνησης; Εάν αυτό το βρίσκετε σωστό και λογικό, τότε η διαμάχη μας με την ΕΓΟ είναι λάθος. Εάν, όμως, το βρίσκετε λάθος έχετε την απάντησή μας, γι’ αυτή τη διαμάχη με το προεδρείο της ΕΓΟ»

tsouroupisMesa1

Με απόφαση του πρώην Υφυπουργού του κ. Ανδριανού η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ εντάχθηκε στην ΕΓΟ. Επομένως η Γυμναστική Ομοσπονδία δεν έχει δικαίωμα να κάνει αγώνες Μπόουλινγκ;

«Το αντίθετο, μετά την απόφαση του πρώην Υφυπουργού η ΕΓΟ έχει το δικαίωμα να κάνει αγώνες Μπόουλινγκ. Για να το κάνει αυτό, όμως, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει, το απαραίτητο υλικό και τεχνογνωσία (συλλόγους, αθλητές, τεχνικούς και παρατηρητές). Αρα με πολύ απλά λόγια, αντί να προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης, ας μας απαντήσει η ΕΓΟ: Αφού επίσημα συλλόγους, αθλητές, τεχνικούς και παρατηρητές, δεν έχει, δεν θα έπρεπε να γίνουν μία σειρά ενεργειών από την πλευρά της; Π.χ. τροποποίηση καταστατικού για να μπορέσει να γίνουν οι εγγραφές συλλόγων και έκδοση νέων δελτίων αθλητών, ώστε οι αγώνες να είναι έγκυροι; Για να έχει το δικαίωμα να προκηρύξει αγώνες!».

Όμως είδαμε ότι η ΕΓΟ ανακοίνωσε αγώνες, αυτοί οι αγώνες είναι παράνομοι;

«Είναι ο ορισμός του παράνομου».

Γιατί;

«Δεν έχει συλλόγους, δεν έχει αθλητικά δελτία. Παρανόμως στην προκήρυξη τους για τους αγώνες trials έχουν ζητήσει τα δελτία μας από τους αθλητές. Επίσης χρησιμοποιούν αθλητές οι οποίοι οι σύλλογοι τους δεν έχουν επίσημη αναγνώριση στην ΓΓΑ».

tsouroupisMesa2

Συγγνώμη γιατί δεν κατάλαβα καλά… Από τη στιγμή που η ΕΟΜ εντάχθηκε ή συγχωνεύτηκε με την ΕΓΟ, δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τα δελτία σας;

«Καταρχήν να πούμε ότι δεν συγχωνευτήκαμε. Επίσης δεν εντάχθηκε η Ομοσπονδία μας στην ΕΓΟ, αλλά χάσαμε μόνο την Ειδική αθλητική αναγνώριση. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες της ΕΟΜ δεν θα βαθμολογούνται από το κράτος και επίσης δεν έχουμε δικαίωμα επιχορήγησης, που δεν είχαμε ούτως η άλλως τα τελευταία 5 χρόνια. Η ΕΟΜ εξακολουθεί και έχει τη νομική της υπόσταση, έχει νόμιμο προεδρείο και κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δελτία μας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ή έγγραφο της ΕΟΜ θέλει, χωρίς την γραπτή μας έγκριση».

Αρα το λάθος της διοίκησης της ΕΓΟ ήταν ότι χρησιμοποίησε τα δελτία της ΕΟΜ, χωρίς την άδεια σας;

«Αυτό δεν ήταν απλά ένα λάθος. Ήταν η απόλυτη καταπάτηση των δικαιωμάτων μιας άλλης ομοσπονδίας».

Πλέον ποιες θα είναι οι ενέργειες που θα ακολουθήσετε, όσον αφορά τη διαμάχη σας με την ΕΓΟ;

«Όλες οι νόμιμες. Οι δικηγόροι μας εξετάζουν ήδη τα στοιχεία, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας».

Αντί για τα δικαστήρια δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την ΕΓΟ, προκειμένου να λυθούν αυτά τα προβλήματα;

«Ο πιο πολιτισμένος δίαυλος επικοινωνίας, είναι να καθίσουμε και οι δύο πλευρές με τις νόμιμα εκλεγμένες διοικήσεις μας και να ξεκινήσουμε ένα τίμιο διάλογο. Πάνω σε σωστές βάσεις για το πώς θα συνεργαστούμε στο όποιο χρονικό διάστημα συμφωνηθεί, όπου οι δύο ομοσπονδίες θα είναι μαζί. Αλλωστε και στην τελευταία συνάντηση στις 8/4/2015 με τον Υφυπουργό κ. Κοντονή και το Γενικό Γραμματέα κ. Συναδινό, μετά από μία άκρως κατατοπιστική συζήτηση ο Υφυπουργός συμφώνησε και έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα να τηλεφωνήσει άμεσα στον Πρόεδρο της ΕΓΟ κ. Βασιλειάδη για να καθίσουμε οι τρεις πλευρές (Υπουργείο – ΕΓΟ - ΕΟΜ) για να βρούμε τους δίαυλους σωστής επικοινωνίας. Αντ’ αυτού όμως, ο κ. Βασιλειάδης, προτίμησε να βγάλει για ακόμη μία φορά, σειρά ανακοινώσεων – προκηρύξεων χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά».

Η Υπουργική απόφαση ήταν σωστή για την ανάκληση της Ειδικής Αθλητικής αναγνώρισης;

«Η Υπουργική απόφαση πάρθηκε από ένα λάθος της ΓΓΑ, να διαγράψει δύο σωματεία μας, στηριζόμενη σε λάθος στοιχεία».

tsouroupisMesa3

Προφανώς, όμως, θα κάνατε κι εσείς κάποια λάθη για να φτάσει η κατάσταση εδώ…

«Βεβαίως, από το 2005 έως το 2008, δηλαδή τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, οι προηγούμενες διοικήσεις έστελναν στοιχεία στην ΓΓΑ με λάθος τρόπο. Από το 2009 έως το 2013, πέντε συνεχόμενα χρόνια, δεν έστελναν απολύτως κανένα στοιχείο, για την αγωνιστική – διοικητική λειτουργία της ομοσπονδίας. Αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο να αντιδράσει η Γενική Γραμματεία».

Εσείς από πότε έχετε αναλάβει την προεδρεία της ΕΟΜ και γιατί δεν είχατε αντιληφθεί αυτή την παράλειψη;

«Αναλάβαμε το Νοέμβριο του 2013. Στον ένα χρόνο κι ένα μήνα που είχαμε μέχρι να σκάσει το θέμα, δεν είχαμε αντιληφθεί αυτό το γεγονός. Σίγουρα ήταν δική μας παράλειψη, αλλά η διαδικασία αποστολής αποτελεσμάτων είναι άκρως απαραίτητη και δεν πιστεύαμε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις θα είχαν κάνει ένα τόσο μεγάλο σφάλμα. Επειδή δεν μας αρέσει να αποποιούμαστε ευθύνες, αναλαμβάνουμε την ευθύνη στο μέγεθος που μας αναλογεί. Να τονίσουμε όμως, ότι η ΓΓΑ άρχισε να διαπιστώνει τα τεράστια κενά των τελευταίων χρόνων, επειδή εμείς στείλαμε, ως οφείλαμε τα αποτελέσματα μας».

Τέλος το μέλλον της ελληνικής ομοσπονδίας μπόουλινγκ ποιο είναι;

«Στόχος της διοίκησης είναι ένας. Να ξαναπάρουμε την αυτοτέλεια μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα».

«Στον Ολυμπιακό για τον Σπανούλη, είχα ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό»
«Στον Ολυμπιακό για τον Σπανούλη, είχα ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό»
Σπάρτη: Εξόφληση Κατσίκη, Μπουζούκη και επιστροφή βαθμών!
Σπάρτη: Εξόφληση Κατσίκη, Μπουζούκη και επιστροφή βαθμών!
Ζαλγκίρις: Κατακτητές εδρών οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους!
Ζαλγκίρις: Κατακτητές εδρών οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους!
Ολυμπιακός: «Σκέφτεται επιστροφή Μήτρογλου τον Γενάρη»
Ολυμπιακός: «Σκέφτεται επιστροφή Μήτρογλου τον Γενάρη»


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies