Μόνο ο Γεμουχίδης
Ο 23χρονος τενίστας είναι ο μοναδικός Έλληνας που συνεχίζει στα προκριματικά του Status Athens Open 2011, διεκδικώντας την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό.
Ο Πάρις Γεμουχίδης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει από τα προκριματικά την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του Status Athens Open 2011, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στο Μαρούσι.
Ο 23χρονος αθλητής, Νο 676 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του Φώτη Τριάντη με 4-6, 6-2, 6-2 και προκρίθηκε στον 3ο -και τελευταίο- προκριματικό γύρο. Η είσοδός του στο ταμπλό περνάει από τον αγώνα του με το Ρώσο Αντρέι Κουμάντσοφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 369 του κόσμου.
Σε αντίθεση με τον Γεμουχίδη, οι υπόλοιποι Έλληνες, που συμμετείχαν στα προκριματικά, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του τουρνουά.
Ο 18χρονος Νίκος Κόκκοτας έχασε από το Ρώσο Μιχαήλ Λεντόβκσιχ με 6-4, 7-6, ο Κωνσταντίνος Μίκος ηττήθηκε από τον Φιλιππινέζο Τριτ Κόνραντ Ουέι με 6-3, 6-1, ο Νίκος Σερκεδάκης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ρουμάνο Κράτσιουν (6-0, 6-3), ενώ αποκλείστηκαν επίσης ο Πιερ Μπισμπίκος με 6-2, 6-1 από τον Ρώσο Κουμάντσοφ, ο Μουράτογλου με 6-0, 6-3 από τον Ουκρανό Σμιρνόφ και ο Παπαχριστόπουλος με 6-2, 6-4 από τον Κροάτη Καρανούσιτς.
Η κλήρωση του διπλού
Ο Γερμανός Φρανκ Μόσερ και ο Τσέζος Ντέιβιντ Σκοχ θα είναι οι αντίπαλοι των Κωνσταντίνου Οικονομίδη και Αλέξανδρου Γιακούποβιτς στον 1ο γύρο του διπλού στο τουρνουά του ΟΑΚΑ, όπως προέκυψε από την κλήρωση. Οι Μπισμπίκος και Γλέζος οι οποίοι κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους Έλγκιν και Κουντριάβτσεβ, ενώ το δίδυμο Καπόγιαννη - Κιουντινέλι (Ελβετία) θα παίξουν με τους Ελβετούς Αλέγκρο - Μπολί.
Πρεμιέρα στο κυρίως ταμπλό
Η πρώτη εμφάνιση του Ρώσου Τουρσούνοφ, καθώς και οι αναμετρήσεις των Αλέξανδρου Γιακούποβιτς στο απλό και των ελληνικών ζευγαριών στο διπλό ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της Δευτέρας (11/4).
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 13.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας (11/4)
Κεντρικό γήπεδο: 13.00: Κουμάντσοφ (Ρωσία)- Γεμουχίδης. Όχι πριν από τις 14.30: Κόπιλ (Ρουμανία)- Γιακούποβιτς, Γιάνοβιτς (Πολωνία)- Σέλα (Ισραήλ). Όχι πριν από τις 17.30: Κράβτσουκ (Ρωσία), Τουρσούνοφ (Ρωσία). Όχι πριν από τις 19.30: Μόσερ (Γερμανία), Σκοχ (Τσεχία)- Οικονομίδης, Γιακούποβιτς
Γήπεδο Νο 5: 13.00: Λεντόβσκιχ (Ρωσία) – Κράτσιουν (Ρουμανία), Μάρτιν (ΗΠΑ)- Ουέι (Φιλιππίνες). Όχι πριν από τις 16.00: Μπεκ (Σλοβακία)- Ζοπ (Εσθονία), Μπόζολιατς (Σερβία)- Κορόλεφ (Καζακστάν), Κιουντινέλι (Ελβετία), Καπόγιαννης- Αλέγκρο, Μπολί (Ελβετία)
Γήπεδο Νο 4: 15.00: Σμιρνόφ (Ουκρανία)- Καρανούσιτς (Κροατία). Όχι πριν από τις 17.00: Έλγκιν, Κουντριάντσεφ (Ρωσία)- Μπισμπίκος, Γλέζος